notebook tamirat...

Kodla Büyü
2006 model Casper Nirvana vardı.Bilgisayar açılıyor ses falan geliyor lakin görüntü gelmiyordu arada bir kafasına eserse geliyordu.Hiçbirşeyde sorun yok lakin ekran kartı driverinı kurmamı engelliyor durmadan reset atıyordu. Kadıköy de bi yere götürdüm (reklam olmasın).ekran çipi yanmış anakart üzerinde vs. dediler. 200 TL ye yaparız 3 ayda garanti dediler.biraz pahalı geldi açıkçası.Siz ne dersiniz? Ama yeni bilgisyar alacak durumumda yok.Kararsız kaldım paylaşayım dedim.

yapacağı tek şey anakartın üzerindeki çipseti biraz ısıtmak olacak , sonra üstüne termal macun sürüp sana geri verecek
ve bu iş için 200 lira alacak..
nereye gitsen bu civarda bi para isterler..
bu arada görüntü gelecek tabi.

arkadaşım çok teşekkür ederim bilgin yorumun için lakin şunu sorayım. bu ısıtma ve macun sürümü sonucunda ben ekran kartının driverını sorunsuzca kurabilecek miyim ?
pek sanmıyorum.

slm hocam.bende de şu an aynı durumda bi toshiba mevcut.seninle aynı sıkıntıları bire bir sıkıntıları yaşadığımı net olarak söyleyebilirim. toshiba yetkili servisine istanbula gönderdim ve bana dedikleri aynen şu ;" makinanı 250 tly yaparız ama ne kadar randıman alacağın konusunda garanti veremeyiz." yani seni 1ay da götürebilir 6 ay da 2 senede! en iyisi anakartını yenilemen dediler. fiyatını sordum neredeyse yeni bir makina fiyatı çıktı bana :( bende yaptırmaktan vaz geçtim, şu an yeni makinalara bakıyorum. :cry:

hocam ekran kartı ve ekran arasındaki kabloda da problem olabilir. Sorun ne olursa olsun mutlaka işinin ehli birine götürün.

adeministrator' Alıntı:
hocam ekran kartı ve ekran arasındaki kabloda da problem olabilir. Sorun ne olursa olsun mutlaka işinin ehli birine götürün.
yok hocam sorun orda değil çünkü garanti bitmeden kontrol ettirmiştim.Zaten aynı problemi bilgisyarı aldığım ilk sene de yaşadım ve anakartı tamamen değiştirmişlerdi.Şimdiki de aynı problem ama tek fark garanti kapsamında deil.Bakalım nasıl olacak.Pazartesi alıcam.

Geri