Norm Kadro sorunu-Yardım bekliyorum.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zzh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zzh

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bir meslek lisesinde öğretmenim temmuz ayında yapılan norm güncellemelerinde alan ders yükü 160 hesaplanmışken,mevcut bulunan norm 3 iken müdür tarafından sisteme 173 girilip bilişim tek. alanına ait norm 4 e çıkmış ağustos ayında özür grubundan bir öğretmen okula atanmıştır. Ekim ayında yapılan norm güncellemelerinde alana ait ders yükü 158 saat girilmiş ve bakanlık tarafından normun 3 e düşürüldüğü bilgisi bana bugün verilmiştir ve bana norm fazla olduğum söylenmiştir. Yaz döneminde 173 saat kafalarına göre ders yükü girdiklerinin farkına bugün vardım. Gerçek ders yükü yazın 160 iken şuan 158 dir. Muhtemelen bana kasım ayı içerisinde tayin iste denecek ve tercih yapmazsam resen bir okula atayacaklardır diye düşünüyorum. Alanda norm hiçbirzaman 4 e çıkmamışken yani haksızlık yapılarak birisinin gelip şimdi benim norm fazlası durumuna düşmem beni fazlasıyla üzdü. Elimden gelen bütün hak aramaları yapmak istiyorum. Sizlerden de bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum nasıl bir yol izlemeliyim? şöyle bir dava dosyası buldum...
http://memurunyeri.com/memur/kamu-perso ... iptal.html

Moralinizi bozmak istemem ama aynı duruma şahit oldum.Hocamız gitti.

Kilit' Alıntı:
Moralinizi bozmak istemem ama aynı duruma şahit oldum.Hocamız gitti.
giderim gibi ama hocam mevcut davalarda eğer bu durum ispatlanırsa geri dönerim diye düşünüyorum verdiğim linki inceler misiniz benim durumuma uyar mı ?

Uyabilir hocam.Varsa sendikanız veya bir avukatla görüşün durumu.

Kilit' Alıntı:
Uyabilir hocam.Varsa sendikanız veya bir avukatla görüşün durumu.
teşekkürler... arkadaşlar var mı başka fikri olan? atama olmadan kurtarma durumumuz var mıdır?

myesil' Alıntı:
160 saat için zaten 4 norm gerekmiyor mu ? Önce olayı netleştirelim

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/normkadr ... dro_1.html

madde 19:

Bizim müdürümüz norm kadro güncellemelerini imza karşılığı tüm öğretmenlere duyuruyor (Değişiklik olduğu zaman).
bizde 160 saati 4 norm biliyorduk fakat 162 saat net 4 normken 5 de olabilir, 121 ile 161 saat arası tamamen bakanlığın bölge normunu hangi okula verdiğine göre 3 veya 4 norm olabilirmiş. cevap bakanlıktan alınmıştır.

ilçede 50 saat ders yükü olan bilişim tek alanı varmış ve hiç öğretmeni yokmuş.

Geri