okuduğunu anlayamayanlar !

Kodla Büyü

ali123321

Üye
bazı arkadaşlarımız 8-17:00 çalışmaya devam edilkeceğini söylüyorlar ve bunu eğitim-öğretimin saatleri arasında proğramı hazırlanır maddesine göre söylüyorlar...burda anlatılmak istenen durum okul ders saatleri içinde 30 saatlik bir ders proğramı hazırlanmasıdır...mesela ders saatleri 8:00-4:30 arasında ise btr dersleri bu satler dışına çıkamaz...mesela 8:30 okulda derse başladın ise 6 saatlik ders dilimine göre orda kalırsın...veya 9:10 derse girişin varsa yine bunu takip eden 6 saatlik ders dilimine kadar okulda kalırsın. eğitim-öğretimin saatleri dışında ders proğramı hazırlanamaz...

gayet doğal, okuduğunu anlamama gibi bir durum yok bence hocam..net bir şey olmadığı için herkes kendi yorumunu yapıyor o kadar...
gerek yoktu böyle bir konuya bence.

nefertari' Alıntı:
gayet doğal, okuduğunu anlamama gibi bir durum yok bence hocam..net bir şey olmadığı için herkes kendi yorumunu yapıyor o kadar...
gerek yoktu böyle bir konuya bence.

daha net nasıl yazılacak hocam...ders proğramı hazırlanır deniyor ve hale 8-17:00 diye yazanlar var...bizler böyle yazdığımız sürece idarecilere nasıl bu durumu anlatacağız....

Yazı çıktığı günden beri kaç başlık açılmış, ısrarla 8 17 yazan arkadaşlar var. Biz kendi kuyumuzu kendimiz kazıyoruz..... Forumdan soğuttular beni :sleep:

hocam yazı zaten dediğiniz gibi ama bunu mem ler çarpıtacak sanırım. yani bizleri büyük tartışmalar bekliyor. bu olayı insanlara anlatana kadar göbeğimiz çatlayacak. bulunduğum ilde telefonlara soranlara akşama kadar kalınacak denmiş. Gelde bu adamlar la iş yap. Yazıyı göster diyenler olacak ama yazı zaten önlerinde adamlar anlamak istedikleri gibi anlıyorlar.

başlığı açmakta çok haklısınız hocam, hala 8-17 düşünenler var ya bu sonuç nasıl çıkıyor, nasıl yorumlanıyor anlayabilmiş değilim.

Bu durumda 8-17 çalışmamızı isteyecek müdür yrd., müdür, ilçe mem müdürü, il mem müdürlerini hor görmemem gerek. Çünkü daha genç, bilgileri daha taze zümrelerim bile yazılanı yanlış anlıyor. :-1:

Çekemeyenler çatlasın artık kurs acabılrım dersten sonra 5 ten sonrasını beklemem gerek yok yada haftasonu acmak zorunda degılım artık

haftalık ders programına göre sabah gelip akşam gidersek 45 saat ek ders yazılması gerekir :D müdürünüze böyle söyleyin bence...

s.sultan' Alıntı:
haftalık ders programına göre sabah gelip akşam gidersek 45 saat ek ders yazılması gerekir :D müdürünüze böyle söyleyin bence...
:puhaha: :puhaha: aç tavuk kendiniz darı ambarındamı sanırmış...daha önce 8-5 çalışırken alıyormuydukki şimdide alalım..

aynı başlığı bende açmak istiyordum. okuduğunu anlamayan öğrencilerden yakınıyoz ama en başta idareciler bile farklı farklı yorumluyorlar yazıyı. bence resmi yazıları ilkokul öğrenci seviyesine uygun şekilde yazmaları lazım. anlatmaya çalışıyorum dinlemiyo bile kafaları başka şeylerle meşgul a.

Ya nasıl böyle bir yorum çıkıyor anlamak imkansız. İkili öğretim yapan okullarda her devre için ayrı öğretmen görevlendiriliyor. Aynen rehber öğretmen gibi anlayın arkadaşlar çalışma saatlerini. Bence en önemli sorun norm olayı.

aynı yorumu yapmaktan bıktım ama ;

yazının dediği ve doğrusu : "Bt rehberliği eğitim öğretim saatlerinde yapılır".

idarecilerin anladığı:" BT rehberliği eğitim öğretim yapılan saatler boyunca yapılır."

ikili öğretimde iki öğretmen yarım gün çalışacak.yani eğitim öğretim saatlerinin yarısı kadar çalışmış olacak.eğitim öğretim saatinin tamamını kapsamadığını burdan da çıkartamıyorsanız diyecek çok bişey yok.

herohamster' Alıntı:
s.sultan' Alıntı:
:puhaha: :puhaha: aç tavuk kendiniz darı ambarındamı sanırmış...daha önce 8-5 çalışırken alıyormuydukki şimdide alalım..

önceden haftalık ders saatine göre program yapılır diye bişey yoktu hocam.. ama şimdi sabah ayrı öğlen ayrı öğretmen görevlendirilebilir diyo eğer öğlen durmamı isterse müdür 180 saatlik kurs alan başka bi öğretmeni görevlendirebileceğini söylerim..

benim okulum ikili öğretim yapıyo ben ortaokuldayım 12 saat dersim var eğitim öğretim 7.20de başlıyo 12.20de bitiyo ilkokul bizi ilgilendirmiyo.

tamam biz anladık yazının ne demek istediğini gayet açık ve net ama idarecilere bunu anlatmak gerçekten çok zor. adam hala 8-17 mesaisinden bahsediyor. en son dayanamayıp ilçeden yazı çıkarttıracam herhalde haftada 30 ders saati olacak diye. keşke yazıda daha açık ifade etselerdi özürlü idareciler için.

ders saati okulda okutulan program dahilinde belirlenir önceden 1 hafta içerisinde 30 saat ders saati vardı yani günlük 6 saat ancak bu sene 3x4 sistemi ile birlikte 5. sınıfların ders saatinin 36 saate çıkarılması ile birlikte çalışma saatimiz 36 saat olmuştur eğitim öğretimin yapıldığı saat de buna göre belirlenip 36 saat üzerinden gösterilecektir

Örneğin kendi okulumda pazartesi salı 09:00 - 16:30 arası çarşamba perşembe 09:00 - 15:40 arası cuma günü ise 09:00-14:50 arası bt rehber öğretmneliği görevlendirmesi olacaktır.

xodeda' Alıntı:
hocam yazı zaten dediğiniz gibi ama bunu mem ler çarpıtacak sanırım. yani bizleri büyük tartışmalar bekliyor. bu olayı insanlara anlatana kadar göbeğimiz çatlayacak. bulunduğum ilde telefonlara soranlara akşama kadar kalınacak denmiş. Gelde bu adamlar la iş yap. Yazıyı göster diyenler olacak ama yazı zaten önlerinde adamlar anlamak istedikleri gibi anlıyorlar.

onlar yazıyı okumamıştır. bugün ben müdür yardımcılarına sordum. okuduk dediler ne anladınız dedim: 30 saat kalcaksın toplam dediler.. müdüre de söyledim o yazıda ne diyosa o dedi.

onlar doğru anlayınca ben de görev istedim

zeybekd' Alıntı:
ders saati okulda okutulan program dahilinde belirlenir önceden 1 hafta içerisinde 30 saat ders saati vardı yani günlük 6 saat ancak bu sene 3x4 sistemi ile birlikte 5. sınıfların ders saatinin 36 saate çıkarılması ile birlikte çalışma saatimiz 36 saat olmuştur eğitim öğretimin yapıldığı saat de buna göre belirlenip 36 saat üzerinden gösterilecektir

Örneğin kendi okulumda pazartesi salı 09:00 - 16:30 arası çarşamba perşembe 09:00 - 15:40 arası cuma günü ise 09:00-14:50 arası bt rehber öğretmneliği görevlendirmesi olacaktır.

ders programınıza 36 saat olarak mı yazcaklar. her öğretmene yapıyolar mı bu 36 saat dersi..
öyle olsa ders programına yazılacak denmezdi. hem sabahçı olupta 30 saat kalan daha karlı çıkar o zaman. bu yazının amacı eşitlik olması yani her okula göre değişmemesi. her öğretmen gibi 30 saat dersiniz olacak( btr de dersten sayılıyo)

zeybekd' Alıntı:

Hocam rehber öğretmenler programında olmadıkça derse girmiyor. Eskiden bir haftada 30 saat dersi vardı, şimdi 36 saat oldu. Bu adamların mesai saatleri değişti mi 36 saate çıkınca? Öğretmen eskiden 30 saat derse giriyor 18 saat ek ders alıyordu. Çalışma saatimiz 36 saate çıktı ne demek? Öğretmen yine 30 saat derse girip 18 saat ek ders alıyor. Neden kendinizi öğretmenlik dışı mesai saatleri içinde değerlendiriyorsunuz, kendimize kastımız mı var bizim?

ya arkadaşım müthişsiniz bu yazıdan 36 saati çıkarmışsınız evet 5. sınıflarda ders 36 saat fakat 5. sınıf öğretmenleri toplamda 30 saat derse girer. Kendi kuyumuzu kendimiz kazmayalım artık...

Geri