offline Mblock aygıt yükleyemiyor

Kodla Büyü

bogrt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar
Online mblockta aygıt ekleyebiliyorum. Ancak bilgisayarımda kurulu mBlock-V5.4.3 son versiyonunda bir türlü aygıt(hiçbir aygıt, arduino, cyberPi,mbot hiçbiri..) eklenmiyor.
Arduino, kablo vs. de sorun yok. Çünkü arduinoIDE ve online mblockta arduinom düzgün çalışıyor.
Resimdeki gibi "Dosya hatası. Yükleme başarısız oldu." diyor. Bu sorunu nasıl giderebilirim acaba?
1736757578077.webp

Son düzenleme:
Eski mblock sürümlerinde eskiden hiç böyle aygıt ekleme sorunu yaşamamıştım. Her şey normal, düzgün çalışmıştı.

Aygıt yüklemek için internete bağlı olmanız gerekiyor. Çünkü aygıt dosyalarını internetten indiriyor. Eğer internet var ise:
C:\Users\blabla (Kendi kullanıcı adınız olan klasöre girerek) mblock isimli klasörü silip tekrar deneyebilir misiniz? (Not: mblock ile ilgili tüm ayarlar vs. siler.)

Son düzenleme:
Aygıt yüklemek için internete bağlı olmanız gerekiyor. Çünkü aygıt dosyalarını internetten indiriyor. Eğer internet var ise:
C:\Users\blabla (Kendi kullanıcı adınız olan klasöre girerek) mblock isimli klasörü silip tekrar deneyebilir misiniz? (Not: mblock ile ilgili tüm ayarlar vs. siler.)
Evet, internete bağlıyım, ilgili driver başarıyla yükleniyor (mesajı da yazıyor). Ama aygıt seçip TAMAMa basınca "Dosya hatası. Yükleme başarısız oldu." diyor.
Dediğiniz gibi kullanıcı klasöründeki mblock klasörü silip de tekrar denedim, o da olmadı.

Şimdi anladım. Sorun versiyonda.. Mblock 5.4.0 ve öncesinde sorun yok. 5.4.3 versiyonu sıkıntılı.
Yani "yeni" her zaman "iyi demek değil"miş, onu da anladım...

Geri