Norm Fazlası tayinleri ile ilgili bir soru?

Kodla Büyü

hastasıyız dede

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar norm fazlası atamaları yapılırken mesela benim ilk tercihim A okulu 2. tercihim B okulu, ben A okuluna yerleştirilemedim, puanı benden düşük olan arkadaşın ilk tercihi B okulu ise B okuluna puan üstünlüğü olan benmi atanırım yoksa tercih önceliği olan arkadaşmı atanır. teşekkürler...

Not: normal atamalarda önceliğin puan değil tercihlerin sırası olduğunu biliyorum, ancak norm fazlası atamalarındaki durumu sordum.

Hocam bence yanılıyorsunuz her durumda da öncelik puanındır. yüksek puanlı tercihlerinden herhangi birine yerleşmeden onun tercih ettiği yerlere düşük puanlı biri atanamaz diye biliyorum.

benim bildiğim kadarıyla tercih sırasına değil puan üstünlüğüne bakar hocam

Puanı en yüksek olandan en az olana doğru sırayla tayinleri yapıyorlar sanırım. Tercih sırasının ehemmiyeti yok.

bence de tercih sırasının bir ehemmiyeti yok.puanı kimin yüksekse önce o yerleşir. Not : bugüne kadar birçok tercih yapmış biriyim ...

nosTRa' Alıntı:
Hocam bence yanılıyorsunuz her durumda da öncelik puanındır. yüksek puanlı tercihlerinden herhangi birine yerleşmeden onun tercih ettiği yerlere düşük puanlı biri atanamaz diye biliyorum.
hocam benim yakın arkadaşım matematik öğretmeni kendisinden yüksek puanlı bir öğretmen il aynı okulu tercih etmişler ama kendisinin 1. tercihi puanı yüksek olanın 2. tercihi imiş, sonunda benim arkadaş atanmış. ben onun yalancısıyım.

Geri