notebook alacağım, kafama takılan sorular

Kodla Büyü

albatros44

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bu iki işlemci arasında ne fark var.?
2nlgtac.jpg

Hardiskin iki parçalı olması ne anlam ifade eder?İy mi kötümü

25aqjrd.jpg

740qm olanının diğerine göre hızı 130 mhz daha fazla ( Intel Core i7 740QM 1MB + 6MB 1730mhz *** Intel Core i7 720QM 1MB + 6MB 1600mhz) ama önbellekler aynı özellikte. fiyat farkını bilmiyorum.ikisi de 4 gerçek 4 çekirdeklidir ve kombine edilmiş L3 önbellekleri vardır (yukarda da söyledim ikisi de aynı değerde), kanaatimce gözle görülür bir performans farkı yok, aradaki fiyat farkı fazla ise 720qm i gözü kapalı seçebilirsiniz.

harddiskler (sata) zaten oldukça enerji sömüren yapılardır. vermiş olduğunuz 5400 rpm li hdd hız olarak 7200rpm e göre daha yavaştır. iki parçalı harddisk daha önce kullanmadım dizüstünde, fakat şöyle bir avantaj olabilir: hddlerin birini çıkartıp SSD takarsanız ve iştesim sistemini de SSD ye kurarsanız %30 ile 40 arasında performans artışı sağlayabilirsiniz. diğerini de depo olarak kullanabilirsiniz. tabi bu söylediğim işlem iki tane fiziksel hdd bağlantısı varsa geçerli olacaktır. dediğim gibi hiç 2 hddli notebook görmedim kullanmadım :) sürçü lisan ettiysem affola..

Geri