Hocam benim sadece 5. sınıflarda 6 saat dersim var ve bu hafta mdr bşyrd "senin ders saatini 6 olarak işledik sisteme bilgin olsun dedi". ne demek 5. sınıflar sayılmıyormustafasangul' Alıntı:Benim girdiğim 5.sınıflar seçmeli derslerde sayılmıyor.
Sanırım Norm bilgilerini girerken, 5. sınıflardaki seçmeli dersler sistemde yokmuş. Buna bilişim teknolojileri ve yazılım dersinde olduğu gibi yabancı dil, matematik uygulamaları vs. de normdan sayılmıyor.
KöfteHoRr' Alıntı:Hocam benim sadece 5. sınıflarda 6 saat dersim var ve bu hafta mdr bşyrd "senin ders saatini 6 olarak işledik sisteme bilgin olsun dedi". ne demek 5. sınıflar sayılmıyormustafasangul' Alıntı:Benim girdiğim 5.sınıflar seçmeli derslerde sayılmıyor.
Sanırım Norm bilgilerini girerken, 5. sınıflardaki seçmeli dersler sistemde yokmuş. Buna bilişim teknolojileri ve yazılım dersinde olduğu gibi yabancı dil, matematik uygulamaları vs. de normdan sayılmıyor.
Hocam ders isimleri sisteme otomatik gelmiyor zaten, elden yazılıyor. O yüzden yeni eklenen dersleride kendi yazabilirdi okul idaresi.mustafasangul' Alıntı:KöfteHoRr' Alıntı:Hocam benim sadece 5. sınıflarda 6 saat dersim var ve bu hafta mdr bşyrd "senin ders saatini 6 olarak işledik sisteme bilgin olsun dedi". ne demek 5. sınıflar sayılmıyormustafasangul' Alıntı:Benim girdiğim 5.sınıflar seçmeli derslerde sayılmıyor.
Hocam norm bilgilerini girerken matematik şu kadar ders var, ingilizce şu kadar, bilişim teknolojileri şu kadar var diye işlem yapılıyor. Yani şu an seçilen dersler sistemde olmadığı için şu dersten şu kadar ders var diyemiyosun. Dolayısıyla öğretmene ders yükünü ekleyemiyosun. Sizin müdür yardımcınız eski bilişim teknolojileri bölümüne eklemiş büyük ihtimalle ders saatinizi.
Ama buna bir çözüm bulmaları gerekir. Seçmeli dersler az değil çünkü.
bizim ilde dönüşüm yapıldı okulum ilkokul oldu benim. comenius projemiz var bizim o yüzden ben bu sene tayin istemeyi düşünmüyorum. hoş zaten isteyecek yerde pek açmazlar ama:S ayrıntısını bende bilmiyorum neye göre yaptılar ama çocuklara sordum bu sene 4 seneye 5 olacaklardan dilekçe almışlar seçmeli ders dilekçesi.ona göre belirlediler herhalde.n_a_bas' Alıntı:evrim0626 hocam sizin ilde dönüşüm yapıldı mı peki? 5. sınıfları neye göre belirlediler peki
Eindoforat' Alıntı:Bizim okulda yapılan işlem şöyle oldu arkadaşlar.
Okulumuz ortaokul oldu ve 3 okul birleştik. Diğer 2 okuldan gelecek öğrenci sayılarına göre müdür şube sayısı çıkardı. Buna göre her sınıftan yaklaşık olarak 6 şube çıkar diye karar verdi.
5. Sınıf - 6 Şube
6. Sınıf - 6 Şube
7. Sınıf - 6 Şube
8. Sınıf - 6 Şube
Sonra geçen sene yayınlanan ders çizelgesine baktı. 5 ve 6. sınıflarda bilişim tek. 2 şer saat olduğuna göre toplam 24 saat eder.
7 ve 8 lerde de 1 er saatten 12 saat de ordan gelir, 24+12 = 36 saat olarak ders saati girdi sisteme.
Mantıklı gelmedi bana ama bu sekilde ilçe ve il kabul ederse normumuz 2 olacak. Amma velakin 3 okul birleştiğimiz için diğer okullardan da 2 öğretmen gelecek bize ve toplam 3 öğretmen olucaz. Bu durumda 1 kişi gidecek.
Bizim okulun BT sınıfı bodrum katta ve sınıfın pencereleri tavanda. Yani havalandırma sıfır. 4 duvar diyebiliriz. Normalde 1 gün öğleye kadar ders yapıldığında içerideki havasızlığı ve ağır kokuyu anlatamam size. Eğer seneye o sınıfta 36 saat ders yapılırsa felaket olur. İçeri oksijen tüpüyle falan girmek gerekir Neyse bizde durumlar böyle arkadaşlar...
myıldırım' Alıntı:hocam benim bildiğim kadarıyla norm kadro neyse o kadar öğretmen gelebilir. diğeri norm fazlası olup başka okula tayin istemesi gerekir. aksi halde 2 öğretmen gelir siz norm fazlası olursanız mahkemeye verirseniz kazanırsınız diye tahmin ediyorum.
RaHaB' Alıntı:Kafayı yicem yakındır, bizim Müdürde sayılmıyo dedi. Normun güncellenme süreside bitmiş. İlçe norm fazlasısın diyo, 7 saat dersim var diyorum. Kimseye derdimi anlatamıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım :|
Eindoforat' Alıntı:myıldırım' Alıntı:hocam benim bildiğim kadarıyla norm kadro neyse o kadar öğretmen gelebilir. diğeri norm fazlası olup başka okula tayin istemesi gerekir. aksi halde 2 öğretmen gelir siz norm fazlası olursanız mahkemeye verirseniz kazanırsınız diye tahmin ediyorum.
Valla hocam geçen hafta gönderilen yazıdan benim anladığım kadarıyla işler öyle yürümeyecek. 3 okulun öğretmenlerinden oluşan bir havuz yapacaklar. Sonra da norm kaçsa hizmet puanına göre kalacak yada gidecek. BT branşında diğer 2 arkadaşın hizmet puanı benden fazla. Benim çalıştığım okula gelmelerine rağmen benim hizmet puanım düşük olduğu için sanırım ben fazlalık olucam