Norm yardım ?

Kodla Büyü

bote__bilisim

Aktif Üye
Arkadaşlar resimdeki veriler okulumun ve bölgenin norm sayıları.Ben 16 saat derse giriyorum .benim 3. senem ,il dışından da 5. senesi olan bir arkadaş başka bir okula gelmiş.Bölge normu 3 mevcut 4 olmuş.Bu durumda yeni gelen mi norm fazlası olur yoksa ben mi? Kontenjan.meb de de benim okulumda 1 norm gözüküyor.Fikirleriniz nedir acaba ?

Ekli dosyalar

• norm.JPG
    norm.JPG
    35 KB · Görüntüleme: 745
Siz norm fazlası değilsiniz. Okulunuzun normu kapatılmış olsaydı 1 yerine sıfır yazardı. O bölgedeki en az ders saatine sahip okulun normu kapatılır. Ders saati eşitse öğrenci sayısı az olan okulunkini kapatırlar. 16 saatle norm fazlası olmazsınız zaten genellikle :)

hocalarım çok ciddiyim bölge normu dedikleri şey yüzünden 22 saatle norm fazlası olmuştum il KARS tı...ama her norm atamaları döneminde asla tercih etmedim en son 1.5 yıl sonra tercih ettim tayınım cıktı daha göreve baslamadan il dışından tayın alıp geldim

işte komik olan o dur kı ben bu norm olayını hiç ama hiç anlamadım. hocamında Allah yardımcısı olsun :d bu norm olaylarını ben kiracı gibi örneklendirdim kiracımısın kardeş Allah başka dert vermesin diyorum gezmediğin yer kalmıyor bi başladın mı

Hocam bence durum şöyle

Sizin bulunduğunuz eğitim bölgesinin normu 3 ama eğitim bölgesindeki öğretmen sayısı 4

bu 4 ayrı okulda hanginizin ders saati az sa o norm fazlası oluyor kıdeme bakmıyor

sen norm fazlası olmuş olsaydın sayfada belirtilirdi senin için sıkıntı yok...

(benim durumumu anlatayım bulunduğum eğitim bölgesinin normu 1 idi. 2 okulda bilgisayar öğretmeni vardı. benim dersim 6 saatti onun ki 12 saatti. ben norm fazlası oldum başka bir ilçeye geçtim. ben 3 yıllık öğretmenim o 2 yıllıktı ikimizinde daha öncesinde çalışma yoktu. eğer ders saatimiz aynı olsaydı kıdemden dolayı o arkadaş giderdi...)

Bu iş çok karışık anlaşılan .Allah yardımcımız olsun.Norm fazlası olduk diyelim tercih yapmazsak resen atama yapmazlar inşallah

hocalarım 2013 aralık asıl branşım olan bilişime geçtim.kadrom köyde ders saatim 6 ama norm fazlası değilim okulumda sanırım.başvuru yapamıyorum diye biliyorum ama kılavuzda belki bir açık vardır diye sizede sorayım dedim.başvuru yapmak istiyorum mmkünatı varmı ki

g.cetin.66' Alıntı:
hocalarım çok ciddiyim bölge normu dedikleri şey yüzünden 22 saatle norm fazlası olmuştum il KARS tı...ama her norm atamaları döneminde asla tercih etmedim en son 1.5 yıl sonra tercih ettim tayınım cıktı daha göreve baslamadan il dışından tayın alıp geldim

işte komik olan o dur kı ben bu norm olayını hiç ama hiç anlamadım. hocamında Allah yardımcısı olsun :d bu norm olaylarını ben kiracı gibi örneklendirdim kiracımısın kardeş Allah başka dert vermesin diyorum gezmediğin yer kalmıyor bi başladın mı
Hocam o işte kesin bi yanlışlık vardır çünkü zaten normlar 21+21 lere göre gidiyor.

delphe01' Alıntı:
hocalarım 2013 aralık asıl branşım olan bilişime geçtim.kadrom köyde ders saatim 6 ama norm fazlası değilim okulumda sanırım.başvuru yapamıyorum diye biliyorum ama kılavuzda belki bir açık vardır diye sizede sorayım dedim.başvuru yapmak istiyorum mmkünatı varmı ki
Norm fazlası olmadan 3 yılınızı doldurmadıysanız ya da klavuzda belirtilen diğer şartlardan herhangi birine uymuyorsanız isteyemezsiniz hocam maalesef.

ben de norm fazlası olmuşum saatle, norm fazlası olmamak için kaç dersimin olması gerekiyor bilmiyorum geçen yıl 10 saat dersim vardı sıkıntı yoktu. ama şimdi tekirdağ büyükşehir oldu bizim kasaba mahalle oldu filan işler değişti sanırım. tercih yapmazsam 1 sene daha kalabilir miyim acaba okulda, çünkü öteki sene ders saatim seçmelilerle eğer ki ders seçilirse 12-14 filan olucak..off çok kararsızım ben, tekirdağ merkezde 2-3 okul var zaten oralar da dolarsa diye korkuyorum :cry:

hocam köy okulunda ders saatine bakmıyor bölge normuna bakıyor... ben bölge normundan dolayı değştirdim eski okulda da 6 saati yeni okulda da 6 saat...

Sen köy okulundasın 3 yılın dolmadı maalesef tayin hakkın yok :(

Geri