Norm fazlası sorunsalı !

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan otherm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

otherm

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar şimdi norm fazlası olunca başka okulu tercih edip gidersek iliçi tayinde ki 3 yıl hizmet şartına önceki okuldaki görevimizin süresi dahil ediliyor mu ? yoksa yeni bir okula başladığımız için sıfırdan mı başlıyor bu süre ? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler ...

herhalde her norm fazlası olanın sorduğu bir soru cevap aynı : İsteyerek giderseniz(tercih ederseniz) sıfırdan başlar, res'en atanırsanız eski okuldaki görev süreniz devam eder.

ama hocam isteyerek norm fazlası olmuyoruz sonuçta emcburen tercih ettiriliyoruz :(

Sıfırdan başlamaz arkadaşlar, ister resen gidin ister isteyerek. İl dışı tercihlerde ildeki görev süresine bakılır, kurumdakine değil.

Madde bu, artık ne anlıyorsanız.

MADDE 26
(15) Görevli oldukları eğitim kurumu kapatılan, norm kadro uygulaması nedeniyle görevli oldukları eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları ya da haklarında yapılan soruşturma sonucu görev yerleri istekleri dışında idari tasarrufla değiştirilen öğretmenlerin, bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri birlikte değerlendirilir.

gozzde' Alıntı:
Sıfırdan başlamaz arkadaşlar, ister resen gidin ister isteyerek. İl dışı tercihlerde ildeki görev süresine bakılır, kurumdakine değil.

uykulusunuz sanırım :) il dışı değil il içini sormuşlar sayın hocam :+1:

ben 2011 yazında kendi isteğim ile normdan dolayı kurum değiştirdim.mebbise bakınca malesef eski okulun görev süresini eklemiyor.yani sıfırdan başlıyor.

Arkadaşlar bu konu hakkında kesin bilgisi olan yokmu ? iliçi yer değiştirmelerde norm fazlası olunca yer değiştirdiğimiz için hizmetten sayılır mı sayılmaz mı ?

tercih yaparsan sıfırdan başlar, tercih yapmadan resen atanırsan görev sürenize eklenir hocam. ben sırf yer değiştirme hakkım olması için tercih yapmadım.

Hocam norm fazlası valilik kararıyla atandığınız için önceki eğitim kurumunuzdakinin üzerine eklenir çalışma süreniz, yani eski okuldaymışınız gibi hesaplayacaksınız. Fakat norm fazlasıyken bakanlık atamasıyla tercihen atanırsanız sıfırdan başlar ama bu arlar hep valilik kararıyla atanıldığı için söylüyorum bu atamalr süreyi etkilemiyor üstüne ekliyorsunuz
Hocam İL MİLLİ EĞİTİM ATAMA ŞEFİne defalarca farklı isim altında sordum :) Bu cevabı verdi

bilisim-tef' Alıntı:

MADDE 26
(15) Görevli oldukları eğitim kurumu kapatılan, norm kadro uygulaması nedeniyle görevli oldukları eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları ya da haklarında yapılan soruşturma sonucu görev yerleri istekleri dışında idari tasarrufla değiştirilen öğretmenlerin, bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri birlikte değerlendirilir.

yazıdan anlamayıp yorum bekleyen arkadaşlara şaşırmamak elde değil

tercih yapınca baştan başlıyor bunu klavuzda belirtmiş zaten hocam değiştirilmiş önceden farklıydı şuan maalesef baştan başlıyor

ilçe içindeki tüm ortaokul ve ilkokuldaki bt öğretmenlerinin norm fazlası olması komik dimi :) :)

burda böyle malesef gelde kızma veya gülme

patari' Alıntı:
herhalde her norm fazlası olanın sorduğu bir soru cevap aynı : İsteyerek giderseniz(tercih ederseniz) sıfırdan başlar, res'en atanırsanız eski okuldaki görev süreniz devam eder.

Hocam cevaplar böyle olursa mecbur herkes sorar.

Atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 26. Maddesi ve aşağıdaki fırkası...

Size olayı açıklar heralde...

bilisim-tef' Alıntı:

MADDE 26
cımbız lazımsa vereli hocam cımbızı biraz sola kaydırıp " haklarında yapılan soruşturma sonucu " nu da alsaydınız yazıyı doğru anlayabilirdiniz...

İlgi (b) yönetmelik 41’nci madde İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri “(3) Herhangi bir nedenle istihdam alanı daralan öğretmenler ile görevli oldukları eğitim kurumlarında norm kadro esasları çerçevesinde öğretmen norm kadro sayısının azalması üzerine hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir

Kayseri meb deki üst yazı böyle başlıyor... Benim merak ettigim nokta ise şu arkadaşlar...

Herhangi bir nedenle istihdam alanı daralan öğretmenler

Bundan kasdedilen ne?

Benim durumum okulumuz ilk okula çevrildi ama BTR Olarak görevlendirildigim için henüz norm fazlası görünmüyorum.. Branş öğretmeniyim...

Okulumdaki ders saatim 12 ve gelecek sene 8 olacak....

Bizde atama isteyebilecekmiyiz ?

bilisim-tef' Alıntı:

MADDE 26

evet madde gayet açık kendin de istesen resen de atansan süre sıfırlanmaz anlamı var

hatta hangi başlık olduğunu hatırlamıyorum ama bu forumda geçmişti Diyarbakır'da norm fazlalığından tayin isteyen bir arkadaşımız ilk il içi tayin döneminde tekrar başvuru yapabilmiş

arkadya' Alıntı:

İlgi (b) yönetmelik 41’nci madde İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri “(3) Herhangi bir nedenle istihdam alanı daralan öğretmenler ile görevli oldukları eğitim kurumlarında norm kadro esasları çerçevesinde öğretmen norm kadro sayısının azalması üzerine hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir

Kayseri meb deki üst yazı böyle başlıyor... Benim merak ettigim nokta ise şu arkadaşlar...

Herhangi bir nedenle istihdam alanı daralan öğretmenler

Bundan kasdedilen ne?

Benim durumum okulumuz ilk okula çevrildi ama BTR Olarak görevlendirildigim için henüz norm fazlası görünmüyorum.. Branş öğretmeniyim...

Okulumdaki ders saatim 12 ve gelecek sene 8 olacak....

Bizde atama isteyebilecekmiyiz ?

Sayın Hocam gelecek seneyi gelecek sene hesaplayacaklar.. hatta şu anda bu ilginç milli eğitim bazı ilkokullara norm açıyor 1 ya da 1,5 yıllığına
o nedenle sen okulunun mebbis şifresi ile http://kontenjan.meb.gov.tr adresinden bir bak ne durumdasın orada her branşın öğretmen durumu yazıyor seç butonuna tıklayınca adın soyadın ve kimlik numaran çıkıyor

ya arkadasşlar beim durumumda olan var mı merak ediyorum
15 saat derse girip norm fazlası listesinde olan ve okul idaresi tarafından okul tercihi yapmak için zorlanan varmı

goodielife' Alıntı:
bilisim-tef' Alıntı:

MADDE 26
cımbız lazımsa vereli hocam cımbızı biraz sola kaydırıp " haklarında yapılan soruşturma sonucu " nu da alsaydınız yazıyı doğru anlayabilirdiniz...

"haklarında yapılan soruşturma sonucu " kısmından önce "ya da" ibaresi var ya da bağlacının cümleye kattığı anlam bu iki durumdan herhangi birinin gerçekleşmesi yeterlidir....Türkçe konusu bu..... :++:

BBNET
Geri