norm fazlası atamalarında tercih yaparak atandım.

Kodla Büyü

butterfly80

Aktif Üye
norm fazlası atamalarında tercih yaparak atandım. bize tercih yapın dediler yoksa resen atayacaz dediler.Bende tercih yaptım ilk tercihime atandım.Tercih yapmayanlarıda resen atadılar.Fakat zorla dayatma söz konusu burda benim şimdi il içi atamalarında tayin isteme hakkım var mı?

hocam bilgi net olmamakla beraber resen atananların bile il içi tayin hakkı ölüyor diyorlar sizinki haylli hayli ölür bilgi doğru ise... resen atananlara mahkeme yolu açık ama siz psikolojik baskı olsa da terchi yapan sizsiniz bence size hak vermezler...

Norm fazlası olarak işlendi ise 3 yıl hesabında önceki okulunuz da sayılır. Önceki kılavuzları okursanız daha net bir fikriniz olur.

Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği nin 26. maddesinin 15. bendi "Görevli oldukları eğitim kurumu kapatılan, norm kadro uygulaması nedeniyle görevli oldukları eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları ya da haklarında yapılan soruşturma sonucu görev yerleri istekleri dışında idari tasarrufla değiştirilen öğretmenlerin, bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri birlikte değerlendirilir."
kendi isteğin dışında atansaydın ilk il içi atamada tayin hakkın vardı hocam. gözüken o ki şu an sen tayin isteyemiyorsun.

m32m' Alıntı:
Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği nin 26. maddesinin 15. bendi "Görevli oldukları eğitim kurumu kapatılan, norm kadro uygulaması nedeniyle görevli oldukları eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları ya da haklarında yapılan soruşturma sonucu görev yerleri istekleri dışında idari tasarrufla değiştirilen öğretmenlerin, bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri birlikte değerlendirilir."
kendi isteğin dışında atansaydın ilk il içi atamada tayin hakkın vardı hocam. gözüken o ki şu an sen tayin isteyemiyorsun.

Norm fazlasi olup baska okula gittiysen her halukarda bir onceki kurumdaki sureler de hesaplanir madde acik(ister resen atan ister tercih yap)(ya da kismindan oncesini okuyun)

Eski kilavuzlarin birinde resen atananlar hicbir sekilde sure hesabina bakilmaksizin ilk atamada tain isteyebilir diye bir madde vardi ama. Maalesef yonetmelikte boyle bir madde yok..

Geri