norm fazlası teknik öğretmenler

Kodla Büyü

ilker9728

Üye
Arkadaşlar elektrik öğretmeniyim. Okulumda yeni yönetmelikten sonra norm fazlası duruma düştüm. Okul idaresi sadece 20 saat maaş karşılığı ders verdi. 20 saatten fazla girdiğim diğer dersleri benden aldı. Ayrıca sanayi iş birliği için gittiğim iş yerleride alındı. Ek ders olarak birşey kalmadı. Bu yapılan uygulama doğrumu. Norm fazlası olsamda ders yükünü eşit dağıtması gerekmezmiydi. Yardımcı olursanız sevinirim...

okulun kadrolu öğretmeniysen sorun yok hocam. herkesle eşit haklara sahipsin. norm fazlası olma olayı baska bir sorun. ben böyle biliyorum.

Hocam okulun kadrolu öğretmeniyim. Fakat sadece 4 saat ek ders alıyorum. Diğerleri norm fazlası olamığı için 20 saatin üzerinde alıyorlar. Ayrıca işletmede koordinatörlükte norm fazlası olduğum gerekçesiyle tarafıma verilmedi. Yönetmelikte ben göremedim böyle bir yazıyı. Bilgisi olan arkadaşlara danışmak istedim.

Öyle şey mi olur hocam. Bizde 3 tane arkadaş norm fazlası bilgisayar da. okul genelinde 30- 40 öğretmen aynı durumda bütün dersler ve koordinatörlük + açık lise eşit bir şekilde dağıtıldı.

bu okul idaresince size gitmeniz için uygulanan bir baskıdır. Hakkınızı aramazsanız sizi yerler hocam önce şefinize sonra müdürünüze yasal yollara başvuracağınızı iletin bir sendika temsilcisi arkadaşa durumu iletip fikir alın

Hocam mesleki eğitim kurumlarında 40 saatlik ders için bir norm açılır.
Okulundaki derslerin saatlerini (gruplara ayrılmış derslerin her bir grubunu ayrı ayrı topla) + İşletmelerde beceri eğitimi kapsamında verilen koordinatorluk gorevini topla + Okulda bulunan şeflerin şeflik saatleirni topla.

Okuldaki norm cidden dusukmu yoksa dusukmu gosterilmis. Eger dusuk gosterilmisse o zaman neden dusuk gosterildiğini sor.
Eyul ayı sonunda norm guncellemesi yapılacak yada yapıldı okulun yeni güncelleme yaptımı acaba.

Cidden norm fazlası kalmışsan sen baska bir kuruma gorevlendirilene kadar ya da baska bir kuruma norm fazlası olarak atanana kadar
seni okulun diğer kadrolu öğretmenlerinden ayrı tutmaması lazım.

Koordinatorluk gorevi dagıtımında
Okuldaki dersler okulda bulunan öğretmenlere eşit olarak dağıtıldıktan sonra kalan görev işyeri sayısı ve işyerlerinin uzaklıkları dikkate alınarak dağıtılır denmektedir. Bu yazı varken ve sen okulun kadrolu öğretmeniyken okulun yaptığı bu uygulamadan ötürü hakkının açıklama istediğini belirten bir bilekçe yaz bence.

Önce okula sor sonra sendikana aldığın cevabı ilet. Sendikasız kalmayın sendikanızı çalıştırın çalışmayan sendikaya da yol verin gitsin.

Hocam norm fazlasi olsun olmasin kadrolu tum ogretmenlere dersler ve koordinatorlukler esit dagitilir. Bununla ilgili bir yazi da var.internetten bir arastir bence.

Geri