Öğretmenlerle ilgili kanun teklifi 24 Kasımda Mecliste

Kodla Büyü

*Vendetta*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
739
24 Kasım Öğretmenler Gününde Öğretmenlerin problemleri ile ilgili Kanun Teklifleri Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulmuştur.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına yönelik Kanun Teklifleriyle;

- 657 sayılı Kanun 152 nci maddesine göre öğretmenlere yüzde 85 ile yüzde 100 arasında eğitim ve öğretim tazminatı verilmektedir. Öğretmenlerimizin eğitim ve öğretim tazminatlarını yüzde 155’e çıkarılması istenmiştir.
- Öğretmenlere saat başına 11,1 lira ek ders ücreti verilmektedir. Bu ücret kesintilerle 9 lira 35 kuruşa düşmektedir. Bu ücret 2 katına çıkarılması istenmiştir.
- Öğretmenlerimiz asli görevleri olmamasına rağmen nöbet tutmakta ve karşılığında herhangi bir ücret alamamaktadır. Bu teklifte öğretmenlerimize okullarında yürüttükleri nöbet hizmetleri karşılığında haftalık 6 saat ek ders ücreti ödenmesi istenmiştir.
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun eki (I) Sayılı Ek Göstergeler Cetveline göre birinci derecedeki öğretmenin ek göstergesi 3.000’dir. Verilen Kanun Teklifi ile birinci derecedeki öğretmenin ek göstergesi 3.600’e çıkarılırken ikinci derecedeki öğretmenlerimizin ek göstergeleri 2.200’den 3.000’e çıkarılmakta diğer derecelerdeki öğretmenlerin ek göstergeleri de buna paralel olarak artırılması istenmiştir.

193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifiyle;

- Öğretmenlerin ek ders ücretleri gelir vergisinden istisna edilmiştir. Öğretmenlerin hem maaşlarından hem de ek ders ücretlerinden gelir vergisi kesilmektedir. 60 saat ek ders veren bir öğretmen aylık brüt 666 TL ek ders ücreti almaktadır. Ancak bu ek ders ücretinden 110 lira gelir vergisi kesintisi yapıldığı için ele geçen ek ders ücreti 556 liraya düşmektedir. Öğretmenlerimizin reel gelirini artırmak için hazırladığımız bu teklifte; ek ders ücretleri gelir vergisinden istisna tutularak öğretmen maaşlarının reel olarak artırılması, ek ders ücretlerinin gelir vergisinden istisna tutularak öğretmenlerin üst vergi dilimine daha geç girmesi sonucu öğretmenlerin yıllık maaş toplamının artırılması istenmiştir.
Millî Eğitim Temel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile;

- Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik ile ilgili sınav her yıl ÖSYM tarafından yapılması gerekirken sadece 2005 yılında yapılmıştır. 2005 yılında sınava girerek uzman öğretmen ve başöğretmen olarak atananlar ile 2005 yılından sonra kariyer öğretmenlik sınavı yapılmadığı için öğretmen olarak mesleğine devam edenler maddi ve manevi olarak mağdur olmuştur. Bu mağduriyeti gidermek için bir defaya mahsus olmak üzere yüz kızartıcı bir suç nedeniyle ceza almamış olan ve kanun yayımlandığı tarih itibariyle mesleğinde on yılını doldurmuş olan öğretmenlerin uzman öğretmen, mesleğinde on beş yılını doldurmuş öğretmenlerin de başöğretmen olarak atanması istenmiştir.
5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile;

- Öğretmenlere 90 gün fiili hizmet süresi zammı getirilmesi istenmiştir.

Kaynak
 
bunların gerçekleşmesi hayal.Bir muhalefet milletvekilinin çıkıp bunu vermemsinin hiç bi önemi yokki.Yakında yeni 657 ile elimizdeki hakların çoğunu alacaklar zaten.
 
gunerkartalova' Alıntı:
bunların gerçekleşmesi hayal.Bir muhalefet milletvekilinin çıkıp bunu vermemsinin hiç bi önemi yokki.Yakında yeni 657 ile elimizdeki hakların çoğunu alacaklar zaten.
:alkis:
 
YILLIK 8 MİLYAR DOLAR EDİYOR. KABUL EDİLMESİ İMKANSIZ.

hocam öğretmenleri ve emeklilerini etkileyen şeyler yazılmış. Öğretmen başına 2000 tl fazladan gelir demek bu. Yıllık 20.000 TL alacağız fazladan. 1.000.000 öğretmen var. ne kadaR emekli var bilmiyorum. EMEKLİLERİ SAYMASAK BİLE.

1.000.000 x 2.000 x 12 = 24.milyar lira hesapladım yaklaşık.


500 TL 657 sayılı Kanun 152 nci maddesine göre öğretmenlere yüzde 85 ile yüzde 100 arasında eğitim ve öğretim tazminatı verilmektedir. Öğretmenlerimizin eğitim ve öğretim tazminatlarını yüzde 155’e çıkarılması istenmiştir.

500 TL Öğretmenlere saat başına 11,1 lira ek ders ücreti verilmektedir. Bu ücret kesintilerle 9 lira 35 kuruşa düşmektedir. Bu ücret 2 katına çıkarılması istenmiştir.

250 TL Öğretmenlerimiz asli görevleri olmamasına rağmen nöbet tutmakta ve karşılığında herhangi bir ücret alamamaktadır. Bu teklifte öğretmenlerimize okullarında yürüttükleri nöbet hizmetleri karşılığında haftalık 6 saat ek ders ücreti ödenmesi istenmiştir.

500 TL 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun eki (I) Sayılı Ek Göstergeler Cetveline göre birinci derecedeki öğretmenin ek göstergesi 3.000’dir. Verilen Kanun Teklifi ile birinci derecedeki öğretmenin ek göstergesi 3.600’e çıkarılırken ikinci derecedeki öğretmenlerimizin ek göstergeleri 2.200’den 3.000’e çıkarılmakta diğer derecelerdeki öğretmenlerin ek göstergeleri de buna paralel olarak artırılması istenmiştir.

193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifiyle;

100 TL Öğretmenlerin ek ders ücretleri gelir vergisinden istisna edilmiştir. Öğretmenlerin hem maaşlarından hem de ek ders ücretlerinden gelir vergisi kesilmektedir. 60 saat ek ders veren bir öğretmen aylık brüt 666 TL ek ders ücreti almaktadır. Ancak bu ek ders ücretinden 110 lira gelir vergisi kesintisi yapıldığı için ele geçen ek ders ücreti 556 liraya düşmektedir. Öğretmenlerimizin reel gelirini artırmak için hazırladığımız bu teklifte; ek ders ücretleri gelir vergisinden istisna tutularak öğretmen maaşlarının reel olarak artırılması, ek ders ücretlerinin gelir vergisinden istisna tutularak öğretmenlerin üst vergi dilimine daha geç girmesi sonucu öğretmenlerin yıllık maaş toplamının artırılması istenmiştir.
Millî Eğitim Temel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile;

200 TL Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik ile ilgili sınav her yıl ÖSYM tarafından yapılması gerekirken sadece 2005 yılında yapılmıştır. 2005 yılında sınava girerek uzman öğretmen ve başöğretmen olarak atananlar ile 2005 yılından sonra kariyer öğretmenlik sınavı yapılmadığı için öğretmen olarak mesleğine devam edenler maddi ve manevi olarak mağdur olmuştur. Bu mağduriyeti gidermek için bir defaya mahsus olmak üzere yüz kızartıcı bir suç nedeniyle ceza almamış olan ve kanun yayımlandığı tarih itibariyle mesleğinde on yılını doldurmuş olan öğretmenlerin uzman öğretmen, mesleğinde on beş yılını doldurmuş öğretmenlerin de başöğretmen olarak atanması istenmiştir.
5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile;

- Öğretmenlere 90 gün fiili hizmet süresi zammı getirilmesi istenmiştir.
 
Re: Ynt: Öğretmenlerle ilgili kanun teklifi 24 Kasımda Mecliste

Sağolsun vekilimiz Erkan AKÇAY.♡
Bizleri sade bir mesajla kutlamak yerine, sorunlarımıza sesimiz olup sahiplenmiş.
Tüm vekillerimizin bundan daha duyarlı olması dileği ile;
 
"1.000.000 x 20.000 x 12 = 120.milyar lira hesapladım yaklaşık."

Bu işlemin sonucu 240 milyar ediyor sanki.
 
Hesap yapan arkadaşlar olmazları bir araya getirmişsiniz. Bizim meslekte sağolsun başka çelme takana gerek yok. Biz yeteriz. Ya bırakın belki birinden birini Hükümet kabul eder. Ama yok kendimize çelme takmak varken! Mutlaka olmazları yazmalıyız. Allah muhafaza oluverir... Bırakın bu işleri. Bu arada hükümette, ülkede bunları verebilecek güç ve yeterliliktedir. Bilginize.
 
şimdi yapacağım yorum için özür diliyorum.

herşeyi istiyoruz ve hatta geçen bi sendika kitap bastırmış 50-60 sayfa kitabın %80 i istedikleri %2 si aldıkları %18 de aldıklarının ballı ballı anlatılması olmuş.

aklıma eski tetrisler gelir böyle durumlarda hani üzerinde 3in1 yazan...
 
Bırakın bu işleri ya, yapılan bişey yok anca laf bunlar.
Haberlerde gazetelerde yazınca millette yapılmış bitmiş sanıp öğretmenlere sallıyor.
Ha bu arada yakında memurlar sözleşmeliye dönerse şaşırmayın.
 
jb.can' Alıntı:
Bırakın bu işleri ya, yapılan bişey yok anca laf bunlar.
Haberlerde gazetelerde yazınca millette yapılmış bitmiş sanıp öğretmenlere sallıyor.
Ha bu arada yakında memurlar sözleşmeliye dönerse şaşırmayın.
:alkis:
 
17 sene 2 ay içinde ilksanda(ilkokul öğretmenleri yardımlaşma sandığı) 3800tl birikmiş.Toplu sözleşme masasında artık zorunlu değil istenildiği takdirde çıkılabilir dendi bekliyorum.Ayda maaşımdan zorunlu 50tl kesiliyor.Şu anda sınıfçıların yarısı bile çıksa 1 katrilyon ödeme yapması lazım hemen karşı atağa geçip mahkemeye vermişler.Benim paramla arsalar oteller yapılmış yararlanamıyorum bile.
 
Geri
Üst