Norm fazlası atamalarda tercih yapılmazsa

Kodla Büyü

dobra1979

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar malum bizim sıkıntımız norm ve iller norm fazlası atamalara başladı bizim ilde başlamış ve listeye bakınca en çok bizim branş mağdur tabii bende :) şimdi merkezde fazla çok fazla ilçelerde de tabiii. mesela ben tercih yapmasam resen atama yaparlar mı araştırdığıma göre yapan yerler de var yapmayan yerler de ama baktığımızda fazla ihtiyaçtan fazla. Akıl fikir verin şimdiki okuluma geleli zaten 3-5 ay oldu ve idareyle falan güzel çalışyoduk yaaav güzel güzel gidiyorduk :( puanım 132 muhtemelen merkezdeki bir kaç açıktan biri gelir ama ben istemiyorum. bu arada il sivas şimdiye kadar böyle çıkmamıştı fazladan atamaya.

bence hiç bişey olmaz :) zaten fazla açıktan fazlaysa nereye atayacaklar ki?

seyma' Alıntı:
bence hiç bişey olmaz :) zaten fazla açıktan fazlaysa nereye atayacaklar ki?

ya hocam merkezden ilçeye atanmak tehlikeli ev almışız bark almışız onun borcunu ödemek için zaten uğraşıyoruzz

hocam riskli. Bende antalya merkezdeyim 135 puanım vardı. 1. Aşama sonucu son tercihim halk egitim merkezine atandım. 2.aşamada şu anda merkezde açık yok, fazlalık çok. Bazı arkadaslar okulları ortaokul olacağı için müdürleri seneye secmeliden dolayı ögretmene ihtiyacı olacağı yönünde yazı gönderdi. Yazıyı il mem istedi bu yazıyı verenler tayin istemedi tayinleri çıkmayacak dendi. Benim okul ilkokul olacağı için ve muüdürde isteksiz davrandığından ben tayin istedim. Bakalım 2.aşama ve resen atamayı bekliyoruz ne yapacaklar diye

benim okul ortaokul hocam ve müdür yardımcım kesinlikle gitmemi istemiyor dedim duruma bakalım hocam. Yani resen olmaz derlerse istemem hayır bizim il genelinde fazla ihtiyaçtan çok yanii

hocam sivas il mem resen atayacağız diyorlar, hatta benim özür durumum var(öğretmen eş), buna rağmen atarız felan dediler. Yönetmeliği vs. takan yok, suşehri, kangal ve şarkışladaki meslek liseleri merkezden resen atama yapılabilecek yerler ancak emsal yargı kararı var, eskişehirde eş özrü olanı atayamazsın deyip yürütmeyi durduma kararı alındı

Bir de merkezdeki öğretmeni resen ilçeye göndermenin sürgünden ne farkı var?

bildiğim kadarıyla resen atamayı yaparlarsa düşük puandan yüksek puana doğru yapıyorlarmış (araştırmak lazım) eger puanın fazla olanların arasında yüksekse sıkıntı olmaz gibi a

finefrenzy' Alıntı:
hocam sivas il mem resen atayacağız diyorlar, hatta benim özür durumum var(öğretmen eş), buna rağmen atarız felan dediler. Yönetmeliği vs. takan yok, suşehri, kangal ve şarkışladaki meslek liseleri merkezden resen atama yapılabilecek yerler ancak emsal yargı kararı var, eskişehirde eş özrü olanı atayamazsın deyip yürütmeyi durduma kararı alındı

Bir de merkezdeki öğretmeni resen ilçeye göndermenin sürgünden ne farkı var?

bende eş durumu falan yok ama bakalım bu hafta sıkıntılı bir hafta olacak

20 ihtiyaç 32 fazla komedi yaaaa yakında ihtiyaç olan illere gönderirlerse şaşırmam

bu işler bu zaman olacak iş değil. Mesale bizim okul Yıldızeli ÇPL norm 4 şuan 3 öğretmen var ihtiyaç 1 gözüküyor ama işin garip tarafı okulda 3 öğretmene yetcek ders yok, sene başı gruplar hesap edilip idare norm yaptı ama dönemin ortasında iki sınıfta gruplar teke indi. Şimdi yarın 1 öğretmen daha gelecek yazın tekrar norm güncellemesi yapılcak belki okulda seneye 2 öğretmen norm fazlası durumuna düşecek. Sen dönemin ortasında öğretmenleri yerinden edeceksin. O kadar garip işlerki herkesin ailesi çoluğu çocuğu var ona göre planlar yapmışlar. İllede atama yapcam diyorsan bari zorla resen atama., isteyen adam yer değiştirsin. Yaz gelincede ne yapacaksan yap.

Allah sorsun başka da bişey demiyorum ben desek te bişey değişmiyor amaaa neyseeee.

adem' Alıntı:
bu işler bu zaman olacak iş değil. Mesale bizim okul Yıldızeli ÇPL norm 4 şuan 3 öğretmen var ihtiyaç 1 gözüküyor ama işin garip tarafı okulda 3 öğretmene yetcek ders yok, sene başı gruplar hesap edilip idare norm yaptı ama dönemin ortasında iki sınıfta gruplar teke indi. Şimdi yarın 1 öğretmen daha gelecek yazın tekrar norm güncellemesi yapılcak belki okulda seneye 2 öğretmen norm fazlası durumuna düşecek. Sen dönemin ortasında öğretmenleri yerinden edeceksin. O kadar garip işlerki herkesin ailesi çoluğu çocuğu var ona göre planlar yapmışlar. İllede atama yapcam diyorsan bari zorla resen atama., isteyen adam yer değiştirsin. Yaz gelincede ne yapacaksan yap.

şu saatte ilkokullara branş öğretmeni ihtiyacı çıkaranların yaptıkları hangi iş doğru olabilir ki :)

hocam biri cevap yazsın bunu size idare mi bildiryor ben 4 saat seçmeli bilişime giriyorum norm fazlasımıyım ben mi dlekçe vereceğim bu durumda

dobra1979' Alıntı:
adem' Alıntı:

şu saatte ilkokullara branş öğretmeni ihtiyacı çıkaranların yaptıkları hangi iş doğru olabilir ki :)

hocam ikiniz de çok doğru söylemişsiniz doğru dürüst bir norm hesaplama sistemi malesef yok...
ayrıca ilkokula norm var gidersen en fazla 1,5 sene kalacaksın saçmalığa bak:)

LEFKE' Alıntı:
hocam biri cevap yazsın bunu size idare mi bildiryor ben 4 saat seçmeli bilişime giriyorum norm fazlasımıyım ben mi dlekçe vereceğim bu durumda

sayın hocam kontenjan.meb.gov.tr adresinden mebbis şifresiyle öğrenebilirsiniz. Bilmiyosanız idareye söyleyin bakın.

LEFKE' Alıntı:

sayın hocam ders saatine bakma norm bölgeye göre veriliyor bölge içinde de öğrenci sayısı fazla olan okula norm veriliyor ancak sen gene de müdürüne sor mebbiste ne yazıyor hatta kendi gözünle gör derim
sizin ilinizde nasıl yaptılar bilmiyorum, ankara mem, okul müdürlerinin mebbis kayıtlarında norm fazlası görünen öğretmenleri işleyeceği ve çıktı alarak öğretmene tebliğ edeceği bir modül yapıldı böylelikle hem öğretmen bilgilendirilmiş oldu hem il milli eğitim müdürlüğü!

ey MEB burda e akademi sorusu cevabı paylasılınca görüyosnda bu sorunada bı cozum bulsana bu haykısrısları nıye gormuosn :verymad:

adem' Alıntı:

Son derece haklısınız hocam. Bu arada sizin idare eğer yönetmelikteki gibi grup sayısına göre norm hesaplıyorsa ne güzel. Tabi plansız norm artışı da mağduriyetlere yol açıyor. Mesela benim okulda plansız norm artışı yapıldı ve benden sonra 4 öğretmen atandı, toplam norm aniden düşünce sonuçta hizmet puanı düşük olan ben norm fazlası oldum.

Sivas merkezdeki ticaret, kız meslek ve merkez meslek liseleri normlarını işlerine geldiği gibi hesaplıyorlar. Grup sayısına göre hesaplanması gereken norm, laboratuvar sayısına göre hesaplanıyor. Tabi bu durum ordaki öğretmen arkadaşların işine geliyor, ek ders açısından...

Deveye sormuşlar, boynun neden eğri...

ylmz' Alıntı:
ey MEB burda e akademi sorusu cevabı paylasılınca görüyosnda bu sorunada bı cozum bulsana bu haykısrısları nıye gormuosn :verymad:
:alkis: :alkis: ha haaa ylmz hocam süpersin vallahi... çoğu okulda e akademileri BT ciler yaptı hangi müdür mdr. yrd onunla uğraştı, idareciler teknolojiyi öğrenmek için değil öğrenmemek için büyük çaba sarfediyor

konum bilginde yazdığını da çok beğendim "NORM NEREYE BİZ ORAYA"

BBNET
Geri