Normla ilgili bi sorum var lütfen bilen varsa cevaplar mı??

Kodla Büyü

fdemirel

Aktif Üye
Anadolu Lisesi sınavını kazanıp anadolu lisesine atandıktan sonra norm fazlası olursak ve ortaokula atanmaya mecbur bırakılırsak anadolu hakkımızı elimizden almış olmuyorlar mı? Sadece anadolu liselerine atamaları gerekmez mi? Ortaokullar açılıyorsa atamama uygun bir okul açılmadığından tayin istemiyorum diyemez miyim, sınav boşa mı gitti kazanılmış hak değil mi???
Çok soru sordum ama bilen varsa ve aydınlatırsa çok memnun olurum...

hocam kazanılmış hakkınız elden gitmez 2 yıl içinde tekrar atanma şansınız var ama ilk atama olarak değil yeniden atama döneminde tekrar atama isteyebilrisiniz. ancak ortaokula geçince yine norm fazlası olup tekrar anadolu lisesine geçemezsiniz. bakanlığın verdiği takvime göre başvuru yapabilirsiniz.
biraz karışık oldu sanırım ama bende aynı durumdayım mebin her türlü şeyi yanlış buda böyle...

Ortaokula geçince yine norm fazlası olup tekrar anadolu lisesine geçemezsiniz yazmışsınız , bu kısmı anlayamadım şimdi ortaokula mecburen tayin istedim sonra tekrar anadolu lisesine neden geçemiyorum???

Norm fazlası atamalarında Muğla il mem'in yayınladığı yazıdan 8. madde: Anadolu türü bir okula ataması yapılıp, halen Anadolu kadrosunda görev yapan öğretmenlerden norm fazlası olup branşı itibariyle il genelinde atanabileceği Anadolu türü bir okul bulunmayan öğretmenelr istememeleri halinde diğer okullara atamaları yapılmayacak, kendi okullarında kalacaklardır.
Ekte ilgili yazı var

Ekli dosyalar

Hocam teşekkür ederim inceledim Muğla Mem öğretmenlerini bir nebze de olsa mağdur etmeyecek şekilde düzenlenmiş yazıyı,Yine ilden ile değişen uygulamal mevcut.Kastamonu mem'in sitesinde yok böyle bir yazı, cevap yazdığınız için minnettarım belki emsal olabilir...

fdemirel' Alıntı:
Ortaokula geçince yine norm fazlası olup tekrar anadolu lisesine geçemezsiniz yazmışsınız , bu kısmı anlayamadım şimdi ortaokula mecburen tayin istedim sonra tekrar anadolu lisesine neden geçemiyorum???
Hocam yazımda kastım anadolu hakkınızın ölmediğini ancak anadolu lisesine atanma istemini yanlızca "anadolu yeniden atama" başvurularında yapabilirsiniz diyorum. norm fazlası dönemimde isteyip tekrar geri dönemezsiniz. örnek antalya memin yazısı http://antalya.meb.gov.tr/meb_iys_dosya ... uyuru.docx

Geri