Normal internet hattı ama meb hattı gibi davranıyor

Kodla Büyü

gezginefe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bir problemim var ve değerli görüşlerinizi rica ediyorum. Okulumda iki internet hattı var normal internet hattı idare ve öğretmenler tarafından, meb hattı ise sınıflar tarafından kullanılıyor. Ben okulda yokken normal hatta problem çıkmış ve normal hattı meb hattına bağlamışlar. Şu an bağlantı düzeldi ve idare bilgisayarları normal hatta bağlı ancak meb hattı varmış gibi face youtube falan meb engelli diyor ne yaptıysam düzelmedi bütün tarayıcı geçmişlerini sildim hatta kaldırıp yeniden kurdum ağ bağdaştırıcılarını sıfırladım birkaç bilgisayar hariç diğerlerinde düzelme yok bi tavsiyeniz var mı ??? Bu arada iki modeminde IP numarası aynı

Hocam büyük ihtimalle kablolarla ilgili bir problemin vardır.Switch ve routerlar birbirine girmiştir.Meb hattıyla normal hat çakışıyodur biryerde..Onları kontrol etmen lazım.

Hocam her iki hattı da sabahtan beri inceliyorum ikisinin de switchleri farklı hangi kablonun nereye gittiği belli kablo veya switchlerde bi problem yok gibi... Bir de eset smart security sürekli arp önbelleğini zehirleme saldırısı uyarısı veriyor bi alakası var mıdır acaba

soouuk' Alıntı:
Hocam büyük ihtimalle kablolarla ilgili bir problemin vardır.Switch ve routerlar birbirine girmiştir.Meb hattıyla normal hat çakışıyodur biryerde..Onları kontrol etmen lazım.
+
soouuk hocamızın dediği gibi meb hattına bağlı uçlardan biri diğer hattın switclerinden birine takılmıştır.

iki modemin de IP leri aynı ise Emin olmak için idari hattın sadece modeminin powerını kapatın switchlere dokunmayın, idari bigisayarlardan birinden web tarayıcıyı açın. internete giriyorsa kesin meb hattından atlama var. Biraz zor olacak ama tüm kabloları incelemeniz gerekecek, gözden kaçan bir kablo olmalı.

Arkadaşlar öncelikle ilginiz için teşekkür ederim Ancak sistemi şöyle anlatayım her iki modemden de tek kablo çıkıyor ve yani her iki modemede bağlı birer switch var yani karışık bir durum yok kablolarda problem yok ben bu mesajı yazarken bilgisayarlardan biri facebook açtı bile yani sorun farklı gibi...
Ayrıca arp önbelleğini zehirleme saldırısı hakkında bilgisi ve çözüm önerisi olan varsa çok sevinirim arkadaşlar internette araştırdım ama tatmin edici bir çözüm önerisi göremedim

modemlerin ip kalıplarını değiştirin. birini 192.168.1.1 diğerini xxxxx 2.1 yapın yada 10 xxxx yapın. sonra ip lere baktığınız da göreceksinizki sizim meb modeminde ip alan ama almaması gereken pc ler var. bir kablo meb ve normal ağ switch i arasına bağlanmış kesinlikle.

Geri