Norm Fazlası Atama ve İl dışı

Kodla Büyü

ibrahim_hoca

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar ilimizde okul dönüşümlerinden ötürü oluşan norm fazlalarının atamaları yapılacak.İl dışı atamada tercih yapabilmek için resen atanmamı istiyeyim yoksa normal tercih yapsamda il dışı isteyebilir miyi?Bilen arkadaşlar yaşamış olanlar yardımcı olursa sevinirim.

15 Eylül tarihi itibariyle bulunduğu ilde en az 3 (üç) yıl süreyle fiilen öğretmen olarak çalışanlar yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. denilmiş 2012 il dışı yer değiştirme kılavuzunda.

Benim bildiğim kadarı ile resen atanırsanız atanma hakkınız kaybolmuyor.Gittiğiniz yerde bir yıl geçtikten sonra tekrar tercih yapabilirsiniz.Ama il içi ya da dışı kendiniz tercih yapıp giderseniz.3 yıl beklemeniz gerekiyor diye biliyorum.

kendiniz iliçinden tayin isterseniz bir sene sonra il dışı isteyebilirsiniz. okul dönüşümlerinden kaynaklı yerinizi iliçinde değiştirirlerse eğer bu sene il dışına isteyebilirsiniz benim bildiğim.

okul dönüşümlerinden kaynaklı norm fazlası olursak ve norm fazlası atamalarında atanırsak il dışı hakkımız kaybolur mu arkadaşlar?

bırak seni resen atasınlar. çünkü; yönetmeliğin 26. maddesi ve 15. fıkrasında "Görevli oldukları eğitim kurumu kapatılan, norm kadro uygulaması nedeniyle görevli oldukları eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları ya da haklarında yapılan soruşturma sonucu görev yerleri istekleri dışında idari tasarrufla değiştirilen öğretmenlerin, bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri birlikte değerlendirilir." kendin istersen 3 yıllık çalışma süreni tamamlamanı istemeleri muhtemeldir.

Geri