Norm Durumu ???

Kodla Büyü

mgüneş

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar norm fazlası olmuşumda :(

Şuan okulumda 10 saat dersim var (BTRyim) 2 sene önce geldiğimde de 10 saat ders vardı norm vardı.

Aşağıdaki tablolara göre çıkamadım işin içinden.
1)
Bölge Normu 12
Bölge Mevcut 11 yazıyor nasıl fazlalık oluyorum. Hatta 1 tane daha ihtiyaç olmuyor mu?

2)
Eğitim bölgesinde hesap yaparken kadrom Lise de olduğu için lisedeki derslere mi bakacağım yoksa tümüne mi?

Yardımlarınız ve bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim...

Eğitim Bölgesi tablosu düzeltilmiştir. Aşağıpınarbaşı ortaokulunun ders sayısı 4, öğretmen sayısı 0

Ekli dosyalar

• norm.jpg
    norm.jpg
    132 KB · Görüntüleme: 1,149
  • eğitim.jpg
    eğitim.jpg
    168.1 KB · Görüntüleme: 665
anladığım kadarıyla konya
konya norm fazlalarıtercih yapmadıkca zorunlu atama yapmıyor

bu nırm olayları tam birkomedidir.
4 yıl önce 14 saat dersimvardı blge normafazlasısın dediler tayin iste diye gösterdikleriyer hadimdi ilçede toplam 10 saat dersvardı :D

Liseler arasında norm değişikliği olmuş sayın hocam, ilçede liselerde yine 1 norm var ama diğer lisenin ders sayısı fazla olduğu için normu oraya vermiş sistem. Siz de en kötü o liseye geçersiniz eğer norm fazlası ataması yapılırsa

tek öğretmensiniz, aslında norm fazlası olmamanız lazım.
ben de norm fazlasıyım tercihlerimizden biri çıkmazsa bişey oluyor mu?

yıllarca hiç tercih yapmadım bişey olmadı
bu yıl istediğim okul olduğu için tercih yapıcam

tek tercih yapıp bırakıcam çıkamazsa kendi okulumda devam

kiymet' Alıntı:

hangi okulu tercih edeceksiniz?
benim puanım düşükte ümitlenmiyim :mrgreen:

kiymet' Alıntı:
anladığım kadarıyla konya
konya norm fazlalarıtercih yapmadıkca zorunlu atama yapmıyor

bu nırm olayları tam birkomedidir.
4 yıl önce 14 saat dersimvardı blge normafazlasısın dediler tayin iste diye gösterdikleriyer hadimdi ilçede toplam 10 saat dersvardı :D

Evet hocam Konya. Aynen hocam ve tam olarak bilen de yok :). Resen yapmıyorlar ama bize bu sene bi piyango vurur mu garantisi de yok :(

bil_tek&yaz' Alıntı:
Bildiğim kadarıyla liselerin normu ayrı hesaplanıyor hocam...
bil_tek&yaz' Alıntı:
Ortaokullarla beraber değerlendirilseydi, siz değil 6 saat dersi olan norm fazlası olurdu..

Öyle görünüyor.
Onu düşünmemiştim :shock: Haklısınız. Teşekkürler hocam...

erdembgo' Alıntı:
Liseler arasında norm değişikliği olmuş sayın hocam, ilçede liselerde yine 1 norm var ama diğer lisenin ders sayısı fazla olduğu için normu oraya vermiş sistem. Siz de en kötü o liseye geçersiniz eğer norm fazlası ataması yapılırsa

Teşekkürler hocam.

kiymet' Alıntı:
puanlarınız kaç konyada ve nereleri tercih edeceksiniz?

Şuan için tercih yapmayı düşünmüyorum hocam.

zilal' Alıntı:
tek öğretmensiniz, aslında norm fazlası olmamanız lazım.
ben de norm fazlasıyım tercihlerimizden biri çıkmazsa bişey oluyor mu?

Resen atanır yazıyor yönetmelikte ama Konya resen pek yapmıyor hocam...

kiymet' Alıntı:

Sizin tercihiniz neresi hocam...

Dün görüştüm orası ile hocam. İdareci dedi; Şuan 10. sınıflarda 12 saat ders varmış. Seneye 6 saat ders olacakmış ve yine norm fazlası olunurmuş.

mgüneş' Alıntı:
Dün görüştüm orası ile hocam. İdareci dedi; Şuan 10. sınıflarda 12 saat ders varmış. Seneye 6 saat ders olacakmış ve yine norm fazlası olunurmuş.

seneye hangi sınıfların seçmeli ders olarak bilişim teknolojilerini seçeceğini nereden biliyormuş? gelecek sene için bu kadar net ders saatini vermesi ilginç

mgüneş' Alıntı:
bende görüştümbilgimvar kaderimiz heryerde norm fazlası olma durumu
hayırlısı artık

acer50' Alıntı:
mgüneş' Alıntı:

seneye hangi sınıfların seçmeli ders olarak bilişim teknolojilerini seçeceğini nereden biliyormuş? gelecek sene için bu kadar net ders saatini vermesi ilginç

Hocam seçmeli derslerin nasıl seçildiğini biliyorsun. Genelde zorunlu seçmeli olduğundan ders saatini bilmek mucize olmasa gerek..

İlk tabloya göre derslerin toplamı 150 buna göre 30 saat e bir norm verseler o zaman fazla olursun ama bildiğim kadarıyla 21 saate bir norm verilir şeklinde ayarlıyorlar ve 21 saatin altında olan herkes fazla olmuş oluyor.

Diğer okullardaki arjkadaşlar fazla olmuş mu?

Kaç saatlik okullarda fazlalıklar?

mgüneş' Alıntı:

seçmeli olunca sıkıntı tabi.. idare istediği zaman norm fazlası yapar. İdareyle iyi anlaşmak gerekiyor :?

mgüneş' Alıntı:
Yok hocam sadece ben fazlayım bildiğim kadarıyla...

Tabloya göre Senin Norm fazlası olman için 7 öğretmen Norm Göstermeleri gerekiyor sen 8. kişisin.
Halk eğitim norma dahil edilmeemiş sanırım.

Ozaman 6 saat dersi olan ortaokulların da norm fazlası olması gerekiyor.
Birde bir ortaokulda 4 Öğretmen görünüyor BU nasoıl olmuş listede yanlışlık var sanırım.

craxx' Alıntı:
mgüneş' Alıntı:
Yok hocam sadece ben fazlayım bildiğim kadarıyla...

Tabloya göre Senin Norm fazlası olman için 7 öğretmen Norm Göstermeleri gerekiyor sen 8. kişisin.
Halk eğitim norma dahil edilmeemiş sanırım.

Ozaman 6 saat dersi olan ortaokulların da norm fazlası olması gerekiyor.
Birde bir ortaokulda 4 Öğretmen görünüyor BU nasoıl olmuş listede yanlışlık var sanırım.

:( Özür dilerim hocam şimdi tabloyu düzelttim. Aşağıpınarbaşı ortaokulunu ders yükü ile öğretmen sayısını ters yazmışım.

Ders Yükü 4
Öğretmen sayısı 0 olması gerekiyordu.

Bu durumda bile 6 saat dersi olan okula norm düşmez.
sadece siz norm fazlası olmazsınız
diğerleride fazla olmalı.

sadece size norm fazlasısın diyorlarsa sıkıntı var demektir.

6 saat dersi olan okulun hocası bişey demedi ama. Diğer okullarda da varsa tam bilmiyorum hocam.

İlginize teşekkürler...

Geri