Obama’nın danışmanı ‘Fatih Projesi’ni övdü

Kodla Büyü

sözbende

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Kim ne derse desin.Bu projenin eğitimdeki baş aktörlerine (bilişim öğretmenlerine) kıymetini vermedikçe uygulamalar sekteye uğrucaktır.

Eğitim sadece tabletle olmaz.İnsanı temele almayan bu sistem robot üretir ancak.
Bir de hala 3 yılda biteceği söyleniliyor.Bu üç yıl bir türlü gelmedi ya.2008 den beri üç yıl deniliyor hala bir çivi çakılmış değil.

Bence artık bu projenin dönüşü yok kesin yapacaklar ve biz olmadan kesinlikle bu proje yürütülemez.Ben önümüzdeki günler için gayet umutluyum bize çok ihtiyaç duyulacak.

Övüyorsa kesin bir bit yeniği vardır. Alıncak bilgisayarlar, içindeki programlar vs. düşünülünce ABDnin cebine giren paranın büyüklüğü övgüyü hak ediyor olsa gerek.

Amerika ya da israil övüyorsa kesin bit yeniği vardır eğer nefret ediyorsa doğru yoldayızdır :+1:

sedpasha' Alıntı:
Övüyorsa kesin bir bit yeniği vardır. Alıncak bilgisayarlar, içindeki programlar vs. düşünülünce ABDnin cebine giren paranın büyüklüğü övgüyü hak ediyor olsa gerek.

aynen katılıyorum... zira ABD de bile yapılmayan, yapılması düşünülmeyen bir projeyi ne diye övsünler...!

Yapılması gereken başka önceliklerimiz varken bunu yapmak akıl karı değil.

büyük bir vurgun yapılacak. Sonuç mu; daha çok çalışacağız, şartlar daha zorlaşacak ve daha çoooook vergi vereceğiz.

hocam sizin ve bizim önceliklerimiz değil, hükümetin öncelikleridir aslolan.! öncelik yandaşları zenginleştirmek oldu mu, daha ne projeler çıkar ortaya ...!

Hasari olur mu ya devletin öncelikli sorunu bu, eğer tablet dağıtırsak olay biter 2 seneye dünyanın en ferah ülkesi oluruz. Çoğu okulda öğretmen yok, tahta tebeşir yok ama olsun tablet olacak nasıl olsa :P

Vergilerimiz çöpe gidecek ve bu projenin sonu hüsran olacak. Görünen köy kılavuz istemiyor. Hadi akıllı tahta ve projeksiyon olmazsa olmaz ama tablet...

hasari' Alıntı:
Vergilerimiz çöpe gidecek ve bu projenin sonu hüsran olacak. Görünen köy kılavuz istemiyor. Hadi akıllı tahta ve projeksiyon olmazsa olmaz ama tablet...

hocam tablet dedikleri şey için sadece 3 ay veriyorum. bakın bir dönem bile değil bence. 3 ay sonra keşke yapmasaydık diyecekler. yada dur ya öyle derlermi suçu birilerinin üstüne atarlar. mesela BT öğretmenleri :) tabiki kabak bizim başımıza patlıycak gibi geliyo...!

hayalcisuat' Alıntı:
hasari' Alıntı:

hocam tablet dedikleri şey için sadece 3 ay veriyorum. bakın bir dönem bile değil bence. 3 ay sonra keşke yapmasaydık diyecekler. yada dur ya öyle derlermi suçu birilerinin üstüne atarlar. mesela BT öğretmenleri :) tabiki kabak bizim başımıza patlıycak gibi geliyo...!
Hala olay bu işte...

Projeye sonradan dahil olan okullara fiber internet konusu var bir de. Bu karar alınmadan önce ulaştırma bakanlığındaki üst yöneticinin çok tanınmış bir fiber internet sağlayıcısını satın alması tamamen tesadüftür art niyet aramayınız lütfen.

İlçemde lise öğretmenlerine geçen sene kursu verdim malzemelerinde yolda olduğu geleceği söylendi. Ama halen herhangi bir malzeme gelmedi. Gene boş laflarla uyutulmuşuz gibi geliyor. Kurs verdiğim öğretmenlerden 3-4 tanesi kaldı geri kalanın tayini çıktı. bu nasıl bir sistemdir ya hep laf hep laf hemde boş laf

Fatih projesi ilk ortaya atıldığında tablet ya da her öğrenciye bilgisayar dağıtma gibi bir şey yoktu. Neden sizce sonradan tablet eklendi ? Benim tahminim eğer bu proje sadece sınıflara akıllı tahta ile kalsaydı yapılan yatırımlar sadece sınıflarda kalacak zaten ilgisiz okula gidip gelmeyen velilerin bundan haberi olmayacaktı. Ama çocukların ellerine tabletleri verip evlere gönderince ne olacak ? İşte o zaman herkesin ağzında vay bee.. diye başlayan laflar çıkacak. Ulaşılmak istenen sonuç budur biraz da. ha kötü mü oluyor asla .. amacına hizmet ettirmeyi becerebileceklerse biz olmadan buyursunlar

hayalcisuat' Alıntı:
hasari' Alıntı:

Hocam onlar bilmiyor mu bunu... Bile bile yapıyorlar... Bilgisayar faresini tutmayı bilmeyen öğrenciler var ya! Bunlar tablet kullanacakmış. Milli Eğitim tüm öğrencileri Özel Okulda yetişiyor sanıyor... O tabletler sırf birilerine milyonlar kazandırmak için veriliyor yoksa öğrencileri düşünen yok...! :verymad:

halukk' Alıntı:
Fatih projesi ilk ortaya atıldığında tablet ya da her öğrenciye bilgisayar dağıtma gibi bir şey yoktu. Neden sizce sonradan tablet eklendi ? Benim tahminim eğer bu proje sadece sınıflara akıllı tahta ile kalsaydı yapılan yatırımlar sadece sınıflarda kalacak zaten ilgisiz okula gidip gelmeyen velilerin bundan haberi olmayacaktı. Ama çocukların ellerine tabletleri verip evlere gönderince ne olacak ? İşte o zaman herkesin ağzında vay bee.. diye başlayan laflar çıkacak. Ulaşılmak istenen sonuç budur biraz da. ha kötü mü oluyor asla .. amacına hizmet ettirmeyi becerebileceklerse biz olmadan buyursunlar
Kesinlikle...

sedpasha' Alıntı:
:++:

Ayranımız yok içmeye, tabletle gideriz... Neyse ne demek istediğimi anlayan anlamıştır zaten :)

halukk' Alıntı:

%100 dogru bir yazı olmuş hocam tebrik ederim.

obamanın danışmanları bu projeyi neden takip ediyor?
obamanın danışmanları ile türkiyede bazı siyasi ve cemaat bağlantıları var mı?
bu danışmanlar hangi bakanlarla ilişkileri var?
o kadar bu projeyi övüyorlarsa neden ABD de bu projeyi uygulamıyolar bundaki çıkarları ne?
daha bakan olmadan bu danışmalarla görüşen kim?

Yapsınlar yapmalarına birşey demiyoruz da... Önce bu öğretmenlerin, bu öğrencilerin bu sistemi kaldırması için bir alt yapı oluştur değilmi... Bu kadar mı körü körüne gidilir birşeyin üstüne..

Malını satabileceği müşterileri ayağına gelmiş, bunlar övülmez de ne yapılır.

Türkoğlu' Alıntı:
o kadar bu projeyi övüyorlarsa neden ABD de bu projeyi uygulamıyolar bundaki çıkarları ne?
Hocam açıkla da bilelim. Milleti zan altında bırakma

YusufULUCANLAR' Alıntı:
Türkoğlu' Alıntı:
Hocam açıkla da bilelim. Milleti zan altında bırakma

fazla bu konulara girmek istemiyorum formdan atıyorlar.

Geri