Norm fazlası öğretmeni alanı dışında zorla görevlendirmeye çalışıyorlar. Ne yapılabilir?

Kodla Büyü

mehmet0305

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba. Malum bu aralar norm fazlası atamaları yapılıyor.

Eşim bir meslek lisesinde çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni, aynı zamanda alan şefi. Normalde 12 saat alan dersine giriyor, norm fazlası. Okul bünyesinde aynı zamanda uygulama anaokulu var. Okul müdürü bu sene anaokulunda tam gün sınıfı açtı fakat okul öncesi öğretmeni doğum iznine çıktığı için sınıf öğretmensiz kaldı. Okul müdürü de eşimi sen norm fazlasısın, TTBK’nin ÖĞRETMENLİK ALANLARI, ATAMA VE DERS OKUTMA ESASLARIna görev bu dersleri okutabilirsin, bu sınıfa haftanın iki günü sen gireceksin, diye zorluyor.

Okul müdürü böyle bir görevlendirme yapabilir mi? Bu durumda ne yapabiliriz?

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-12-06 134856.webp
    Ekran görüntüsü 2024-12-06 134856.webp
    68.8 KB · Görüntüleme: 78
Norma fazlası bir cocuk gelişimi öğretmenini kendi bünyesindeki bir anaokulunda derse girmeye zorlamaktan daha doğal kaç tane şey var hocam şu hayatta

Hocam çocuk gelişimi branşı okul öncesi derslerine de giriyor. Branş dışı olmuyor bildiğim kadarıyla. Zaten kız meslek liselerinde çocuk gelişimi bölümü olan okullarda uygulama anaokulu oluyor ve çocuk gelişimciler bu anaokulu derslerine giriyorlar

Hocam çocuk gelişimi branşı okul öncesi derslerine de giriyor. Branş dışı olmuyor bildiğim kadarıyla. Zaten kız meslek liselerinde çocuk gelişimi bölümü olan okullarda uygulama anaokulu oluyor ve çocuk gelişimciler bu anaokulu derslerine giriyorlar

.Alanı dışı gibi gelmedi bana.
Derslere çocuk gelişimciler değil okul öncesi öğretmenleri giriyor bu tür okullarda. Çocuk gelişimi öğretmenleri meslek derslerine giriyor. Atama alanı bakımından bu branşlar farklı alanlar. Okul müdürü herhangi bir resmi yazı yazmadan bu derslere sokmak istiyor, sorun da buradan çıkıyor. Biz de resmi olarak görevlendirme yapmasını istiyoruz.
Norma fazlası bir cocuk gelişimi öğretmenini kendi bünyesindeki bir anaokulunda derse girmeye zorlamaktan daha doğal kaç tane şey var hocam şu hayatta
Resmî olmayan şekilde zorlaması doğal mı? Resmî olarak haklıysa zorlasın. Bu konuda bilgi sahibi olmak istedim.

Derslere çocuk gelişimciler değil okul öncesi öğretmenleri giriyor bu tür okullarda. Çocuk gelişimi öğretmenleri meslek derslerine giriyor. Atama alanı bakımından bu branşlar farklı alanlar. Okul müdürü herhangi bir resmi yazı yazmadan bu derslere sokmak istiyor, sorun da buradan çıkıyor. Biz de resmi olarak görevlendirme yapmasını istiyoruz.

Resmî olmayan şekilde zorlaması doğal mı? Resmî olarak haklıysa zorlasın. Bu konuda bilgi sahibi olmak istedim.
Hocam branşları farklı ama her iki branşın da okutacağı derslerde okul öncesi var. Dolayısı ile alan dışı gibi görünmekle birlikte aynı dersi okutan 2 branş. Yani okul öncesi branşı çocuk gelişimi meslek derslerine giremiyor ama çocuk gelişimi branşı okul öncesine girebiliyor böyle bir durum var o yüzden alan dışı olmuyor gibi
Diğer konu müdürün resmi görev vermesi ders programı ile olur. Ders programında görünüyorsa resmi görevlendirme olmuştur zaten. Ama ders programında görünmüyorsa girmesin o derse.

Son düzenleme:
Hocam burda eşinizin branşı çocuk gelişimi. TTK kararında okutacağı dersler kısmında "Okul Öncesi Eğitimi" var. dolayısı ile görevlendirme yapılmasında bir engel şahsen görmüyorum. Eğer okulda başka okul öncesi öğretmenleri varken onlara ders vermeyip eşinize öncelikle ders verse sorun olurdu.

Bende meslek lisesinde bilişimci olarak norm fazlası oldum. Ortaokulda derse gir deseler istemem. Sonuç olarak tercih yapıp meslek lisesine atandım. Ortaokul isteseydim onu seçerdim. Görevlendirmeye hakları varmı bende merak ediyorum. Ya da resen atamada ortaokula atama hakları varmı?

Bende meslek lisesinde bilişimci olarak norm fazlası oldum. Ortaokulda derse gir deseler istemem. Sonuç olarak tercih yapıp meslek lisesine atandım. Ortaokul isteseydim onu seçerdim. Görevlendirmeye hakları varmı bende merak ediyorum. Ya da resen atamada ortaokula atama hakları varmı?
Hocam burada başka okula görevlendirme yok. Aynı okulun uygulama anaokulunda ders görevi veriyor yanlış anlamadıysam

Okul öncesi öğretmeni meslek lisesindeki çocuk gelişimi derslerine giremiyor lakin çocuk gelişimi öğretmeni hem kendi derslerine de hem de okul öncesi eğitimine katılabiliyor. Bizdeki TEF - BÖTE durumu gibi düşünün...
Gelelim müdür olayına. Anladığım kadarıyla siz müdürün davranışı, tavrından ve konuşmasından rahatsız olmuşsunuz. Ancak gerçek olan şu ki eşiniz okul öncesi derslerine girebiliyor. Siz müdüre takılmayın, boş verin. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu günleriniz olması dileğiyle.

Yazılı olarak size tebliğ etmek zorunda, aksi hiç bir durumda derslere girmeyin. Onun harici resmi olarak tebliğ ettiği durumda ilgili tabloya göre de derslere girebilir durumdasınız.

21 saatten az dersiniz var ise aynı branştan aynı eğitim bölgesinde ders verilebilir. Üzerini ya da branşınız dışında dersi istememe hakkınız var. Meslek lisesi bt öğretmenleri atama ve tayin dönemlerinde ortaokul ve diğer eğitim kurumlarını da seçebildiğine göre ders tamamlama ihtiyacı olduğunda da görev verilebilir sanırım. Benzer şekilde eğitim fakültesi mezunu birisi eğer kendi kurumunda 21 saati dolduramamış ise ve ihtiyaç var ise ttkb kararında okutabileceği belirtilen dersleri vermek üzere ders tamamlama görevlendirmesi ile meslek lisesinde derse girebilir.

Bildiğim kadarıyla eski adıyla uygulama sınıfı şu anda da öyle mi bilmiyorum, sınıfta eğitim veren "okul öncesi" öğretmeni, ama sınıfın şefi (atölye şefi) de "çocuk gelişimi" alan öğretmeni oluyor.

Burada şöyle bir yanlış anlama olduğunu düşünüyorum. Bir kişinin diploması birden fazla alana kaynaklık ediyor ise, doğrudan bu alanların hepsinde görevlendirilebilir anlamı çıkmaz.

Bizim başımıza gelen bir olay DYK için hem ilköğretim matematik hem de lise matematik mezunu olan bir öğretmen, atama alanı ilköğretim olduğu halde lise için izin istemiştik ki bu isteğe bağlı bir durumdu.

Ben burada zoraki bir görevlendirme olamayacağını düşünüyorum.

Örneğin bir elektronik öğretmeni, bilişim branşına atanmış ise isteği dışında elektronik branşına ders bile verilemeyeceğini düşünüyorum, zorla verilemez. Burada önemli olan "atama alanı".

Bilişimci hocam için ise cevabım teknik öğretmen ise ortaokulda görevlendirilebilir, ancak tersi olsaydı yani teknik öğretmen değil ise mesleki/teknik okullarda ders verebilmesi tam bir muamma, bu konuda emin değilim. Elimde olsa görev vermezdim. Yapamayacağından değil. Ama ders okutma esaslarına baktığımızda TEF/BÖTE ayrımı yok. O yüzden tam bir muamma diyorum.

Geri