Norm fazlası atama (Tercihler)

Kodla Büyü

erdem175

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hocalarım İmam Hatip Lisesi 14 saat ve halk eğitim merkezi bilişim teknolojileri olarak bulunduğum ilçede açık. Tercih yapıcam. Halk Eğitim Merkezi'nin ders saati 0 (sıfır) görünüyor. Oraya atandığımızda durumumunuz ne oluyor? Özellikle Halk Eğitim Merkezlerinde Bilişim Teknolojileri öğretmeni hocalarım bu konuda bana bilgi verebilirler mi ?

İmam hatipte 14 saat ders var üstüne başka branşlarda tamamlayıp maaş karşılığı mı derse giriyoruz? Yoksa formatör mü oluyoruz otomatik olarak? Bu konularda bilgilerinize ihtiyacım var.

Hocam istersen 14 saatin üstüne diğer derslerle doldurursun(Osmanlıca :idea: ) ya da formatör :idea: olursun sadece 14 saat derse girersin. Otomatik formatör mu oluyoruz sorusu ilginç geldi.Formatörlük diye bir kavram yok artık.Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olarak değişti adı.Bu da eğitim öğretimin başında ve dönem arasında başvuru alınıp laboratuvarı olan okullara tabi öncelik Fatih Projesi olan okullara olmak üzere görevlendirme şeklinde gerçekleştirilen bir durum.Ben olsam halk eğitim tercih ederdim.Lab koşulları daha iyi.Öğrenci sayıları gruplarda daha az.Bunun yanında farklı kurslar açarak kendinizi geliştirebilirsiniz...

evet bazı ortaokul 6 saate bir norm 1 demişler bazıları 8 saate norm 1 .Bazıları da 6 saat ortaokulda norm 0 (sıfır) var olan öğretmen ihtiyaç fazlası.Anlamadım yani nasıl böyle oluyor.Valla halk eğitimde kurs açmak haricinde ne dersine gireceğim ders saati sıfır onu anlayamadım ben.

Hocam halihazırdaki kurslara başka bilgisayar hocaları zaten devam ediyor şu an. Bulunduğum ilçe 5000 nüfuslu öyle halk eğitimin sık sık kurs verdiği aktif bir yer değil. Kurs olmadığı zaman napıyoruz yani onu soruyorum

erdem175' Alıntı:
Hocam halihazırdaki kurslara başka bilgisayar hocaları zaten devam ediyor şu an. Bulunduğum ilçe 5000 nüfuslu öyle halk eğitimin sık sık kurs verdiği aktif bir yer değil. Kurs olmadığı zaman napıyoruz yani onu soruyorum

kadrolu öğretmen gelince tüm kurslara artık o girer, sürekli kurs açılıyorsa sorun yok.

5bin nüfuslu yerde arada boş kalırsınız. Maaş karşılığını doldurmanız için binada boş oturmanız bile istenebilir. Yada idari görevlere yardım et denir. (Kursiyerlere tek tek telefon et, getirdikleri belgeleri sisteme gir, her türlü angaryayı kendin yap vb...)
(Sınıf öğretmenlerinin gireceği hiç sınıf yoksa bir okulda boş oturuyorlar, bu durum biraz da idareye göre değişir.)

Ben olsam 14 saat imam hatipi tercih edip, ilaveten formatörlük talep ederdim. Hiç değilse çalışma koşulları, saatleri ve diğer koşulları belirlidir :)

erdem175' Alıntı:
evet bazı ortaokul 6 saate bir norm 1 demişler bazıları 8 saate norm 1 .Bazıları da 6 saat ortaokulda norm 0 (sıfır) var olan öğretmen ihtiyaç fazlası.Anlamadım yani nasıl böyle oluyor.Valla halk eğitimde kurs açmak haricinde ne dersine gireceğim ders saati sıfır onu anlayamadım ben.
Köylerde bölge normuna bakıldığı için 6 saate bir norm gözükür ama merkezlerde 15 saat esasına göre norm verilir. İmam hatip lisesine 14 saat derse nasıl norm olmuş ilginç. Ben liseyi tercih ederdim üstüne de BTR görevlendirmesi olursa tamamdır.

Merhoom' Alıntı:
erdem175' Alıntı:

Köylerde bölge normuna bakıldığı için 6 saate bir norm gözükür ama merkezlerde 15 saat esasına göre norm verilir. İmam hatip lisesine 14 saat derse nasıl norm olmuş ilginç. Ben liseyi tercih ederdim üstüne de BTR görevlendirmesi olursa tamamdır.

Büyükşehirlerdeki köyler yeni düzenlemeyle bağımsız normdan çıkarıldı, bölge normuna dahil edildi.(Temmuz 2014)
Büyükşehir illerin köy ve beldelerinde 6-8 saate 1 norm devri kapandı. Halk eğitimde bir süre hiç kurs açılmazsa hemen norm fazlası olabilirsiniz.

Yine de norm varsa vardır, onlar daha iyi bilir :)

Geri