Norm Kadro Fazlalılığı

Kodla Büyü

murathan21

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Norm Kadroların hali ortada bakan çıkmış 60.000 civarı açık var diyo sadece bizim eğitim bölgemizde ne kadar fazla var şişirilen norm kadroların sonucu bu

Ekli dosyalar

• Screen Shot 05-06-16 at 09.31 AM.PNG
    Screen Shot 05-06-16 at 09.31 AM.PNG
    34.5 KB · Görüntüleme: 948
senin çalıştığın bölgede öyle olabilir belki ama sayın hocam, okullarda kaçar tane ücretli öğretmen çalışıyor farkında değilsin heralde

diğer branşlara bir şey diyemem ama bizim branşın geleceği pek parlak görünmüyor.. Karamsar değilim ama maalesef gerçekler de ortada.. Ortaokul ve Anadolu Liselerinde çalışanlar Fatih Projesi sayesinde ek ders alıp okul okul gezmekten kurtuluyor.. Meslek liselerinde ek ders çok diyenler bölüme talep kalmadığını bilmiyorlar.. Yakında çoğu okulda alan kapatılacak gibi duruyor.. Allah sonumuzu hayreylesin..

Tanıdığım Meslek lisesi müdürleriyle görüşüm. Öğrencilerin bilgisayar yerine makina ve elektrik bölümünü tercih ettiklerini bu yüzden bilgisayar bölümünü önümüzdeki yıllarda kapatmayı düşündüklerini söyledi. Çünkü makine ve elektrik bölümü kpss'de tercih yaparken ayrıcalık tanıyormuş, ama bilgisayar tanımıyormuş, halk eğitimden bilgisayar sertifikası alma şartı yetiyormuş bir çok memurluk alımında. Bir ayrıcalığı olmayınca neden bilgisayarı tercih etsinler ki, öğrenciler ve veliler de haklı.

bilgisayar dersi değersizleştiği gibi bilgisayar bölümü de değersizleşti.

"msingil"]senin çalıştığın bölgede öyle olabilir belki ama sayın hocam, okullarda kaçar tane ücretli öğretmen öğretmen çalışıyor farkında değilsin heralde[/quote]

Her yer aynı merak etme farkındayım şimdi il geneli listeyi koysam şaşırırsın il merkezleri şişti öğretmenler aylık karşılığı dersi bile yok

Adaletsiz bir dağılım var gibi.Evimin dibinde sıfır kolej gibi okul var.2 ücretli ve 1 görevlendirme çalışıyor.1 ihtiyaç girmişler.Yarın 2-3 tane de norm fazlası gelir buraya.Ben 250 puanla köyleri gezerim 18 senelik oldum.

Bizim bölgede de bayağı fazlalık var. Millet seçmeli ders seçtirmeyip kurs açmaya yöneldiği için mi oldu acaba?

Ekli dosyalar

• 2016-05-07_09-55-18.png
    2016-05-07_09-55-18.png
    71.7 KB · Görüntüleme: 580
Geri