Norm fazlası atamaları

Kodla Büyü

erdem175

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hocalarım bakanlık genelgesine göre Kasım ayı sonuna kadar norm fazlası atamaları yapılması gerekiyor.Hatta bazı iller yayınlamış.Bulunduğum ili sorduğumda bizim okul müdürü bize öyle bir yazı gelmedi her il kendi içinde yapıyor falan dedi. Bu konuda bilgi verir misiniz?

Bir de atamalar kasım sonuna kadar gerçekleştirilecek fakat ilişik kesme işlemleri Ocak Şubat ayları arasında diyor.Bu arada eş durumu olcak olsa bide eş durumu hakkı vermicekler mi ? Yoksa aynı anda iki yere atanıp hali hazırdaki okulumdan ilişkimi kesmemiş olacağım. Tarihler kesişiyor. Bu konuda da fikir beyanı yapabilirseniz şimdiden teşekkürler.

bir de bu norma fazlası neye göre oluyor 6 saat dersi olan norm fazlası degil benim 8 saat dersim var norm fazlası oluyorum

Es durumu düşünürseniz okulunuzdan daha erken ilişik kesersinizx. İl ilce buna müsamaha gösterir. Yariyilda ilişik kesilecek denmesinin sebebi eğitim öğretim aksamasin diye. Zaten bizi ole önemli bir branş tan saymadiklarindan eğitim öğretimi aksatacagimizi da dusdunmezler.

gazi57 hocam branşınızın toplam ders saati bellidir. Norm fazlalıklarıyla alakalı yönetmelik var şu kadar ders saatine kadar şu kadar öğretmen ,müdür yardımcısı vs. şeklinde.Mesela bizim okulda bilişim teknolojileri toplam ders saati 68 ve iki norm vermişler.Ben 3. olduğum için hizmet puanı en düşük olarak norm fazlasıyım.

ilyas33 hocam peki bunu her il kendi içinde mi yapacak bazı illerde isterse yapmayabilir diye bir şey var mı ?Genelgeye bakılırsa kasım sonuna kadar emir var bakanlıktan.

erdem175' Alıntı:
ilyas33 hocam peki bunu her il kendi içinde mi yapacak bazı illerde isterse yapmayabilir diye bir şey var mı ?Genelgeye bakılırsa kasım sonuna kadar emir var bakanlıktan.

her il kendi içinde yapıyor. ilinizin meb sayfasından süreci takip edebilirsiniz. süreç 3-4 gün, dolayısıyla kaçırmamak için sabah-akşam bakın :)

sonuçlar açıklandıktan, kararname okula ulaştıktan sonra hemen ilişik kesmeyi talep edebilirsiniz. Dönem sonuna kadar beklemek zorunda değilsiniz (böyle bir yönetmelik yok) istediğiniz gün ilişik kesebilirsiniz.
Ek ders problemi olmasın diye ayın 1'inde, maaş problem olmasın diye ayın 15'inde ilişik kesmek teamül, yine de ayın 5'inde ilişik kesip gideceğiniz yerde ek dersinizi isteyebilirsiniz.

Her il kesinlikle yapacaktır, eş durumu için yarı yıl tatilini beklersiniz.

erdem175' Alıntı:
gazi57 hocam branşınızın toplam ders saati bellidir. Norm fazlalıklarıyla alakalı yönetmelik var şu kadar ders saatine kadar şu kadar öğretmen ,müdür yardımcısı vs. şeklinde.Mesela bizim okulda bilişim teknolojileri toplam ders saati 68 ve iki norm vermişler.Ben 3. olduğum için hizmet puanı en düşük olarak norm fazlasıyım.

hocam bir yanlışlık var 57 saate norm 3 oluyor. benim okulumda 60 saat ders var ve 3 kişiyiz kontenjan.meb de norm 3 görünüyor.

botebocuu hocam atölye ve laboratuvar öğretmeni norm kadrosu işletmelerde meslek eğitimi dersi dahil toplam ders yükü ;

1)15-41'e kadar 1
2)41-81'e kadar 2
3)81-121'e kadar 3 yönetmelik bu şekilde.

erdem175' Alıntı:
botebocuu hocam atölye ve laboratuvar öğretmeni norm kadrosu işletmelerde meslek eğitimi dersi dahil toplam ders yükü ;

1)15-41'e kadar 1
2)41-81'e kadar 2
3)81-121'e kadar 3 yönetmelik bu şekilde.

pardon :!: ben ortaokul diye düşündüm

norm fazlası olayı her yıl farklı zamanlarda yapılıyor.yönetmeliğe göre mart ayı sonuna kadar aslında.geçen yılda öyle yapıldı.yıl sonunda yeni okullara geçildi.bu yıl daha erken yapıldı.güya müdürlük atamalarından da sonra alan değişikliği yapılabilir diye.meb işte...

erdem175' Alıntı:
ortaokulda nasıl 60 saat bilişim dersi oluyor
bizim müdür teknoloji tasarım dersini kaldırıp yerine bilişimi 7. sınıflarda zorunlu yapmış(!) 3. hoca geldi öncekilerden de kıdemli biz de 7. sınıflarda seçmeli açtırdık 60 saat oldu.

bende maaş karşılığı dolduramadığım için ortaokula ek olarak gidiyorum haftanın bir günü orda da toplam bilişim dersleri 6 saat, iki tane 5.sınıf ,bir tane de 6.sınıf 2 şer saat.Çok enteresan gerçekten

Geri