O.Ö.K.Y Madde 84 e göre ŞEFLİK ataması yapılmıyor.

Kodla Büyü

mrttuncer

Site Gezgini
Orta Öğretim Kurumlar Yönetmeliği bildiğiniz gibi bu yıl değişti.

Madde 84 :
(4) Şeflerin görevlendirilmesiyle ilgili usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenerek duyurulur.

Buna dayanarak Kırıkkale il milli eğitim müdürlüğü "MEB şeflikle ilgili yeni bir duyuru yapacak, yeni duyuruya kadar şeflik atamaları durdurulmuştur." şeklinde bir açıklamada bulunmuştur.

Bu yıl şeflik ataması yapılan il var mı?

Bana kesin bilgi lazım ki ben buna dayanarak idari mahkemeye başvurabileyim.

hocam aynı madde de şef atanabilir sadece atamadaki mudur son cümleye takılmış
sizde bozuk pc tamıratı yada şef işlemler için sorumlu idareciden çözüm isteyin
benım okula bır keresında BTR gorevlendırmesı vermediler bende bozuk pclerin yapılmasını istedim idareninde pc cokunce sorunu cozduler

:D :D :D :D Çok bilmiş adamcıklar işimizi yapmamızı engelliyor işe bak.

Madde 84 :
(4) Şeflerin görevlendirilmesiyle ilgili usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenerek duyurulur.

Zaten 2009 yılında belirlenmiş ve duyrulmuştur.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM OKUL VE KURUMLARI ALAN/BÖLÜM,
ATÖLYE VE LABORATUVAR ŞEFLİKLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2617_0.html

MEBden gelen "bu yönerge uygulanmasın, bekleyin" diye bir yazılı emir yoksa (olduğunu hiç zannetmiyorum) şeflik oluşturulması ve görevlendirilmesi ilgili yönergeye göre yapılmak zorunda.

bu olay başkalarınında başına gelebilir diye olayın sonucunu anlatayım.

hızlı iletişim için 147 ye.:
Orta Öğretim Kurumlar Yönetmeliği
Madde84 : Şeflerin görevlendirilmesiyle ilgili usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenerek duyurulur denilmekte.
Şeflik görevlendirmeleri için bakanlığın duyurusu beklenmeli yoksa Şubat2009 yönergesine göre şeflik görevlendirmesi yapılabilir mi?

şeklinde bilgi almak istediğimi belirtim. Burada benim görevlendirme mi yapmıyorlar gibi suçlama da bulunmadım, sadece bilgi istedim.
bu arada aynı mesajı Bakanlığın sitesinde bilgi edinmeyle alakalı bir link var. Gerçek kişiler için bilgi edinmek istediğimi belirttim ve oraya da gönderdim.

Yazım Kırıkkale MEM e iletilmiş ve MEM den soruyla alakasız saçma bir cevap geldi. tekrar 147 ye bildirdim ve bakanlığın cevaplamasını istedim (halen cevap gelmedi).

bakanlık 20 gün sonra cevaplanacağını söylemesine ve sitesinde cevaplandı olarak belirtilmesine rağmen maile cevap gelmedi ve başka şekilde öğrenme imkanınız da yok. Bakanlığa tekrar bilgi edinmek için form yazdım ve eski mesajıma cevap gelmediğini ilettim yaklaşık 10 gün sonra mail geldi ve Subat 2009 yönergesine göre görevlendirmenin yapılması gerektiği bildiriliyordu.

MEM e, MEB başvuru numaramı ve gelen maili içeren dilekçe ile tekrar başvuru yaptım. Bu seferde Mdr. Yardımcıları göreve gitmişler yurt dışına, vekalet verdiği kişi ben imzalamam bekle gelsin diyor :puhaha:
Bekliyorum...

Hocam İl MEM.ler hep böyle. Ben de geçen sene BTR isteğinden dolayı Bimer'e 3 kez yazdım. Tabii Bimer'e yazdıklarını doğrudan İL Mem'e gönderiyorlar, "Sen cevpla" diye. İl Mem ya işi sallıyor, ya da kendine uygun hale getirmeye çalışıyor. Ama yılmadan şikayetinize devam ettiğiniz için tebrikler. Bunlara böyle davranmak lazım. Bir de benim geçen yıl Şubat'ta yaptığım başvurunun cevabı geçen ay (Kasım'da) geldi. Tam 9 ay sonra :scared:

Geri