Az önce okulun şifresiyle norm ekranına baktım, 8 saat dersim var, 1 norm göstermişler.
Normun olması için en az 6 saat dersemi ihtiyaç var?
serkanaytekin' Alıntı:Az önce okulun şifresiyle norm ekranına baktım, 8 saat dersim var, 1 norm göstermişler.
serkanaytekin' Alıntı:yolcu hocam çok açıklayıcı olmuş teşekkürler.
serkanaytekin' Alıntı:Az önce okulun şifresiyle norm ekranına baktım, 8 saat dersim var, 1 norm göstermişler.
uysalhalil33' Alıntı:geçen sene okulda bilişim dersini öğrenciler yeterli sayıda seçmedi ders açılmadı. ama seneye eğitim öğretim yılında seçilip seçilmeyeceğini nerden bilebiliriz ki ders saati şimdiden belli olsun da norm fazlası görünmüyelim. anlamadım ya şimdi norm fazlası düşürürlerde seneye ders seçilirse hem ders var hem norm fazlasıyım nasıl olacak bir fikir verir misiniz
İşleyiş şöyle,uysalhalil33' Alıntı:geçen sene okulda bilişim dersini öğrenciler yeterli sayıda seçmedi ders açılmadı. ama seneye eğitim öğretim yılında seçilip seçilmeyeceğini nerden bilebiliriz ki ders saati şimdiden belli olsun da norm fazlası görünmüyelim. anlamadım ya şimdi norm fazlası düşürürlerde seneye ders seçilirse hem ders var hem norm fazlasıyım nasıl olacak bir fikir verir misiniz
Ayrıca bu durum ilden ile farklılık gösterebilir. Valilik ve Milli Eğitim arasında hallolabiliyor.ercinc98' Alıntı:İşleyiş şöyle,uysalhalil33' Alıntı:geçen sene okulda bilişim dersini öğrenciler yeterli sayıda seçmedi ders açılmadı. ama seneye eğitim öğretim yılında seçilip seçilmeyeceğini nerden bilebiliriz ki ders saati şimdiden belli olsun da norm fazlası görünmüyelim. anlamadım ya şimdi norm fazlası düşürürlerde seneye ders seçilirse hem ders var hem norm fazlasıyım nasıl olacak bir fikir verir misiniz
Her yıl için ders saati okul idaresince sene sonunda sisteme işlenir, Haziran ayı olması lazım,
Eğer bir dersin ders saati 6 saatten az ise öğretmeni bir sonraki yıl fazlalık olarak aynı okulda çalışmaya (ders saati yeniden 6 saatin üstüne çıkması bir anlam ifade etmez) devam eder ve ondan sonraki yıl ders saati yeten başka bir kuruma gönderilir veya il MEM, ilçeMEM, Halk eğitim bünyesine dahil edilir (depo öğretmen).
Örnek, BT öğretmeni bu yıl 5 saat (5. sınıf 2 saat , 6. sınıf 1 saat , 7. sınıf 1 saat , 8. sınıf 1 saat = 5 saat) derse girdi. önümüzdeki yıl kadro fazlası olarak çalışmaya devam eder. Ondan sonraki yıl başka bir kuruma (tanıdıkları varsa gitmeyebilir veya istediği yere) gider. Ancak önümüzdeki yıl ders saati 6 saat (5. sınıf 2 saat , 6. sınıf 2 saat , 7. sınıf 1 saat , 8. sınıf 1 saat = 6 saat) oldu. Bu durum gitmesine engel değildir. Gider. Seneye yerine geri gelebilir veya başkasını getirirler. Okulda norm açılacağı için il içi veya il dışı diğerleriyle puan üstünlüğü yarışmak zorunda kalabilir.
Tüm branşlar için yeterli oluyor.lefke' Alıntı:BTR için 6 saat norma yeterli oluyor diye biliyorum
teş ederim hocam şunu yapabilir miyiz peki müdürle konussak ve su anda belli olmayan secmeli derslerin secilebilme ihtimaline karsın 6 saat ders gösterse ve norm fazlası görünmesemercinc98' Alıntı:İşleyiş şöyle,uysalhalil33' Alıntı:geçen sene okulda bilişim dersini öğrenciler yeterli sayıda seçmedi ders açılmadı. ama seneye eğitim öğretim yılında seçilip seçilmeyeceğini nerden bilebiliriz ki ders saati şimdiden belli olsun da norm fazlası görünmüyelim. anlamadım ya şimdi norm fazlası düşürürlerde seneye ders seçilirse hem ders var hem norm fazlasıyım nasıl olacak bir fikir verir misiniz
Her yıl için ders saati okul idaresince sene sonunda sisteme işlenir, Haziran ayı olması lazım,
Eğer bir dersin ders saati 6 saatten az ise öğretmeni bir sonraki yıl fazlalık olarak aynı okulda çalışmaya (ders saati yeniden 6 saatin üstüne çıkması bir anlam ifade etmez) devam eder ve ondan sonraki yıl ders saati yeten başka bir kuruma gönderilir veya il MEM, ilçeMEM, Halk eğitim bünyesine dahil edilir (depo öğretmen).
Örnek, BT öğretmeni bu yıl 5 saat (5. sınıf 2 saat , 6. sınıf 1 saat , 7. sınıf 1 saat , 8. sınıf 1 saat = 5 saat) derse girdi. önümüzdeki yıl kadro fazlası olarak çalışmaya devam eder. Ondan sonraki yıl başka bir kuruma (tanıdıkları varsa gitmeyebilir veya istediği yere) gider. Ancak önümüzdeki yıl ders saati 6 saat (5. sınıf 2 saat , 6. sınıf 2 saat , 7. sınıf 1 saat , 8. sınıf 1 saat = 6 saat) oldu. Bu durum gitmesine engel değildir. Gider. Seneye yerine geri gelebilir veya başkasını getirirler. Okulda norm açılacağı için il içi veya il dışı diğerleriyle puan üstünlüğü yarışmak zorunda kalabilir.
Okulunuz ilkokul oldu , o zaman 6 7 8 leri nerden buldunuz?hozgulen' Alıntı:okulumuz ilkokul oldu bu sene sadece 6-7-8 lerin derslerine girdik. seneye 6. sınıf da olmayacak ve 7-8. sınıflar toplam 12 sınıf norm alabilir miyim seneye
21 Haziran son günmüş,uysalhalil33' Alıntı:...şunu yapabilir miyiz peki müdürle konussak ve su anda belli olmayan secmeli derslerin secilebilme ihtimaline karsın 6 saat ders gösterse ve norm fazlası görünmesem