norm fazlası resen atanırsa kaç yıl tayin

Kodla Büyü

crazyman

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar norm fazlası öğretmen resen atanırsa kaç yıl sonra iliçi isteyebilir bilginiz var mı resmi yazı elinde olan var mı?

3 YIL HOCAM.
http://www.memurlar.net/haber/259666/

B. BAŞVURULAR
"1. Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayan, bu yükümlülüğünü tamamlayan ya da muaf tutulan öğretmenler ile sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar, bulundukları eğitim kurumunda en az 3 (üç) yıl süreyle çalışmaları şartıyla il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilirler."

hocam atama yer değiştirme yönetmeliğinin 26. maddesinde:

(15) Görevli oldukları eğitim kurumu kapatılan, norm kadro uygulaması nedeniyle görevli oldukları eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları ya da haklarında yapılan soruşturma sonucu görev yerleri istekleri dışında idari tasarrufla değiştirilen öğretmenlerin, bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri birlikte değerlendirilir.

Yani resen atanırsanız 2013 atamalarında norm fazlası oluğunuz okuldaki süre ile resen atandığınız okulun ikisindeki çalışma süresi toplanarak işlem yapılması gerekli. Dolayısyla resen atandıktan sonraki atamalarda her iki okuldaki toplam süre en az 3 yıl ise atama hakkınız olmalı.

Ben de merak ediyorum bu sorunun cevabını geçen yıl mart ayında resen atananlar agustos da yapılan iliçi atamalara başvuru yapabildi bu sene ne olur bilmiyorum resen atananların iliçi hakkı elinden alınmamalı ve bakanlığın bu duruma acilen bir açıklık getirmesi gerekir. Ben mesajı yazarken cevap gelmiş gerçi evet yönetmelikte yazılan maddeye göre engel olmuyor.

ANKARA atama kılavuzuna özel madde koymuş ataması yapılanlar tekrar tayin isteyemecekler diye.ama 26. madde açık.

Görevli oldukları eğitim kurumunun kapanması veya norm kadro uygulaması nedeniyle görev yerleri soruşturma nedeniyle değiştirilenler hariç olmak üzere istekleri dışında idarî tasarrufla değiştirilen öğretmenlerin, bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri müştereken değerlendirilir.
yani burdan resen atanan öğretmen eger önceki okuluylka beraber toplamda 3 yıl çalışmış ise iliçi tercihde bulunabilir

yalnız tercih yapıpta atanan isteği dışında atanmadığı içiğn isteyemez sanırım ben öyle anladım değil mi?

Normu olup il içi tayinle yer değiştirenler ile normu olmayıp da resen atanmamak için tayin istemek zorunda kalanların aynı kefeye konması haksızlık.

yaa bugunde şunu buldum şimdi biz ilköğretimdeydik ortaokula atandık bu sene benim haziran 2012 de ortaokula başladım görünüyor e o zaman yeni başlamış oluyorum iliçi isteyemem mi

crazyman' Alıntı:
yaa bugunde şunu buldum şimdi biz ilköğretimdeydik ortaokula atandık bu sene benim haziran 2012 de ortaokula başladım görünüyor e o zaman yeni başlamış oluyorum iliçi isteyemem mi

yanlış anlama da sen atamandan zaten memnunsun heralde arkadaşım il meme gidelim topluca diyoruz hiç ses yok senden

benim durumum farklı ben görevlendirme çalışıyorum 45 km uzaklıga gidiyorum yani benim iptal edilse bile hiç bir şey değişmicek yine 45 km gitmem gerekecek en azından yazın iliçi isteyebileceksem sorun olmaz yani iptal olsada benim için cok iyi şeyler olmuyacak yoksa memnunlukla alakası yok

hani iptal etseler cokda sevinecek bişey olmucak gibi ama sizin için farklı ise tabiki gidip itiraz edebilirsiniz

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME

YÖNETMELİĞİ

MADDE 26
(15) Görevli oldukları eğitim kurumu kapatılan, norm kadro uygulaması nedeniyle görevli oldukları eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları ya da haklarında yapılan soruşturma sonucu görev yerleri istekleri dışında idari tasarrufla değiştirilen öğretmenlerin, bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri birlikte değerlendirilir.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/27573_0.html

yani norm fazlas olarak görev yeri değişenler görev yerlerindeki toplam süre 3 yıl olduğu anda il içi ve iller arası tayin isteyebilir.

gokhanlafci' Alıntı:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME

YÖNETMELİĞİ

MADDE 26

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/27573_0.html
tamam hocam bu maddeyi biliyorum şimdi şöyle ilköğretimde iken 4-4-4 dolayı ortaokul oldu biizm okul bu isteğim dısında oldu sonra norm fazlası olarak resen atandım buda isteğim dısında oldu yani anlıcan hep isteğimiz dısında oldu ee şimdi isteyebilirmiyiz iliçi dönemi

eğer ilde toplam 3 yıl çalıştıysanız ve norm fazlalığı dışında isteğinizle yer değiştirmediyseniz il içi tayin döneminde tayin isteyebilirsiniz.

BBNET
Geri