Norm Fazlası Olarak İliçi İstersen 3 Yıl Şartı

Kodla Büyü

ModeXL

Site Gezgini
Arkadaşlar Temmuz sonunda iliiçi tayin isteyeceğim. Şu an okulumda norm fazlasıyım. Norm fazlası olarak tayin isteyip başka bir yerde göreve başladığımda orada da 3 yıl şartı geçerli mi? Yoksa orada bir sonraki iliçi atamada tayin isteyebilir miyim?

iliçinde 3 yıl şartı var. Ama iller arası tayin istemenizi için o okulda 3 yıl çalışma şartı yok.
Norm fazlası için şunu söyleyebilirim. gittiğiniz okulda norm fazlası olursanız, o zaman 3 yıl şartı aranmaz.

norm fazlası olduğun için tayin istersen diğer tayin döneminde çalıştığın süre eski okulunla beraber hesaplanır. Yani şimdiki okulla beraber 3 yılı doldurduysan isteyebilirsin.

birçok yerde uygulama farklı ama mebbis de okulundaki görev süresi olarak yazıyor ve bu genelde problem yaratmaya aday.eğer resen atanmış olsaydınız o zaman 3 yıl şartı aranmazdı.ama birçok yerde norm fazlası olsanızda kendi isteğinizle tayin istediğinizden gittiğiniz yerde 3 yıl şartı aranıyor.bu yıl ve geçen yıl burda(çorum) öyle yapıldı...

Eşim norm fazlası olduğu için geçen yıl il içi istedi. Mebbiste atama şekli "isteğe bağlı" yazıyordu. Geçende il mem'e gittim, "ihtiyaç fazlası öğretmenler" olarak değiştirdiler o kısmı. Şimdi il içi isteyebilecek.

kadelli33' Alıntı:
Eşim norm fazlası olduğu için geçen yıl il içi istedi. Mebbiste atama şekli "isteğe bağlı" yazıyordu. Geçende il mem'e gittim, "ihtiyaç fazlası öğretmenler" olarak değiştirdiler o kısmı. Şimdi il içi isteyebilecek.

Hocam eşiniz hangi ilde çalışıyor. Bahsettiğiniz durum ilden ile değişebilir mi? Bahsettiğiniz değişikliğin bir yasal gerekçesi var mı?

ModeXL' Alıntı:
kadelli33' Alıntı:

Hocam eşiniz hangi ilde çalışıyor. Bahsettiğiniz durum ilden ile değişebilir mi? Bahsettiğiniz değişikliğin bir yasal gerekçesi var mı?
Hocam ilden ile değişmemesi gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta kendi isteğimizle norm fazlası olmadık.

Geri