Merhaba,
Acronis 2013 ile yedekte böyle bir sıkıntı vardı. Acronis 2015 le yedek alındığında sorun çıkmıyor.. Pardus da sorunsuz açılıyor...
Acronis 2014 de sorun var mıdır? bilemiyorum... benim bulduğum versiyonu demo olması nedeniyle yedek alma işleminde hata verdi... Kullanan varsa durum hakkında bilgi verirse sevinirim.
Sorun Acronis 2015 ile çözülmüş olsada; bence Vestelin imajı ile de ilgili sıkıntı olabilir. Çünkü versiyon 3 de pardus 2011 var, v3 yedeğinden yüklerken hiç sorun olmadı, pardus 2011 açılıyor... v4 imajında pardus 2012 var. Vestelin sitesinden sadece v4 ü indirebiliyorsunuz. Ben bu sıkıntıyı v4 ü indirip kurunca yaşadım. Çözümünü de bu şekilde buldum.
Ayrıca başka bir problem ve bulduğum çözüm yolu da şu: Acronisle taşınabilir hdd'ye tam yedek alıp, bu yedeği flash belleğe attığım zaman (Hdd mekanik kısımları olduğu için, yükleme sırasında zarar görmesin diye), yedekten geri yükleme yaparken "operation failed" deyip geri yükleme yapmıyordu. Ben aldığım yedeğin bozuk olduğunu zannediyordum. Bilgisayarın tam yedeğini acronis 2015 le flash belleğe alınca düzeldi. usb hdd'ye alınan yedek flash belleğe atılınca geri yüklemede hata veriyor. Benim tahminim, sürücü adı farkından veya hdd - removable drive farkından kaynaklanabilir. Çünkü taşınabilir hdd ye alınan yedek Hdd'den geri yüklendiği zaman sorun yok, flash belleğe alınan yedek te flash tan geri yüklendiğinde sorun olmuyor.. Kopyalama yapınca sorun oluyor.
Birçok akıllı tahtada linux bu şekilde açılmıyor olabilir
fakat birçok kişinin haberi yok !!