Normu Bilerek Fazla Giren Yönetime Bir Yaptırım Var Mı?

Kodla Büyü

__AtmacA__

Site Gezgini
Okulumuzda norm 3 iken son sınıfların bir sonraki sene grup yapılamamasından dolayı norm 2 ye düşmüştür. 1 kişi norm fazlası olmasına rağmen gidememiştir ve ek ders konusunda sıkıntı yaşanmıştır.

Bu durumun BİMER veya idari mahkemeye verilmesi durumunda yönetime bi yaptırım uygulanabilir mi?

__AtmacA__' Alıntı:
Okulumuzda norm 3 iken son sınıfların bir sonraki sene grup yapılamamasından dolayı norm 2 ye düşmüştür. 1 kişi norm fazlası olmasına rağmen gidememiştir ve ek ders konusunda sıkıntı yaşanmıştır.

Bu durumun BİMER veya idari mahkemeye verilmesi durumunda yönetime bi yaptırım uygulanabilir mi?
..
hocam anlattığınız durumda BİLEREK fazla girmek gibi bir durum yok. Var olan norm düşürülmemiş sadece. Kaldı ki birde GİDEMEME (GİTMEME değil) olayı var. Hepsini geçtim norm fazlası öğretmenler 2 yıla kadar tayin istemeden kendi okullarında durabiliyorDU (yasa değişmediyse) dolayısıyla idare istesede adam gitmeyebilirdi.

ben SİZİN ANLATTIĞINIZ HALİYLE birşey çıkacağını zannetmiyorum.

müdür yardımcısı bilerek normu arttırsaydı, bir kişi gelseydi, sonra norm düşüp siz norm fazlası olsaydınız o zaman belki derdim ama yukarıdaki haliyle bişey çıkmaz diyorum. sonuçta normlar mayıs - haziran gibi giriliyor ama bakanlık sağolsun yönetmelik değişikliklerini eylülde okullar açılmadan yapıyor...

__AtmacA__' Alıntı:
Kimsenin bi fikri yok mu? :wink:
..
Bu mesajı yazmak için biraz erken davranmışsınız. konuya girenler tam bilgi sahibi değilim diye mesaj yazmak istememiş olabilirler. Bu tür durumlarda böyle bir meaj için bir gün beklemek daha mantıklı bir yoldur...

__AtmacA__' Alıntı:

Ayrıntılı olarak anlatırsanız cevaplayalım. Meslek lisesi mi? Şu anda öğrenci sayılarınız kaç? Norm şu anda 2mi, eylül2014te kaçtı? Haziranda kaç olacak. Neden norm azalıyor?

egunay' Alıntı:
__AtmacA__' Alıntı:

Ayrıntılı olarak anlatırsanız cevaplayalım. Meslek lisesi mi? Şu anda öğrenci sayılarınız kaç? Norm şu anda 2mi, eylül2014te kaçtı? Haziranda kaç olacak. Neden norm azalıyor?

Meslek lisesi.

Öğrenci sayıları:
10. sınıf : 9
11. sınıf : 9
12. sınıf : 12 öğrenci.

Normlar 2014 haziranda 3 idi. 12. sınıfımız 16 kişi olduğundan dolayı. eylül 2014'te yeni 12. sınıfımızın mevcudu 12 olduğundan yani üstte belirttiğim sayıya ulaştığından ötürü normumuz tekrardan 2'ye düşmüş olması gerekirken. Yeni 12. sınıfın öğrenci sayısını 2 grup oluşturacak şekilde girdikleri için norm fazlası öğretmen gözükmemekte.

Önümüzdeki haziranda da artık ne gireceklerse öğrenci sayılarını o olacaktır norm.

BaRBaRYaN' Alıntı:
__AtmacA__' Alıntı:

..
hocam anlattığınız durumda BİLEREK fazla girmek gibi bir durum yok. Var olan norm düşürülmemiş sadece. Kaldı ki birde GİDEMEME (GİTMEME değil) olayı var. Hepsini geçtim norm fazlası öğretmenler 2 yıla kadar tayin istemeden kendi okullarında durabiliyorDU (yasa değişmediyse) dolayısıyla idare istesede adam gitmeyebilirdi.

ben SİZİN ANLATTIĞINIZ HALİYLE birşey çıkacağını zannetmiyorum.

müdür yardımcısı bilerek normu arttırsaydı, bir kişi gelseydi, sonra norm düşüp siz norm fazlası olsaydınız o zaman belki derdim ama yukarıdaki haliyle bişey çıkmaz diyorum. sonuçta normlar mayıs - haziran gibi giriliyor ama bakanlık sağolsun yönetmelik değişikliklerini eylülde okullar açılmadan yapıyor...

Hocam benim bildiğim sisteme öğrenci sayıları giriliyor ve normu sistem otamatik hesaplıyor. 12. sınıflar 2 grup gösterilince otomatikmen norm 3 gözüktü yine.
MEB norm konusunda çok hassas davranıyor. Hem diğer arkadaş da gitmek istiyordu, olay tamamen yönetimin ayak oyunlarından kaynaklanıyor. Yoksa burada birilerine hainlik yapabilmek için açmadım konuyu.

BİRDE benim gibi 40 derslikli koca lisede 12 saat ders artı btr ile sendikadan dolayı norm fazlası gösterilenler var. Sonra da bu adam giderse teknik olarak çökeriz deyip, tutuşup, tercih dilekçesini geri çektirmeye çalışanlar var. sizinki biraz tuhaf geldi bana..ççç

Sayın hocam, bakanlığın sene başında yayınladığı bir genelge ile normlar güncellendikten sonra size imza karşılığı duyurulması gerekmekteydi. Bu yapıldı mı? Bizim okulda sene başındaki güncellemeden sonra imza karşılığı duyuruldu. Sizde durum nedir?
@barbaryan, Norm fazlası öğretmenler ne yazık ki artık 2 yıl okullarında kalamıyorlar. Hatay'da sene başında norm fazlası olanlar, mart'ta re'sen atandılar.

masci' Alıntı:
BİRDE benim gibi 40 derslikli koca lisede 12 saat ders artı btr ile sendikadan dolayı norm fazlası gösterilenler var. Sonra da bu adam giderse teknik olarak çökeriz deyip, tutuşup, tercih dilekçesini geri çektirmeye çalışanlar var. sizinki biraz tuhaf geldi bana..ççç

Hocam ben bilgisayar öğretmeni değilim. Bu forumdaki bilgi paylasimlarini begendigim için uye oldum.

yakuphan' Alıntı:
Sayın hocam, bakanlığın sene başında yayınladığı bir genelge ile normlar güncellendikten sonra size imza karşılığı duyurulması gerekmekteydi. Bu yapıldı mı? Bizim okulda sene başındaki güncellemeden sonra imza karşılığı duyuruldu. Sizde durum nedir?
@barbaryan, Norm fazlası öğretmenler ne yazık ki artık 2 yıl okullarında kalamıyorlar. Hatay'da sene başında norm fazlası olanlar, mart'ta re'sen atandılar.

Hocam öyle profesyonel şeyler olmaz bizim okulda. Müdür yardımcılığı istiyor musunuz sorusu imza sirgusune istiyorum diyenleri bile istemiyorum yazdirtiyorlar. Dedim ya ayak oyunlari çok. Bizi saf saniyolar her şeye ses cikarmiyoruz diye.

__AtmacA__' Alıntı:
egunay' Alıntı:
__AtmacA__' Alıntı:

Meslek lisesi.

Öğrenci sayıları:

Normlar 2014 haziranda 3 idi. 12. sınıfımız 16 kişi olduğundan dolayı. eylül 2014'te yeni 12. sınıfımızın mevcudu 12 olduğundan yani üstte belirttiğim sayıya ulaştığından ötürü normumuz tekrardan 2'ye düşmüş olması gerekirken. Yeni 12. sınıfın öğrenci sayısını 2 grup oluşturacak şekilde girdikleri için norm fazlası öğretmen gözükmemekte.

Önümüzdeki haziranda da artık ne gireceklerse öğrenci sayılarını o olacaktır norm.
Yazmamışsınız ama bir tane de alan şefi olduğunu ve bir tanede 9. sınıf mesleki gelişim dersinden 2 saat normun sizin branşa eklendiğini varsayıyorum
2014 Haziran: 2+14+18+(26*2)+10=96 (3 norm)
2014 Ekim: 2+14+18+26+10=70 (2 norm)
Okulunuzun normu şu anda 2. İdareye neden 3 girdiğini sordunuz mu. Burada idare norm fazlası olacak öğretmeni kollamaya çalışıyor olabilir. Ancak bu görevi kötüye kullanmak ve devlet kaynaklarını israf etmektir. Çünkü seneye norm artacak gibi bir açıklamada yok ortada.
İllaki şikayet edecem diyorsanız ilçe meme şikayet edebilirsiniz. Ancak şikayetten yaptırım anlamında bişey çıkacağını sanmam. Sonuç olarak en azından kazancınız bir sonraki norm güncellemesinde doğru norm girilir.

egunay' Alıntı:
__AtmacA__' Alıntı:
egunay' Alıntı:
__AtmacA__' Alıntı:

Meslek lisesi.

Öğrenci sayıları:

Yazmamışsınız ama bir tane de alan şefi olduğunu ve bir tanede 9. sınıf mesleki gelişim dersinden 2 saat normun sizin branşa eklendiğini varsayıyorum
2014 Haziran: 2+14+18+(26*2)+10=96 (3 norm)
2014 Ekim: 2+14+18+26+10=70 (2 norm)
Okulunuzun normu şu anda 2. İdareye neden 3 girdiğini sordunuz mu. Burada idare norm fazlası olacak öğretmeni kollamaya çalışıyor olabilir. Ancak bu görevi kötüye kullanmak ve devlet kaynaklarını israf etmektir. Çünkü seneye norm artacak gibi bir açıklamada yok ortada.
İllaki şikayet edecem diyorsanız ilçe meme şikayet edebilirsiniz. Ancak şikayetten yaptırım anlamında bişey çıkacağını sanmam. Sonuç olarak en azından kazancınız bir sonraki norm güncellemesinde doğru norm girilir.

Şeflik ve mesleki gelişimi eklemeniz doğrudur hocam.
Müdüre sordum ilk başta fazla girmediklerini iddia etti ve müdür yardımcısını çağırdı, ben ekrana bakalım dememe rağmen. Yardımcı toplamda 2+2+2 mesleki gelişim olan dersleri bizim bölüme yazdığını söyledi, buna rağmen yaptığımız hesaplamada ders yükü 80 çıktı, o 1 saat ne dediğim de onu da ekledik gibi saçma bi cevap verdi. Olayın aslında yardımcıdan benim öğrendiğim şu şekilde yaptıklarıydı; 12. sınıfları 2 grup gösterdik (bir önceki yıl gibi) ve norm 3 kaldı.

İlçeye şikayet kısmına gelince burası küçük bi yer olduğu için ilçe milli eğitim müdürünü de tanıyorlar ve araları çok iyi, yaptırımı bırakın bana bile sarabilirler :)

Benim amacım kimsenin keyfi davranamayacağını göstermek. Bundan dolayı BİMER'e şikayet edersem bi sonuç çıkar mı diye sordum.

Bu arada bizden birini müdür yardımcısı da yaptılar, amaçları onu yardımcı yapmaya alt yapı oluşturmaktı.

Dediğim gibi hoşuma gitmeyen ayak oyunlarını beni rahatsız ediyor.

Beni alt edebilmek için yalancı şahitlik yaptırılması rahatsız ediyor.

__AtmacA__' Alıntı:

hocam hiçbir sonu alamazsın. uğraştığın ve kafanın ağrıdığı ile kalırsın. idare sadece SEHVEN YANLIŞ YAPILMIŞTIR diye cevap yazar bimer şikayetine ve hibirşey olmaz.

tolgahan0010' Alıntı:
__AtmacA__' Alıntı:

hocam hiçbir sonu alamazsın. uğraştığın ve kafanın ağrıdığı ile kalırsın. idare sadece SEHVEN YANLIŞ YAPILMIŞTIR diye cevap yazar bimer şikayetine ve hibirşey olmaz.

Bu kadar basit yani. İdari mahkemeye versem incelenmez mi peki?

__AtmacA__' Alıntı:
tolgahan0010' Alıntı:
__AtmacA__' Alıntı:

Bu kadar basit yani. İdari mahkemeye versem incelenmez mi peki?
.
yargılama izni çıkmaz muhtemelen :)

Geri