Norm Kadro Güncellemesi

Kodla Büyü

LostParadise

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba degerli arkadaslarim gecici olarak idarecilik yapmaktayim norm kadro guncellemelerinde ogrenci sayim 140 rehber ogretmen 150 ustu norm kadro veriliyor. Bolgemiz tarim bolgesi gocler oluyor gelen ve gidenler norm kadroyu 150 gostersem rehber ogretmenin normu dusurulmese olur mu. Hata yapmak istemiyorum. Onemli bir konu yarin bir gun tekrar 150 olabilir bu seferde norm olusacak. Bu konuda yardim ederseniz seviniriz zaman kisa.

meslek lisesinde 90 saat ders varsa(şeflik dahil) kaç norm olur acaba

LostParadise' Alıntı:
Merhaba degerli arkadaslarim gecici olarak idarecilik yapmaktayim norm kadro guncellemelerinde ogrenci sayim 140 rehber ogretmen 150 ustu norm kadro veriliyor. Bolgemiz tarim bolgesi gocler oluyor gelen ve gidenler norm kadroyu 150 gostersem rehber ogretmenin normu dusurulmese olur mu. Hata yapmak istemiyorum. Onemli bir konu yarin bir gun tekrar 150 olabilir bu seferde norm olusacak. Bu konuda yardim ederseniz seviniriz zaman kisa.

Hocam norm konusu hassas bir konudur. Böyle bir şey de alenen suçtur Yarın bir gün öğretmen norm fazlası olur(veya tam tersi), dava açarsa olan size olur.
Başımıza geldiği için söylüyorum. Dikkat etmek lazım.

Sınırda bir sayı olduğu için norm degisebiliyor surekli o yuzden sordum yarin 1 ay sonra yine 150 olabilir.

norm güncellemeleri yapılmadan meb atama yaptı, şuanda bir çok kişi gene norm fazlası olacak.
Ben kendi okulumda müdür yardımcısı oldum, bilişim 8 saat zaten gene ben giriyorum ama yerimi açık gösterip 1 bilişimci yolladılar. Şimdi o kişi gene norm fazlası olacakk

Norm güncellemesi olayına bir çözüm bulamadılar.

Sistem direk e-okul dan bilgileri çekse ona göre normlar belirlense olmaz mı! yapılamaz birşey değil. Ne siz bu endişeye kapılın nede yalan beyanda bulunmamış olun.

benim tavsiyem riske girme :) ama illa ben risk budur demek istiyorum diyorsan ilçe milli eğitim müdürü ile görüşüp onun bilgisi ve izni dahilinde tüm sorumluluğu üzerine alarak deneyebilirsin. Yine de riske girme bence.

424 saat dersimiz var. meslek lisesi. okul 11 norm gosterdi ilcede oyle onayladi. il 424 saat ders icin normu 10 yapmis. normalde her 40 saate 1 norm verilir ve artan saat 20 uzerindeyse 1 norm daha verilir diyor yonetmelikte.. sizce neden 10 yapmislardir..

arkadaşlar bölge normu denen birşey var o yüzden siz saatlere göre norm olayını hesaplamayın
bölge normu her şeyi değiştiriyor

bolge normu, o bolgedeki okullarin norm ihtiyac toplamlari ile olusmuyormu? burda baska okuldada mesela 168 saat girilmis ve 5 norm verilmis. bolge normu 168 saate normalde 4 normken 5 vermi diyor :) yada bizim hesaptaku 1 normu orayami aktardilar ne yaptilar:)

Arkadaşlar en son güncelleme ile 20saat dersim var fakat okulda tek bilişimciyim kontenjan mebde norm faLası görünüyorum.ilginç durum bölge normu 7 bölgede mevcut 7 gözüküyor ama beni fazlalık gösteriyor.bunu açıklarmısomız neden olmuş olabilir.

Ekli dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    50.4 KB · Görüntüleme: 523
daha önceki çalıştığım kurumlarda müdür kendi insiyatifini kullandı ve ders sayısını fazla gösterdi. Özellikle doğu illerinde ki müdürler bunu çok yapıyor. Gelenler nasılsa özür durumuyla gidiyor diye. ücretli peşinden koşacağına, 5normluk yere 7 norm veriyor. öğretmen 20 saate mi girer ek ders alamaz mı birilerinin hakkını yer miyim diye düşünmüyor? İlçe MEM'de bunu açık ve net bi şekilde biliyor. (ilçe norm sayısının üstüne çıkmıyorlar tabi)

Geri