norm fazlasının resen atanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bil_tek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bil_tek

Aktif Üye
arkadaşlar bulunduğum okulda norm fazlasıyım. Bugün resen atama yaptılar. Daha önceleri tercihlere göre yapılıyordu ama bu sefer resen atamayı gerçekleştirmişler. Bu durumda yapabileceğimiz bişey var mı? Daha önce bu durumla karşılaşan arkadaşlar nasıl bir yol izledi?

Ben bulunduğum yerde resen ilçe dışına atananlar mahkemeyle 5-6 aylık bi süreçte yerlerine geri döndüler.
Ama şu anda ohal kapsamında durum biraz karışık . Mahkeme önü geçici olarak kapanabilir...

ilçe dışı değilse bişey çıkması zor hocam. ilçe dışı ise dönenler çok oldu.

gaziantep te de norm fazlası atamaları için tercih açtılar. ama daha sonuçları açıklamadılar.

Afyon'da yapıldı hocam. Eylül ayında da norm fazlası ataması yapılmıştı. O zaman resen atama yapılmadı neye göre yaptıkları belli değil.

(3) (Ek : 17/10/2016 - 2016/9488 K.) Sınıfları bilişim teknolojisi araçları ile donatılmış olan eğitim kurumlarından bilişim
teknolojisi alanı norm kadrosu bulunmayanların bilişim teknolojisi alanı norm kadroları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel
Müdürlüğünün teklifi ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün uygun görüşü üzerine Bakan onayı ile belirlenir

norm kadroda yapılan yukarıdaki değişikliğe göre bizim normlar bu maddeye göre yapılıyor. Ancak bi önceki normda ders saatine göre yapıldı. Burdan da okulumuza norm alabilir miyiz acaba?

Arkadaşlar bu norm atamaları şu sıralar bazı iller yapıyor bazıları yapmıyor. Öğrenmek istediğim bu norm atamaları her il aynı dönemde yapmıyor mu yada bir ilin yapmama durumu söz konusu mu geçmiş yıllarda denk geldiniz mi?

hocam norm fazlası atama zamanı olmayan bir dönemde resen görev yerim değiştirildi. yasalmıydı bilmiyorum çünkü özel bir durumdu . imamhatip ortaokulları ilk açıldığında imamhatip liseleri bünyelerinde açıldı ve kendi binaları yapılınca yönetimleri ayrıldı . bu ayrılma işlemleri sırasında askerdeydim. diğer ortaokul branşlarından dilekçe alınmış ortaokula geçmek istiyorum diye. benden alamadılar doğal olarak. ilçe uzak olduğundan norm fazlasıyla yer değiştiririm yada en azından meslek lisesine geçerim diye düşünüyordum . askerden döndüğümde resen ortaokula kadromu verdiler. kimseden yasallığı konusunda bilgi alamadım. ama yıl sonunda il içi yer değiştirme kılavuzunu okuduğumda bir madde gördüm. idare tarafından isteği dışında resen görev yeri değiştirenlerde 3 yıl şartı aranmaz yazıyordu. bende bu maddeyi kullanarak tekrar tayin istedim ve meslek lisesine geçtim.

yapılan işlemi iptal ettirebilirmisiniz bilmiyorum ama yıl sonunda il içi veya il dışı atamalara başvurabilirsiniz.

shift_delete' Alıntı:
Arkadaşlar bu norm atamaları şu sıralar bazı iller yapıyor bazıları yapmıyor. Öğrenmek istediğim bu norm atamaları her il aynı dönemde yapmıyor mu yada bir ilin yapmama durumu söz konusu mu geçmiş yıllarda denk geldiniz mi?
Normalde her il Ekim ayında duyuru yaptı. Sendikalar bazı yerlerde norm güncellemesi yapılmadığından guncellemeden sonra bu işlemin yapılması gerektiğini iletti. Kasım 25 TE bu güncelleme işlemleri bitti. Bakanlık normalde illere norm fazlası atamalarını yapın diye yazı gönderiyordu. Bu sefer gönderdiği yazıda sadece norm kadro güncelleme işlemleri bitmiştir demiş. Zaten yönetmelikte Ekim ayında yapılması gerekiyordu yanlış hatirlamiyorsam. Bazı iller bu durumdan istifade duyuruya çıkmadı. Bazıları ise 26 Kasım da duyuruya çıktı. Sanki o yazıyı bekliyormuş gibi.

her il farklı uygulama yapıyor yani birliktelik yok.Aynı bu btr görevlendirmelerinde olduğu gibi.Vali karar veriyor yani. İsteseler resen atama yapmazlardı.

Norm fazlası olan arkadaşların okullarında Fatih Projesi yok mu ki? Var da mı norm fazlası oluyorlar? :shock:

aakcakaza' Alıntı:
Afyonkarahisarda da aynı durum söz konusu, istemeyenleri resen atamışlar.
Hocam bende Afyondayım yönergede tercih yapmayanların resen atanacağı yazıyordu özellikle kalın harfle yazmışlar. o yüzden mahkemeden bişey çıkmayabilir.

bil_tek' Alıntı:
Afyon'da yapıldı hocam. Eylül ayında da norm fazlası ataması yapılmıştı. O zaman resen atama yapılmadı neye göre yaptıkları belli değil.
Hocam bende Afyondayım yönergede tercih yapmayanların resen atanacağı yazıyordu özellikle kalın harfle yazmışlar. o yüzden mahkemeden bişey çıkmayabilir.

Eslivya' Alıntı:
Norm fazlası olan arkadaşların okullarında Fatih Projesi yok mu ki? Var da mı norm fazlası oluyorlar? :shock:
Hocam Fatih Projesinin olması norm fazlası olmaya engel değil. Ben ve benim gibi birçok arkadaşım norm fazlası olup tercih yapmak zorunda kaldık.

özlü' Alıntı:
Eslivya' Alıntı:
Hocam Fatih Projesinin olması norm fazlası olmaya engel değil. Ben ve benim gibi birçok arkadaşım norm fazlası olup tercih yapmak zorunda kaldık.
E hani bu en son bi değişiklik yapılmıştı. Resmi gazetede de yayınlanmıştı. FP okullarına 1 BT öğretmeni normu diye. Yürürlüğe girmedi mi?

Eslivya' Alıntı:
Okullarında Fatih Projesi varsa resen atama yapılamaz mı?
Norm fazlası oldum bende daha yeni.
Kendi Okulumda 5 tane sınıf var
Toplam 9 tane akıllı tahta var. Aynı zamanda başka 2 tane daha okula görevlendirme gidiyorum.
Ama hem ilçede hem kendi okulumda norm fazlasıyim

sertokus' Alıntı:
Eslivya' Alıntı:

En son bi değişiklik yapılmıştı hocam. Ona göre yapılamaz diye yorumlarım ben ama uygulamadaki durumu bilmiyorum. Yanlış bilgi vermeyeyim. Bilgisi olan arkadaşların açıklamasını bekleyelim.

Eslivya' Alıntı:
sertokus' Alıntı:
Eslivya' Alıntı:

En son bi değişiklik yapılmıştı hocam. Ona göre yapılamaz diye yorumlarım ben ama uygulamadaki durumu bilmiyorum. Yanlış bilgi vermeyeyim. Bilgisi olan arkadaşların açıklamasını bekleyelim.
hocam değişiklik olmadı henüz. Maddede İKGM'nin teklifi ve Bakanlığın onayıyla norm olacağı yazıyordu. Yani FAtih projesi olan her okula anında norm gelecek diye bir durum yok. Ben de Fatih projesi olan bir okulda norma fazlası oldum ve başka bir okula tayinim çıktı.

hocam normda ders sayısına bakıyorlar okulda fatih projesi olup olmadığına değil. afyon yaptı maalesef atamaları hem de resen.

Evet Afyon resen atama yaptı. Atanılan okullarda okullarda Fatih projesi yok, lab yok, ders saati daha az.Dahasıda var ama neyse.

Hocam geçmiş olsun. Benzer olay benimde başıma gelmişti. Kayseri de yapılan atamada ileride eş durumu oluşmasın diye eşlerimizin görev yaptığı ilçelere atamışlardı. Mahkeme yolunu kapatmak için. O dönemde bakanlık durdurmuştu bizim atamaları.

Geri