Norm Fazlası BT Öğretmeni

Kodla Büyü

ylmn7

Üye
Merhaba hocalarım. Ortaokulda BT Öğretmeni olarak görev yapmaktayım , benimle birlikte 1 BT öğretmeni daha bulunmakta ve 32 saat derse giriyoruz. BTR görevim de var ancak bölge normundan olsa gerek norm fazlası oldum. Çok yakın bir köy okulunda da norm açılmış görünüyor (hizmet bölgesi:3/5) Okulun müdürü ile görüştüm ve tercih edersem 8 saat dersim olacağını söyledi. İlçede bazı arkadaşlarımız ise 8 saat ile norm fazlası oldu ancak bu öğretmenlerimiz ilçe merkezinde görev yapıyordu. Sizce bu köy okulunu tercih etmemiz durumunda norm fazlası olma ihtimalimiz yine yüksek midir? Ya da ders tamamlama yoluna mı gidilir?

Biraz araştırdım ancak yine de emin olmadığım için sizlere sormak istedim.
Çünkü normal şartlarda benim bildiğime göre benim de norm fazlası olmamam gerekiyordu ama oldum. Bölge normu vb. gibi çok anlamadığım farklı uygulamalardan dolayı.

Merhaba. öncelikle BTR görevinizin norm belirlemede bir etkisi malesef yok.
Toplamda 32 saat dersiniz var ve 2 kişisiniz. 21 saat derse 1 norm geliyor ve arta kalan 11 saat. bölge normundan dolayı norm fazlası olduysanız demekki sizin bölgenizde bir okulda ders saati 11 den fazla olan okul var bölge normu oraya kaymış. sizin bölgedeki okulları ve o okullardaki dersleri, o belirttiğiniz köy hangi bölgede o bölgeleri v ders saatlerini araştırmanız lazım. yani bir okulda 8 saatle norm fazlası olunur, bir okulda 8 saatle norma girilir.(bölge normundan) o yuzden ezbere söyleyemeyiz hocam.

Köy okullarının normu ayrı değerlendirilir. 6 saat derse bir norm. Köy okulunun nüfusunu göz önünü aldığında ve ileriki yıllarda öğrenci sayısı ve şube sayısında azalma olmayacaksa norm kolay kolay düşmez.

Aynı durumdayız hocam.
bizim okulda da 32 saat ders var ikili eğitim var ikimizde BTR görevi üsteniyoruz sabahçı öğlenci olarak. Bölge normuna göre norm fazlası olmuşum. Geçen yılda 36 saat ders ile norm fazlası olmuştum ama geçen yıl norm ataması yapılmamıştı. Bu yıl bir çok il resen atama yapmış. Bakanlık illere yapılması konusunda baskı yapıyormuş.
Yaşadığım yer deprem bölgesi norm ataması yapılır mı yapılmaz mı tercih yapıp yapmama konusunda muallaktayım.
Köy okullarında 6 saate bir norm verilir. Bu durum büyük şehirlerde değişebilir çünkü büyük şehirlerde köy kavramı bulunmamakta mahalle olarak geçmekte oraya da bölge normu uygulanabilir. Tekrar norm fazlası olabilirsiniz iyi değerlendirme yapmak lazım.
Bir de şu da aklınızda bulunsun hocam. Tercih yapıp bir yere yerleşirseniz 3 yıl çalışma durumunda kalırsınız ama resen atanırsanız her atama döneminde(eş durumu da dahil) tercih yapma hakkınız olur.

Son düzenleme:
Aynı durumdayız hocam.
bizim okulda da 32 saat ders var ikili eğitim var ikimizde BTR görevi üsteniyoruz sabahçı öğlenci olarak. Bölge normuna göre norm fazlası olmuşum. Geçen yılda 36 saat ders ile norm fazlası olmuştum ama geçen yıl norm ataması yapılmamıştı. Bu yıl bir çok il resen atama yapmış. Bakanlık illere yapılması konusunda baskı yapıyormuş.
Yaşadığım yer deprem bölgesi norm ataması yapılır mı yapılmaz mı tercih yapıp yapmama konusunda muallaktayım.
Köy okullarında 6 saate bir norm verilir. Bu durum büyük şehirlerde değişebilir çünkü büyük şehirlerde köy kavramı bulunmamakta mahalle olarak geçmekte oraya da bölge normu uygulanabilir. Tekrar norm fazlası olabilirsiniz iyi değerlendirme yapmak lazım.
Bir de şu da aklınızda bulunsun hocam. Tercih yapıp bir yere yerleşirseniz 3 yıl çalışma durumunda kalırsınız ama resen atanırsanız her atama döneminde(eş durumu da dahil) tercih yapma hakkınız olur.
norm fazlası olup da tercihle başka bir okula atansaniz dahi 3 yıl şartı aranmaz hocam. bu bilgiyi düzeltelim.

Bence tercih yapmayın 16 saate norm fazlası olduysaniz, seneye 9 saate yine fazla olacaksınız.

Bence tercih yapmayın 16 saate norm fazlası olduysaniz, seneye 9 saate yine fazla olacaksınız.
Hocam ilçede 3 öğretmen norm fazlası, 6 okul açılmış. Bu durumda resen atayacak. Ancak benim istediğim 2 okulun da ders sayısı 8. Okullardan bir tanesinde ders sayısı yeterli sayıda ancak o da hem yüksek puanlı birisi tarafından tercih edilecek gibi hem de o okulu tercih etmek istemiyorum.

Hocam ilçede 3 öğretmen norm fazlası, 6 okul açılmış. Bu durumda resen atayacak. Ancak benim istediğim 2 okulun da ders sayısı 8. Okullardan bir tanesinde ders sayısı yeterli sayıda ancak o da hem yüksek puanlı birisi tarafından tercih edilecek gibi hem de o okulu tercih etmek istemiyorum.
kaç nüfüslu ilçe hocam küçük bi ilçe de mi 6 okul öyleyse iyi yani

Arkadaşlar şunu belirteyim eğer okulunuzda maaş karşılığı (15 saat) derse giriyorsanız. Re'sen atama olmayacak. Yaz zamanı yayınlanan genelgede yazıyor. O genelgeyi okursanız anlarsınız.

Geri