Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
740qm olanının diğerine göre hızı 130 mhz daha fazla ( Intel Core i7 740QM 1MB + 6MB 1730mhz *** Intel Core i7 720QM 1MB + 6MB 1600mhz) ama önbellekler aynı özellikte. fiyat farkını bilmiyorum.ikisi de 4 gerçek 4 çekirdeklidir ve kombine edilmiş L3 önbellekleri vardır (yukarda da söyledim ikisi de aynı değerde), kanaatimce gözle görülür bir performans farkı yok, aradaki fiyat farkı fazla ise 720qm i gözü kapalı seçebilirsiniz.
harddiskler (sata) zaten oldukça enerji sömüren yapılardır. vermiş olduğunuz 5400 rpm li hdd hız olarak 7200rpm e göre daha yavaştır. iki parçalı harddisk daha önce kullanmadım dizüstünde, fakat şöyle bir avantaj olabilir: hddlerin birini çıkartıp SSD takarsanız ve iştesim sistemini de SSD ye kurarsanız %30 ile 40 arasında performans artışı sağlayabilirsiniz. diğerini de depo olarak kullanabilirsiniz. tabi bu söylediğim işlem iki tane fiziksel hdd bağlantısı varsa geçerli olacaktır. dediğim gibi hiç 2 hddli notebook görmedim kullanmadım sürçü lisan ettiysem affola..