norm fazlası olarak başka okula geçtim il içi tercih hakkı

Kodla Büyü

deniz774

Aktif Üye
geçen sene norm fazlası olarak başka okula geçtim bu sene il içi tercih hakkım olacak mı yoksa yeni okulumda 3 yıl bekleyecek miyim??? bilgisi olan yardımcı olursa iyi olur...

BEKLEMENE GEREK YOK HOCAM. DİĞER OKULDA YAPTIĞIN SÜRE DE DAİL OLUYOR. TEK OKULMUŞ GİBİ KABUL EDİLİYOR NORM FAZLASI GEÇİŞLERDE. TAYİN İSTEYEBİLİRSİN.

hocam zorla yerdeğiştirtmediler ama norm kadro fazlası olduğum için kendim tercih yapmıştım... adaylığım bile kalkmamıştı daha tercih ekranındaki norm kadro fazlasını işaretleyerek tercih yapmıştım... sıkıntı olmaz diyorsun yani tercih yapabilirim....

kumsal hocam atama yönetmeliği 2010 yılında sadece 2010 ve 2011 için il içi atamalara 2 yıl süre şartı verdi.2012 ve sonrasında 3 yıl şartı var.

Bende şuanda norm fazlasıyım 2011 yılında Teknoloji tasarım olarak atandım tekrar bilgisayara alan değişikliğinden geçmek istiyorum norm fazlası olarak tercih yapmış ve okulumu değiştirmiş olmam bir sıkıntı teşkil eder mi? Alan değişikliği açılırsa tercih yapabilirmiyim?

Benimde aklıma şunlar takıldı
Birincisi norm fazlası ile yer değiştirme yapanlar için kendi isteğiyle yer değiştirmiş olmak ve resen atanmış olmak arasında fark var mı? varsa bunun ayırımını nasıl yapıyorlar. Mebbiste atama durumun da her ikisinde de "İhtiyaç Fazlası Öğretmenler" yazmıyor mu? Seni resen göndermişiz sen isteyebilirsin sen kendi isteğinle gitmişsin sen yapamazsın gibi bir farklılığın takibini nasıl yapıyorlar.

İkincisi il içi 2 yıl mı 3 yıl mı?

Üçüncüsü il içi tercih yapıp geldikten sonra il dışı tercih yapılabiliyor mu?

arkadaşlar anlışılmayan birşey var herhalde norm kadro fazlası olarak başka okula geçtim keyfimden değil yani.... gittiğim okulda 3 yıl aranması şartı çok saçma geliyor....

Norm fazlası olduğunda kendi tercihinle tayin isteyip gittiysen 3 yıl bekliyorsun diğer türlü resen atadılarsa 3 yıl bekleme şartın yok. Bizim ilçede 4 öğretmen vardı norm fazlası hiçbirisi tayin istemedi hepsi okullarında kaldı her işin bir riski var kazanımı var. Bundan siz zararlı çıkmışsınız.

deniz774' Alıntı:
geçen sene norm fazlası olarak başka okula geçtim bu sene il içi tercih hakkım olacak mı yoksa yeni okulumda 3 yıl bekleyecek miyim??? bilgisi olan yardımcı olursa iyi olur...
kendin tercih ederek geçtiysen yeni okulunda 3 sene dolduracaksın;resen atandıysan birlikte değerlendirilir. Bende norm fazlası olarak okul değiştirdim yeni okulumda 3 senem dolmadan tayin istettirmiyorlar.

Geri