OKİ B430 YAZICI ŞAKA GİBİ ÇIKTI VERİYOR

Kodla Büyü

bilisim5587

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar OKİ B430 yazıcıdan çıktı almak istediğimde sayfaların tümünü değil sadece ilkini çıkarıyor ve çıkardığı sayfayı yarısına kadar çıkarıp geri alıp tekrar tamamını veriyor. Ayarlarını kurcaladım ama bulamadım. Bu yazıcıdan kullanan yardımcı olursa sevinirim

Hocam;
Yazıcının üzerindeki lcd panelde bulunan tüm ayarları sıfırlayın. Daha sonra driver ını fabrika ayarlarına çevirip sürücüyü kaldırın. Tekrar kurun. Sorun ortadan kalkacaktır. İyi çalışmalar...

tarif ettiğiniz durum; arkalı önlü çıktı veren yazıların yaptığına çok benziyor..
tahminim; arkalı önlü yazdırmaya ayarlı ve çıkacak yazı tek sayfa..

Yazdırma penceresinde ya da yazıcı ayarlarında iki taraflı yazdırma bölümü var. Kurcalayın bulursunuz, yerini hatırlayamadım.

bendede aynı sorun lexmarkta oldu. yazıcı driverini yklememe rağmen çıktılar desteklemiyordu. okinin web sitesinden türkçe dil paketini yükle geçer umarım...

Hocam yazıcı ayarlarınten çift yönlü yazdırma seçeneğini kaldır. B430 yazıcıların otomatik dublex özelliği var. O yüzden geri çekiyor sayfanın boş olan yüzüne tekrar yazmak için.
----
Başlat Menüsü -> Aygıtlar ve Yazıcılar -> OKI B430(PCL) sağ tuş yaparsan yazıcı tercihleri var sağ tuş menüsünde. Tıkla ona. Açılan pencerede "2-Sided Printing (Dublex)" özelliği "NONE" olacak. Kolay gelsin.

oki b430 yazıcısının şimdiki sorunu ise close cover , cover open uyarısı veriyor , attention işiğı da turuncu. Vallaha bıktım atacagım çöpe lazım olmasa. KAPAK ACIK FALAN DEGIL. Çözüm bilen?

Geri