norm kadro verilir mi?

Kodla Büyü

ctrl+z

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkdaşlar okullumzu imam hatipe dönüştüğü için bu sene ne ortaokulda ne de imam hatip kısmında norm kadro verilmedi (ortaokul kısmında 12 saat imam hatip kısmında 8 saat dersim vardı) merak ettiğim seneye imam hatip de 16 saat dersim olacak norm kadro verilir mi acaba bi de bu bölge normu denen şey nasıl belirleniyor? Ve okul norm kadrosunu okul müdürü mü belirliyor sorduğumda biz sisteme ders saatlerini giriyoruz sistem otomatik belirliyor dediler ama bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Hocam Eğitim Bölgesindeki toplam ders saatine bakılır. Sonra 21 saate norm verilir ve bu norm dersin en fazla olduğu okul ile ilişkilendirilir. şimdi 2 okulda 12 ve 8 olunca büyük ihtimal eğitim bölgesinde daha fazla ders saati olan ve BT öğretmeni olmayan bir okul var ise norm oraya kaymıştır. kontenjan.meb.gov.tr den okul şifresi ile girip duruma bakabilirsiniz. Ders yükü öğretmen sayısı vs.

nosTRa' Alıntı:
Hocam Eğitim Bölgesindeki toplam ders saatine bakılır. Sonra 21 saate norm verilir ve bu norm dersin en fazla olduğu okul ile ilişkilendirilir. şimdi 2 okulda 12 ve 8 olunca büyük ihtimal eğitim bölgesinde daha fazla ders saati olan ve BT öğretmeni olmayan bir okul var ise norm oraya kaymıştır. kontenjan.meb.gov.tr den okul şifresi ile girip duruma bakabilirsiniz. Ders yükü öğretmen sayısı vs.

hocam 21 saate norm verillir demişssiniz ama norm kadro yönetmeliğine baktım da genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri için 6-31 saate kadar bir norm verilir yazıyor bir de il içi tayinlerde ihtiyaç listesi yayınlandığında 6 ders saati, 8 dersaati ,12 ders saati olan bazı okullarda da 1 norm gözüküyor bu nasıl oluyor tamamen okul müdürünün insiyatifinde mi acaba bu norm kadro belirleme olayı?

Ekli dosyalar

• il içi ihtiyaç listesi.jpg
    il içi ihtiyaç listesi.jpg
    193.6 KB · Görüntüleme: 727
Hocam Müdür ders saatini doğru girmiş ise onunla alakası yok. Okulun Eğitim Bölgesi ile alakalı bahsettiğiniz durum bir de bağımsız bir yerde olması ile alakalı (beldeler) kontenjan.meb.gov.tr den girip bakın daha anlaşılır olur sizin için

kontenjan meb.gov.tr ye girdim hocam seneye iççin daha güncellememişler bu senenin normları aşağıda bu durumda norm fazlası tercihi yapıcaz sanırım

Ekli dosyalar

• ortaokul.JPG
    ortaokul.JPG
    77 KB · Görüntüleme: 640
  • imam hatip.png
    imam hatip.png
    139.8 KB · Görüntüleme: 640
15 saate bir norm verilir hocam, kasaba gibi yerlerde ise 9 saate falan da bir öğretmen verilebiliyor. İlçede tek öğretmenseniz duruma göre norm sıkıntısı yaşamamanız lazım.

Bölgenin ders saati nedeniyle norm fazlası durumuna düşmüşsünüz. 1 öğretmen fazla bu durumda o kişi siz oluyorsunuz. Resen atamazlarsa seneye ders saati artacak demiştiniz düzelir yüksek ihtimal

nosTRa' Alıntı:
Bölgenin ders saati nedeniyle norm fazlası durumuna düşmüşsünüz. 1 öğretmen fazla bu durumda o kişi siz oluyorsunuz. Resen atamazlarsa seneye ders saati artacak demiştiniz düzelir yüksek ihtimal

evet hocam seneye şube sayısına göre 16 ya da 18 saat olacak norm verirler mi acaba imam hatipe?

arkadaşlar eğitim bölgesinde 1 norm var diyelim ve 2 bt öğretmeni. bu eğitim bölgesinde norm ders saati fazla olana mı verilir yoksa hizmet puanı fazla olana mı verilir norm?

tarumoloji' Alıntı:
15 saate bir norm verilir hocam, kasaba gibi yerlerde ise 9 saate falan da bir öğretmen verilebiliyor. İlçede tek öğretmenseniz duruma göre norm sıkıntısı yaşamamanız lazım.

15 saate verilir demişsiniz hocam bunu neye dayanarak söylediniz eğer öyleyse seneye norm vermeleri lazım. İlçe Bursa/osmangazi ilçesi hocam büyük bir ilçe dolayısıyla tek öğretmen değilim

m_esen' Alıntı:
arkadaşlar eğitim bölgesinde 1 norm var diyelim ve 2 bt öğretmeni. bu eğitim bölgesinde norm ders saati fazla olana mı verilir yoksa hizmet puanı fazla olana mı verilir norm?

Hizmet puanı düşük olan norm fazlası olur.

Geri