Norm durumu şu anki sınıf sayısına göremi hesaplanıyor?

Kodla Büyü

serkanaytekin

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, okulumda;

2 tane 5. sınıf (4 saat)
1 tane 6. sınıf (1 saat)
1 tane 7. sınıf (1 saat)
2 tane 8. sınıf (2 saat)

toplam 8 saat ders var. Şu anda norm hesaplanırken mevcut sınıf sayısına göremi, yoksa önümüzdeki ders yılını baz alarak mı hesaplayacak idare?

Çünkü önümüzdeki yıl, bize yakın ilkokulun ortaokul öğrencileri bizim okula gelecekler. O zaman ders sayım artacak baya.

bence önümüzdeki yıl oluşacak şube sayısına göre yapılmalı.. bu bazı okullarda kasin olmadığı için en azından tahmini yapılabilir

Az önce müdür yardımcısına sordum;

Önümüzdeki yıla göre dedi. Bende önümüzdeki yıl 8 saatten fazla dersim olması lazım dedim, oda seçmeliler hesaplanmıyor dedi.

Norm hesaplanırken seçmeli dersler sayılmıyormuş? sizde de böylemi

norm da ders saati hesaplanırken sadece 5 ve 6 lardaki ders saatimi hesaplanır. seçmelilerde eklenirmi

md4483' Alıntı:
norm da ders saati hesaplanırken sadece 5 ve 6 lardaki ders saatimi hesaplanır. seçmelilerde eklenirmi

Hocam seçmeli dersler etkilenmiyormuş, ama müdür yardımcım, 6 saat ders olursa norm fazlası olmassın dedi.

OLUR MU ÖYLE ŞEY ARKADAŞLAR. GEÇEN SENELERDE NORMUNUZ NEYE GÖRE BELİRLENİYORDU?
hem zorunlu dersler hem de seçmeli dersler toplamı normu etkiler.

Normalde önümüzdeki yıla göre yapılır. BTR olduğum lise seneye anadolu lisesi olacağı için normlar ona göre girildi.

seçmelileri ekleyecek tabiki olurmu eklememek neye göre norm belirleyecek özellikle bundan sonraki sene 7 lerde 2 saat seçmeli belki norm 1 ken 2 ye çıkacak!

Hocam bu norm durumu 2013-2014 eğitim-öğretim yılı için geçerlidir.Yani seneye kaç sınıfınız olacak,ders seçilecek mi bunlara göre ayarlanacaktır.Bağımsız okullarda 6 ders saatine okul normu açık görünür.Bölge okulu olduğu zaman eğitim bölgesindeki toplam ders saati ve öğretmen sayısı aritmetiğine göre işlemler yapılıyor.
Yeni norm güncellemeleri istenmesi gerekmektedir kesinlikle.Bu sayede bir çok bilişim öğretmeni (tahminimce şu an norm fazlası olanların %35-40'ı) normunu kurtaracaktır.

Geri