Norm fazlası cevap bekliyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lefke
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

lefke

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Değerli hocalarım şimdi ben il dışı atama istemeyi düşünüyorum burdan gördüm araştırdım bende norm fazlası mışım şimdi
1. soru norm fazlası açarsa ben başvurmak zorundamıyım
2. si diyelim açtı bizim il ben başvurdum atandım sonrasında ve ya öncesinde il dışı atama ya başvurma hakkım varmı 4 senedir memlekete gideyim diyorum teşekkürler

Hocam sizin ilin durumunu önce bilmek lazım. Bizim ilde norm açılıp, gidilecek okulun ders saati de hemen hemen aynı. O yüzden bizdeki arkadaşların hiçbiri istemedi. İl de sizin durumunuzu biliyoruz dedi. Umarım sıkıntı çıkmaz.

İliniz norm fazlası ataması yaparken sizinle ilgili şube müdürüyle görüşmeniz faydalı olur. Eğer Norm fazlası durumundan dolayı ilde yer değiştirirseniz, İLdeki çalışma süreniz 3 yılı tamamladığınız için kurumdaki çalışma süreniz dikkate alınmaz. Tabi bu en son değişiklikti.

Bu seneki iller arası yer değiştirmede ne olur onu eminim bakanlık bile bilmiyordur :(

seçmeli dersin norm olayına tabii tutulması akla mantığa aykırıdır ama anlatamıyoruz ki belki yer değiştirenler haziranda yine norm fazlası olacak.

dobra1979' Alıntı:
seçmeli dersin norm olayına tabii tutulması akla mantığa aykırıdır ama anlatamıyoruz ki belki yer değiştirenler haziranda yine norm fazlası olacak.
işte oda ayrı bir mesele genel bir çözüm üretmeleri lazım bizim başımıza gelen kimsenin başına gelmesin okulda derse girmeyen öğretmen muamelesi bide norm fazlasısın mesleki anlamda körelmişsin zaten dersinde yok biz neyiz ya

LEFKE' Alıntı:
dobra1979' Alıntı:
işte oda ayrı bir mesele genel bir çözüm üretmeleri lazım bizim başımıza gelen kimsenin başına gelmesin okulda derse girmeyen öğretmen muamelesi bide norm fazlasısın mesleki anlamda körelmişsin zaten dersinde yok biz neyiz ya

Hocam biz kendimizi biliyoruz. Bu yüzden çalışırken de bu bilinçle çalışınız. Kişisel yıpranmanızı en aza indirirsiniz. Okulda sabahtan akşama kadar bir çok öğretmenle iletişim kurup bir çok sorusuna cevap vermeniz bile sizin mesleki açıdan iyi olduğunuzu gösterir. Sizin basit olarak gördüğünüz problemler, size o problemi getirenler açısından çok büyüktür.

Öğrenci bazında ders anlatamama konusu kolay çözülebilecek bir durum değil. Eğitim politikası bu değil çünkü. Bilişim alanında eğiitim yoktur, ama bilişim alanında yarışma düzenleyip iyi ürün beklenir. Durum bundan ibaret. Bu yarışmalara daha çok özel okullar katılır, çünkü onların eğitimlerine devlet karışmaz. Bilişim eğitimini 1-8 arası 2 şer saat bile verirler. Haliyle yarışmalarda onlar başarılı olunca Özel okullar daha iyi eğitim veriyor olarak yansıtılır.

Bakış açısı farklı olunca hocam, bizim bilişim dersi daha çok engellenir.

bilişimcilere bilişim dersi okulunda ne kadar varsa o kadar dese girsin norm olayı her okulun bir normu çift eğitim yapanın 2 normu olsa tamam olay bitti fatih projesiyle buna dönecek galiba

LEFKE' Alıntı:
bilişimcilere bilişim dersi okulunda ne kadar varsa o kadar dese girsin norm olayı her okulun bir normu çift eğitim yapanın 2 normu olsa tamam olay bitti fatih projesiyle buna dönecek galiba

hepimizin hayali ama sadece hayal malesef bu yöneticilerle

ben yarın okula gidince ne olacağını, beni ne beklediğini bilmiyorum hocam. bu soru çok zor olmuş. bakanlıkta dahi bu soruya cevap verebilecek adam yok. mesela bakana sorsalar şöyle başlardı cevap vermeye:
BU OLAYA BİR DE ŞU AÇIDAN BAKALIM............

bende benzer durumdayım, il mem e sordum "tercih yapmayın, eğer sıra size gelirse resen atanırsınız. resen atanınca önceki kurumda çalıştığınız süre geçerlidir" dediler.

1- norm fazlası isen basvurmak zorundasın. Basvurmadın veya basvurdugun halde hizmet puanı sebebiyle ataman gerçekleşmedi ise;
a) milli eğitim re'sen atamaya tabi tutabilir
b) kendi okulunuzda bırakıp hiçbir işlem yapmayabilir. norm fazlası konumda kalmaya devam eder yine eskisi gibi okul okul gorevlendirme dolasır veya alanınız dısındaki dersler ile gecinip gidersiniz.
2- ildışı atama doneminde önemli olan iliçinde geçirilen surenin parça parça veya bütün olarak 3 yılı geçip geçmediğidir. Çarşamba norm fazlasından atandın Cuma ildısı acıldı ilde 3yılın tamamsa tayin isteyebilirsin.
3- iliçi atama doneminde X okulunda norm fazlası olman sebebiyle Y okuluna atandıysan. X+Y = 3 yıl ise iliçi Z okuluna tayin isteyebilirsin.
diğer türlü X okulunda 3 yılın dolmadıkca iliçinden Y okuluna tayin isteyemezsin.
4- norm fazlasısın.
kendi ilçende bos okul yok. durum ile bildirilir. diğer ilçeler de olmak üzere il geneli açık okul aranır. il genelinde de açık okul yoksa durum bakanlığa bildirilir ve size 5 tercih sunulup baska bir ile tayininizin olması sağlanır.

tüm olay bu. şablon böyle... onun haricinde işin cinlikleri olmadıkca normal vatandaş ahmet efendi icin kural boyle işlenir.

Geri