okulöncesi öğretmenliğini düşünen var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hhhh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hhhh

Aktif Üye
öss ye girip okulöncesi öğretmenliğini düşünen varmı benim gibi? suratım 5 karış dolaşıyorum, "hasta mısın "diyorlar, hayır diyorum yorgunluk 8- 5 bana yorucu geliyor arkadaşlar...

böyle mesajlarla morallerimizi bozmak istemiyorum ama , hala elde bişe yok , taslak nerde?

onun açıköğretimi güzel de hocam, onda da meslek lisesi mezunu olmak lazım, örgün mü okumayı düşünüyorsun?

yanlışınız var ghulya hocam, meslek lise çıkışlı olmanız lazım, araştırın göreceksiniz

Benim bir arkadaşım bu yıl Van'a atandı. aynı zamanda öss ye girerek vanda okul öncesi öğretmenliği kazandı. (kpss ile birlikte sadece ilk sınava hazırlandığı için kazanması çok kolay oldu) şuanda hem öğrenci hem öğretmen. uludağ böte mezunu. 15 dersten muaf tutuldu. 2-3 yıl içinde mezun olur sanırım.

ben araştırdım, dışardan bir de meslek lisesi okumak lazım o da 4 yıl. düşünün artık :D

meslek lisesi çıkışlıyım ama bilgisayar, sizin dediğiniz açıköğretim olduğu için mi, farklı ünv.ler olabiliyor mu yani

ademola' Alıntı:
Benim bir arkadaşım bu yıl Van'a atandı. aynı zamanda öss ye girerek vanda okul öncesi öğretmenliği kazandı. (kpss ile birlikte sadece ilk sınava hazırlandığı için kazanması çok kolay oldu) şuanda hem öğrenci hem öğretmen. uludağ böte mezunu. 15 dersten muaf tutuldu. 2-3 yıl içinde mezun olur sanırım.

çok güzel, o arakadaşınızın da durumu iyidir inşlh depremden sonra.

Evet açıköğretim okuyamıyorsun. Normal üniversitelerde okursun zanırım. Ama mesleği ne yapacaksın o zaman. Ben de düşündüm de, açıköğretimden okuyup branş değiştiririm diye düşünmüştüm

Arkadaşlar bu sene Öss ye girdim ve fen bilgisi öğretmenliğine yerleştim. Eğitim bilimleri derslerinin hemen hemen hepsinden muaf tutuldum. 1. sınıf derslerinin çoğu ortak olduğundan 2. sınıftan başladım.

Bu arada Okul Öncesini açık öğretimden okumak için Meslek lisesi mezunu olmak gerek "ghulya" arkadaşım ben daha önce araştırmıştım.

Van daki arkadaşım iyi çok şükür dün itibariyle memleketine döndü, bayramdan sonra okullar açılacak, devam edecek inş.

bilmiyorum daha kolay mı değil mi? sadece daha güvenli gibi geldi, bir ara bütün öğretmenlere 8-5 uygulamasından bahsediliyordu ama anasınıflarının tam gün olması çok zor demişlerdi çocukların uyuması için yatak falan gerekirmiş....walla sağlam bi bölüm olsun diyorum , yine öğretmenlik düşündüğüm içinde daha az okuruz..

anadolu üniversitesinin sitesinde açıköğretim fakültesi bölümlerinin şartlarını okudum 1-2 ay oluyor okul öncesi öğretmenliği için kız meslek liselerinin çocuk gelişimi bölümü mezunu olma şartı arıyor özellikle belirtmiş diğer liseler ve kız meslek lisesinin diğer bölümlerinden mezun olanlar başvuramıyor diye...

ghulya' Alıntı:
bilmiyorum daha kolay mı değil mi? sadece daha güvenli gibi geldi, bir ara bütün öğretmenlere 8-5 uygulamasından bahsediliyordu ama anasınıflarının tam gün olması çok zor demişlerdi çocukların uyuması için yatak falan gerekirmiş....walla sağlam bi bölüm olsun diyorum , yine öğretmenlik düşündüğüm içinde daha az okuruz..
hocam meslek lisesinde çalışmıyorsanız işiniz zor o branşta. kız meslek lisesinde çalışmak için sanırım çocuk gelişimi mezunu olmak gerekiyor. ayrıca ortak derslerden muafiyet üniversiteye göre değişiyor, kesin değil yani ve 2007 gibi eğitim fakültelerinin ders programları değişti, ortak dersleriniz azalmış da olabilir... pdr ve özel eğitim en iyisi diyorsunuz da evet kpss'yi düşünürseniz en iyileri ama siz kadrolu öğretmenken bir bölümden mezun olursanız tekrar kpss'ye girmenize gerek yok, o yüzden kpss faktörünü göz ardı edin...

hocam bende düşünüyorum ama ben düz lise mezunuyum o yüzden yazamıyorum fakat farklı bit bölüm için bu sene bende girmeyi düşünüyorum sınava rehberlik yada özel eğitim olabilir

kuzenin o branşta öğretmen ve idarecilik sınavına girdi bu iş yapılmaz diye. çok zor her sene yeni baştan başlıyoruz sürekli ağlayan çocuklar okul başlarında diyor. bence geçilmesi gereken branş olarak düşünmüyorum ayrıca ben hiç düşünmüyorum branş değişikliğini devlet düşünsün gerekirse oturduğum yerden alırım maaşımı :!:

@evrim0626
kesinlikle haklısın devlet düşünsün bizim zamanında düşündüğümüz ve çektiğimiz yeter

Geri