Norm fazlası, normu olanı da norm fazlası yaparsa!!!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan edat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

edat

Site Gezgini
Merhaba arkadaslar

Eylulde es durumuyla atandıgım kurumun 8 normu var ve 8 bilgisayar ogretmeniyiz. Dun mudur yardımcım aralık ayında bir kisinin kararnamesininde geldigini soyledi daha baslamamıs goreve . Dolayısı ile puanı en az olan kisi ben oldugum icin norm fazlası oluyorum.

Dilekce vericem nasil bir dilekce yazmalıyım
Basına bu tür bir olay gelen arkadaslar yardımcı olursa sevinirim..

8 normu varsa 9.kişi nasıl geliyor? İdareniz normu 9 göstermiş. Bizim okulda da bi kişi öyle gelmişti. İdare yanlışlıkla ders saati sayısını fazla girdiği için. sonraki sene okul da öğrenci sayısı arttı ve o da norm fazlası olmadı.

İdareye sorun bence nasıl 9.kişinin geldiğini?
ders sayısını ona göre girdilerse hep öyle girsinler ve siz de norm fazlası olmaktan kurtulun.
Gelen kişi suçlu değil, ona açık gösterilmiş oda gelmiş.

Daha düzelemez, kararnamesi gelmiş. Ders sayısında artma olmazsa size yol gözüküyor.

hocam internetten araştırın, uğraşmak isterseniz bu konuyla ilgili dava açıp kazananlar olmuştu diye hatırlıyorum.

edat' Alıntı:
Merhaba arkadaslar

Eylulde es durumuyla atandıgım kurumun 8 normu var ve 8 bilgisayar ogretmeniyiz. Dun mudur yardımcım aralık ayında bir kisinin kararnamesininde geldigini soyledi daha baslamamıs goreve . Dolayısı ile puanı en az olan kisi ben oldugum icin norm fazlası oluyorum.

Dilekce vericem nasil bir dilekce yazmalıyım
Basına bu tür bir olay gelen arkadaslar yardımcı olursa sevinirim..

Muhtemelen okul müdürünü mahkemeye vermeniz gerekecek...

Şimdi norm kadronuz 9 sa o kişi gelmiştir.Yoksa 8 norm kadroya göre gelemez. Eğer mebbiste zaten norm 9 sa bu zaman norm fazlası olamazsınız.

Bugun hepsini inceledik müd yard la. Kontenjan.meb den baktık 8 norm gozukuyor .halk egitimde calistigim icin ders sayılarımızla da ilgili degilmiş olay. Bu işte bir iş var anlıyacagınız. Bende sendikamla gorustum bu sene istanbul da boyle vaka cok yasanıyormus hemen dilekce verin idarenize dedi. Ben de verdim elden de ilçeye teslim ettim . Couzulmezse dava acilacak!!!

Bıktım artık.. Salakmısız bu alanı secmek icin kicimizi yirttigimiz yetmedi okurken bin sorun calirken binbir .. N diye matematigi, eczacılıgı, diş hekimliginş secmedim!!!!

tahminim torpilli için anlık yükseltiyorlar okuldaki ders sayısını. tercihten sonra norm eski haline geliyor ve puanı düşük olan yolcu oluyor...

4+4+4 Sistemini pek bilmediğim için soruyorum.
1.Orta okul ilkokul ayrılan okullarda 140 puanı olan ve 70 puan olan öğretmenden ders yükü girildikten sonra 140 puanı olan norm fazlası durumuna düşüyor.140 puan olan öğretmen durumdan memnun ancak 70 olan memnun değil . Sonuç?
2.Normu dolu olan bir okula herhangi bir protokole bağlı olarak öğretmen atanabilirmi , atandıktan sonra puanı en az olanın kendisi olmaması durumunda norm fazlasına düşen öğretmen ne yapabilir?

benzer olayları duymuştum, hepsi de dava açıp kazanıyor. genelde idare gıcık olduğu öğretmene yapıyor bunu haeriniz olsun hocam

hocam strese neden giriyorsun. hocam normunuz 8 kişi ise gelen 9. kişi ihtiyaç fazlası olarak gelir. gelirken kararnamesinde zaten bu yazar. o yüzden bir kişi gidecekse puana bakılmaksızın o kişi gider. sen kendini bu konuda üzme.

ta ki gerçekten kadrosunu alana kadar her durumda gidici ihtiyaç fazlasıdır.

antigen' Alıntı:
tahminim torpilli için anlık yükseltiyorlar okuldaki ders sayısını. tercihten sonra norm eski haline geliyor ve puanı düşük olan yolcu oluyor...evet genelde böyle şeyler oluyıor malesef. müdür sendikasından veya arkadaş çevresinden birini getirmek için böyle şeler yapıyorlar. :((

vallahi hocalarım, haklisiniz ama sıkılmamak icten degil..

mudurun guya haberi yokmus , dava acicam diye verdigim dilekceyi gorunce "vallahi benim haberim yok" dedi, son gelen gider dedi..

ne bileyim kime inanacagimi sasirdim..

bu okulu istemem deki sebep babam kanser yakinindaki bir hastanede tedavi goruyor!!!

idare bunu biliyor ama yetmiyor demek..

bir soru :normu yukseltip dusurdulerse sizin dediginiz gibi bu ispatlanabilir mi

Ben son gelen gider açıklamasını inandırıcı bulmuyorum. Aynı şey benimde başıma geldi. Nasıl olduysa bir kişiye bile zor ders çıkan eski okulumda norm birden 2 oldu. İdare haberimiz yok diyordu. Neyse bir arkadaş tayin oldu geldi. Ben o zaman hangimiz norm fazlası oluruz diye sormuştum müdür yardımcımıza hizmet süresi az olan demişti. Benim hizmet sürem fazla olduğu için norm fazlası olmadım. Ama az olsaydı olacaktım. Aynı şekilde okulumuza 3. matematik normu verilmişti sonra 2 ye düştü. Bizim okulda 18 yıldır matematik öğretmeni olan arkadaş norm fazlası oldu. Yeni gelen norma girdi.
Normun yükseltilip azaltılması ispatlanabilir mi bilmiyorum ama sen durumu anlatan dilekçeni uygun şekilde verdiğinden emin ol ve peşini bırakma. İlle müdürünün haberide olması şart değil. Değişiklikler ilden ilçeden heryerden yapılabiliyor.

Geri