Norm olması için en az kaç ssat ders olması gerekiyor

Kodla Büyü

serkanaytekin

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Az önce okulun şifresiyle norm ekranına baktım, 8 saat dersim var, 1 norm göstermişler.

Normun olması için en az 6 saat dersemi ihtiyaç var?

serkanaytekin' Alıntı:
Az önce okulun şifresiyle norm ekranına baktım, 8 saat dersim var, 1 norm göstermişler.

Değişir. Köy okullarına 6 saate 1 norm vardır. Şehirlerde bölge normu olur, bölge durumuna göre değişiklik gösterir norm. Yani 8 saate siz norm alırsınız ama başka bölgede 12 saate norm alamayanlarda olur. Bunun dışında 15 saat 1 normdur.

Arkadaşım norm belirleme bölgeye göre yapılır.

Örnek üzerinden anlatayım. Bölgedeki bütün okullarda 6 saat altında ders varsa hiç bir okula norm verilmez.
Bölgede 6 saatin üstünde sadece 1 okul varsa o okula norm verilir.
Bölgede 6 saatin üstünde ders olan birden çok okul varsa ders saati çok olan okula norm verilir.
Okulunuzda dersiniz 15 saati geçerse her halükarda norm sizin okulunuza verilir.
Bölgede 6-15 arasındaysa dersiniz diğer okullara da derse girmekle mükellefsiniz. (BT veya türevi değilseniz)
15-30- 45- 60 olmak üzere her 15 için bir norm verilerek bu şekilde ilerler gider.

6-31 saate 1 norm 31-42 saate 2 norm 43-63 saate 3 norm daha sonra her 15 saate 1 norm ama merkezlerde eğitim bölgesi var fen lisesi sosyal bilimler lisesi, güzel sanatlar vs hariç Anadolu liseleri dahil. bir garip bu norm olayı

hocam 1 norm için en az 15 olması lazım fakat genelde 10 üstünede bölgedeki öğretmen sayısına bakılarak norm acılısrsa atama yapılıyor..

bir öğretmen en az 21 saat derse girmek zorunda.(okulda ders sayısı fazla ise..). fakat 2 öğretmen için ders sayısının 30 ustu olması gerekiyor.
15 saat maas karsılıgını dolduracak şekilde ders olmak zorunda.. yani en az 15 saat ders olacak.. ders sayısı fazla ise ve öğretmen ekders istemiyor isede en az 21 saat derse girmesi lazım. 59 saat ders var diyelim.. bunun normu 30 saatten hesaplandıgında 2 öğretmene denk gelirken. 3 . normuda açabilirsiniz.tabi buna bazen sistem izin veririken bazende siz acsanız bile kapalı gosterebiliyor.

geçen sene okulda bilişim dersini öğrenciler yeterli sayıda seçmedi ders açılmadı. ama seneye eğitim öğretim yılında seçilip seçilmeyeceğini nerden bilebiliriz ki ders saati şimdiden belli olsun da norm fazlası görünmüyelim. anlamadım ya şimdi norm fazlası düşürürlerde seneye ders seçilirse hem ders var hem norm fazlasıyım nasıl olacak bir fikir verir misiniz

arkadaşlar orta okullarda 10 saat e 1 15 değil bildiğim kadarıyla kendi okulumda 10 saat derse giriyorum norm fazlası değilim

serkanaytekin' Alıntı:

nerden bakılıyor hocam?

uysalhalil33' Alıntı:
geçen sene okulda bilişim dersini öğrenciler yeterli sayıda seçmedi ders açılmadı. ama seneye eğitim öğretim yılında seçilip seçilmeyeceğini nerden bilebiliriz ki ders saati şimdiden belli olsun da norm fazlası görünmüyelim. anlamadım ya şimdi norm fazlası düşürürlerde seneye ders seçilirse hem ders var hem norm fazlasıyım nasıl olacak bir fikir verir misiniz

Sayın hocamın sorusuna cevap verebilecek var mı? Aynı soruyu müdürüm sordu bana nasıl yapacağız senin dersi diye fikri olan paylaşsın lütfen...

uysalhalil33' Alıntı:
İşleyiş şöyle,
Her yıl için ders saati okul idaresince sene sonunda sisteme işlenir, Haziran ayı olması lazım,
Eğer bir dersin ders saati 6 saatten az ise öğretmeni bir sonraki yıl fazlalık olarak aynı okulda çalışmaya (ders saati yeniden 6 saatin üstüne çıkması bir anlam ifade etmez) devam eder ve ondan sonraki yıl ders saati yeten başka bir kuruma gönderilir veya il MEM, ilçeMEM, Halk eğitim bünyesine dahil edilir (depo öğretmen).

Örnek, BT öğretmeni bu yıl 5 saat (5. sınıf 2 saat , 6. sınıf 1 saat , 7. sınıf 1 saat , 8. sınıf 1 saat = 5 saat) derse girdi. önümüzdeki yıl kadro fazlası olarak çalışmaya devam eder. Ondan sonraki yıl başka bir kuruma (tanıdıkları varsa gitmeyebilir veya istediği yere) gider. Ancak önümüzdeki yıl ders saati 6 saat (5. sınıf 2 saat , 6. sınıf 2 saat , 7. sınıf 1 saat , 8. sınıf 1 saat = 6 saat) oldu. Bu durum gitmesine engel değildir. Gider. Seneye yerine geri gelebilir veya başkasını getirirler. Okulda norm açılacağı için il içi veya il dışı diğerleriyle puan üstünlüğü yarışmak zorunda kalabilir.

ercinc98' Alıntı:
uysalhalil33' Alıntı:
İşleyiş şöyle,
Her yıl için ders saati okul idaresince sene sonunda sisteme işlenir, Haziran ayı olması lazım,
Eğer bir dersin ders saati 6 saatten az ise öğretmeni bir sonraki yıl fazlalık olarak aynı okulda çalışmaya (ders saati yeniden 6 saatin üstüne çıkması bir anlam ifade etmez) devam eder ve ondan sonraki yıl ders saati yeten başka bir kuruma gönderilir veya il MEM, ilçeMEM, Halk eğitim bünyesine dahil edilir (depo öğretmen).

Örnek, BT öğretmeni bu yıl 5 saat (5. sınıf 2 saat , 6. sınıf 1 saat , 7. sınıf 1 saat , 8. sınıf 1 saat = 5 saat) derse girdi. önümüzdeki yıl kadro fazlası olarak çalışmaya devam eder. Ondan sonraki yıl başka bir kuruma (tanıdıkları varsa gitmeyebilir veya istediği yere) gider. Ancak önümüzdeki yıl ders saati 6 saat (5. sınıf 2 saat , 6. sınıf 2 saat , 7. sınıf 1 saat , 8. sınıf 1 saat = 6 saat) oldu. Bu durum gitmesine engel değildir. Gider. Seneye yerine geri gelebilir veya başkasını getirirler. Okulda norm açılacağı için il içi veya il dışı diğerleriyle puan üstünlüğü yarışmak zorunda kalabilir.
Ayrıca bu durum ilden ile farklılık gösterebilir. Valilik ve Milli Eğitim arasında hallolabiliyor.
Mesela Denizli'de bir arkadaş kadro fazlası olarak Haziranda ilçe MEM'e gönderildi, Ağustos'ta aynı ilçede başka bir okula kadrolu olarak gitti. il içi, il dışı, özür, eş veya herhangi bir merkezi atama işlemiyle DEĞİL.

ercinc98' Alıntı:
uysalhalil33' Alıntı:
İşleyiş şöyle,

teş ederim hocam şunu yapabilir miyiz peki müdürle konussak ve su anda belli olmayan secmeli derslerin secilebilme ihtimaline karsın 6 saat ders gösterse ve norm fazlası görünmesem

okulumuz ilkokul oldu bu sene sadece 6-7-8 lerin derslerine girdik. seneye 6. sınıf da olmayacak ve 7-8. sınıflar toplam 12 sınıf norm alabilir miyim seneye

Kendi okulumdaki durumum;
Mesela benim okulumda 5. sınıflar tüm seçmeli derslerden seçenler oldu. okul idaresi ders sayısını ikinci seçim açıp azalttı.

BT'yi 55 öğrenciden (hepsi 5. sınıf) 38 öğrenci seçti ve şu anda 21 öğrenciye ders veriyorum. Bazı derslerin verilebilmesi için öğrencileri geçen dönem görev yapan müdür vekili illegal yollardan ve resmiyete düşürmeden değiştirtti.

Ancak gelecek yıl 6. sınıflardan ikinci defa seçecekler olduğu gibi, ilk defa da seçmek isteyecek en az 20 öğrencim var.
Şimdiden "Biz neden bilgisayar dersi görmüyoruz" diyenler var.

Gelecek yıl ilk defa 5. sınıf olacaklardan bir sınıf ve 6. sınıflardan ilk defa seçecekler için bir sınıf isteyeceğim.
ve yine 6. sınıfta ikinci kere seçeceklerden bir sınıf isteyeceğim. Ki alırım.
:)

Şu anki durum;
5. sınıf 2 saat
6. sınıf 1 saat x 3
7. sınıf 1 saat x 3
8. sınıf 1 saat x 3
+ lise 9. sınıf 2 saat
toplam ; 13 saat

Gelecek yıl benim tahminim;
5. sınıf 2 saat , 6. sınıf olup ilk kez seçen 2 saat
6. sınıf 2 saat
7. sınıf 1 saat x 3
8. sınıf 1 saat x 3
+ lise 9. sınıf 2 saat
toplam ; 14 saat.

hozgulen' Alıntı:
okulumuz ilkokul oldu bu sene sadece 6-7-8 lerin derslerine girdik. seneye 6. sınıf da olmayacak ve 7-8. sınıflar toplam 12 sınıf norm alabilir miyim seneye
Okulunuz ilkokul oldu , o zaman 6 7 8 leri nerden buldunuz?
bulduğunuz yerden, 5 ler gelemiyor mu? :shock:

sizin okulun (galiba binada sadece sınıfınız ortaokula bağlı) BT sınıfı çok eski veya kullanılamaz durumda,
Eğer dersinizi okul idaresi zorla seçtirmiyorsa,...
İl eğitici BT formatörlerle bir görüşün derim.

uysalhalil33' Alıntı:
...şunu yapabilir miyiz peki müdürle konussak ve su anda belli olmayan secmeli derslerin secilebilme ihtimaline karsın 6 saat ders gösterse ve norm fazlası görünmesem
21 Haziran son günmüş,
Buna göre okulum idaresi bu yıl ki ile aynı şekilde derslerin seçileceğini düşünerek; 5. sınıflar için hangi seçmeli dersler seçildiyse gelecek yıl 6. sınıf için aynısını düşünüp hesaplamışlar.
Buna göre dersim 11 saat yazılmış.

Müdürünüzle görüşün ve hesaplamayı yaptırın,...
sistem değişince idarenin insafına kalmışız biraz.

Geri