Öğretmenler 14 Haziran ve 25-30 Haziran arası idari izinli

Kodla Büyü

horozerk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
279
Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf TEKİN öğretmenlerin seminer takvimi ile ilgili twitter hesabından açıkalmalar yaptı:


1. Değerli çalışma arkadaşlarım, Haziran 2018 döneminde öğretmenlerimizin yürütecekleri mesleki çalışmaların takvimini hem bayramlarını güzelce geçirebilmeleri hem de seçim sürecinde demokratik haklarını rahatça kullanabilmeleri açısından şu şekilde revize ettik:

2. Ögretmenlerimiz mesleki çalışmalarının ilk haftasını 9-13 Haziran tarihleri arasında görev yaptıkları okullarda, ikinci haftasını 18-22 Haziran tarihleri arasında ise istedikleri il/ilçelerde başvurularını yaparak yürütecekler; 14 Haziran arefe günü ve 25-29 Haziran tarihleri arasında ise idari izinli sayılacaklardır. Bu vesileyle Bütün çalışma arkadaşlarıma verimli bir mesleki çalışma dönemi diler , bu vesileyle emeklerinden dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ederim.
 
Aslında 11-12-13 idari izin saymaları, ondan sonraki iki haftada seminer çalışması var demeleri gerekirdi. Mantıklı olan budur. Bu şekilde binlerce kişi semineri memleketinde alırken oy kullanamayacak gibi.
 
halbuki

Toplu Sözleşmenin Eğitim, Öğretim Ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşmenin 2. maddesinde idari izinli olunan günlerde hangi görevlerin yapılmış sayılacağı belirtilmiştir.

Madde 2- (1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerim fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

denmesine rağmen bazı idareciler okulda olunmazsa soruşturma açılabileceğinden bahsediyor.

Konu ile ilgili Bütçe Ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 16.02.2016 tarih ve 1327 sayılı yazılarının sonuç kısmında şu görüşe yer verilmiştir.

Toplu sözleşmenin yukarıda yer verilen 2. maddesinde yönetici ve öğretmenlerin genel idari izinli olma veya izinli sayılmaları durumunda ders görevinin yapılmış sayılacağı haller; aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevleri olarak tek tek belirtilmiş, ancak bunlar arasında nöbet görevine yer verilmediği ve ayrıca nöbet görevi karşılığı ek ders ücreti ödenmesinin de nöbet görevinin fiilen yerine getirilmesi şartına bağlanmış olduğundan, söz konusu 2. maddedeki durumlardan kaynaklanan sebeplerle nöbet görevini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenlerin nöbet görevlerini yapmış sayılmayacakları ve bahsi geçen personele bu kapsamda fiilen yerine getirmedikleri nöbet görevleriyle ilgili herhangi bir ödeme yapılamayacağı mütalaa edilmektedir.

Toplu Sözleşmenin 22. maddesinde nöbet görevinin fiilen yerine getirilme zorunluluğu da açıkça belirtilmiştir.
 
Geri
Üst