Norm kadro fazlası öğretmenler

Kodla Büyü

emoral023

Aktif Üye
Arkadaşlar geçtiğimiz hafta içinde okulumuza bakanlıktan gelen bir yazı şöyle:

İlimize bağlı resmi eğitim kurumlarında kadrolu öğretmen olarak görev yapan ve bulunduğu eğitim
kurumunda norm kadro fazlası durumunda olanların ilgide kayıtlı yönetmeliğin 41. Maddesi uyarınca
branşlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına 2012 yılı Mart ayı sonuna kadar Valiliğimizce
atamaları yapılacaktır.
Bulundukları eğitim kurumunda norm kadro fazlası durumunda olan öğretmenler öncelikle görev
yaptıkları ilçe sınırları içindeki eğitim kurumlarını, ihtiyaç olmaması halinde il genelindeki diğer eğitim
kurumları olmak üzere en fazla 5 (beş) eğitim kurumunu tercih ederek ekli dilekçe ile müracaatta
bulunacaklardır.

Norm kadro fazlası olmayan öğretmenlerin dilekçeleri Müdürlüğümüze kesinlikle gönderilmeyecek,
norm kadro fazlası öğretmenlerin atamaları tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre
yapılacak, hizmet puanının hesabında başvuruların son günü olan 23/03/2012 tarihi esas alınacaktır.
Norm kadro fazlası olup, herhangi bir kuruma atanmak üzere başvuruda bulunmayanlar ile tercihlerine
yerleşemeyenlerin boş bulunan eğitim kurumlarına isteklerine bakılmaksızın Valiliğimizce atamaları
yapılacaktır. Norm kadro fazlası olduğu halde alanlarında il genelinde öğretmen ihtiyacı bulunmayan
öğretmenler ise kadrolarının bulunduğu eğitim kurumundaki görevlerine devam edeceklerdir.

Ben Gaziantep'teyim ve Norm kadro fazlasıyım. Diğer illere bu yazı geldi mi? acaba

Norm kadro fazlası olmayan öğretmenlerin dilekçeleri Müdürlüğümüze kesinlikle gönderilmeyecek.
Arkadaşlar bu ibarede okulda iki kişi varsa norm fazlası olmayan kişi dilekçe verip tayin isteyebilir mi?

messi' Alıntı:
Norm kadro fazlası olmayan öğretmenlerin dilekçeleri Müdürlüğümüze kesinlikle gönderilmeyecek.
Arkadaşlar bu ibarede okulda iki kişi varsa norm fazlası olmayan kişi dilekçe verip tayin isteyebilir mi?

benim anladığım isteyemez

arkadaşlar ben şöyle bir şey duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum ama norm fazlası olanlardan için istenen bu tercihleri yapmayanlar gene kendi olullarında kalıyorlar şeklinde

yazıda tercih yapayanlar valilikce belirtilen yere atanır diyor ama sanki bu iş biraz zarf atma gibi geliyor bana

geldi hocam, gelmeye devam ediyor..

Meraklanmayım az kaldı, seney bütün sorunlarımız çözülecek :)

Yeni norm kadro yönetmeliğinde BT öğretmenlerinin özel durumu olduğundan dolayı bakanlık ve maliye bakanlığı tarafından normların belirlenmesi durumu olduğundan aslında BT öğretmenlerinin yönetmelikte belirtilen durumları açıklığa kavuşturulmadan tayin istemeye mecbur bırakılmaları söz konusu olamaz. Ancak bazı illerde BT öğretmenlerinin de bu şekilde zorla tayin istemeye mecbur bırakıldıklarını okuyoruz forumdan.

Gelen yazıda;

"Norm kadro fazlası olduğu halde alanlarında il genelinde öğretmen ihtiyacı bulunmayan
öğretmenler ise kadrolarının bulunduğu eğitim kurumundaki görevlerine devam edeceklerdir."

dendiğinden BT öğretmenlerinin zaten kendi illerinde atanacakları birçok okulda norm fazlası olacaklarından, yani kendi illerinde BT öğretmenlerine zaten ders olmadığı için ihtiyaç bulunmadığından BT öğretmenlerinin tayin istemelerine gerek yoktur diye düşünüyorum.

sitelerdeyim' Alıntı:
Yeni norm kadro yönetmeliğinde BT öğretmenlerinin özel durumu olduğundan dolayı bakanlık ve maliye bakanlığı tarafından normların belirlenmesi durumu olduğundan aslında BT öğretmenlerinin yönetmelikte belirtilen durumları açıklığa kavuşturulmadan tayin istemeye mecbur bırakılmaları söz konusu olamaz. Ancak bazı illerde BT öğretmenlerinin de bu şekilde zorla tayin istemeye mecbur bırakıldıklarını okuyoruz forumdan.

Gelen yazıda;

"Norm kadro fazlası olduğu halde alanlarında il genelinde öğretmen ihtiyacı bulunmayan
öğretmenler ise kadrolarının bulunduğu eğitim kurumundaki görevlerine devam edeceklerdir."

dendiğinden BT öğretmenlerinin zaten kendi illerinde atanacakları birçok okulda norm fazlası olacaklarından, yani kendi illerinde BT öğretmenlerine zaten ders olmadığı için ihtiyaç bulunmadığından BT öğretmenlerinin tayin istemelerine gerek yoktur diye düşünüyorum.

yorumunuz mantıklı, zaten ahmet kandemirde aynı şeyleri söyledi yazdığı yazıda. fakat gelin görün ki memler bu yorumu çıkarmıyorlar. bize normal bir branş öğretmeni gözüyle bakıyorlar.

Arkadaşlar bakanlıktan gelen yazının tamamı aşağıda indirip ayrıntısıyla bakabilirsiniz. Açıkcası ben umutsuzm biraz zoraki atamam yapacaklar gibi.
Ayrıca şu anda sendikalardan hiçbir tepki yok. geçenyılda bu tür bir yazı gelmişti ama sendikalar zorunlu değil isteğe bağlı olması yönünde itiraz etti ve dedikleri gibide oldu. Sendikalar 4+4+4 sistemi ve toplu sözleşmelerle meşgul gibi görünüyor.

Ekli dosyalar

sitelerdeyim' Alıntı:

Gelen yazıda;

MEM'ler resmi bir yazı yok sizin normunuzun nasıl belirleneceği konusunda diyorlar (çalışma var olsa da dediklerinde biraz haklılar, çünkü resmi birşey yok. MEB'in yüzünden bu da...) ve normal branş uygulaması yani saat bazında norm hesaplamasına göre yapıyorlar atamayı. Ben ildeki atamaya ve şube müdürüne söyledim bizim normun belirlenmesini, zaten öyle belirleniyor diyor. (Maliye ve Devlet Personel Başkanlığının uygun kararı ile bakanlıkça dedim.)
Herşey dönüp dolaşıp MEB tarafından yayınlanacak çalışmaya bakıyor. 2023'e yetiştirseler bari...

ahmetfx hocam inşaallah sizin dediğiniz gibi olur. Ben okulumda şu anda memnunum. En azından gelecek yıl 4+4+4 sisteminin uygulamaya geçeceği belli değilken yer değiştirmek istemiyordum. bu yazıyla artık mecburen yapacaktım. Ama burada anladığım kadarıyla tercih yapmamam daha iyi bir seçenek.

Gelen yazıda;

diyormuş.

E, ben norm fazlası BT öğretmeniyim. İldeki hemen tüm BT öğretmeneleri norm fazlası. Yani il genelinde BT öğretmeni ihtiyacı yoktur. Dolayısı ile kadromuzun bulunduğu eğitim kurumundaki göreve devam şeklinde anlıyorum ben. Ya nereye gitsek norm fazlası olacağız zaten.

sitelerdeyim' Alıntı:
Gelen yazıda;

diyormuş.

E, ben norm fazlası BT öğretmeniyim. İldeki hemen tüm BT öğretmeneleri norm fazlası. Yani il genelinde BT öğretmeni ihtiyacı yoktur. Dolayısı ile kadromuzun bulunduğu eğitim kurumundaki göreve devam şeklinde anlıyorum ben. Ya nereye gitsek norm fazlası olacağız zaten.

sizinle aynı durumdayım ve hem fikirim hocam ancak gel gelelim esas sorun bunu yönetici ve m.e.m'lerin bizim anladığımız gibi anlaması.

sitelerdeyim' Alıntı:
Gelen yazıda;

diyormuş.

il merkezinde değilde dağ başında, ilçelerde tek tük hala norm gösteren okullar var. seneye orda da norm olmayacağını düşünemiyorlar ve oraya resen atama yapma ihtimalini önünüze sürüyorlar. hiç kurum olmazsa sorun yok zatende, hala tek tük norm gösteren okullar var.

Geri