Okul İşleri Online Yönetim Paneli

Kodla Büyü

emrahsahan

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okullarda kullanabileceğimiz bir panel hazırlıyorum Django ile. Siz superuser olacaksınız. Öğretmen kullanıcısı tanımlayabileceksiniz. Öğremen login olup ilgili alanlara kayıt girebilecek. Siz tüm alanlara erişebiliyorsunuz. İdarecilerimden böyle bir talep geldi. Akışı hızlandırma, verileri filtreleyebilmek ve excel tablo olarak sistemden alabilmek için.

Şu bölümleri yaptım.
- Öğretmen ET Arıza Girebilecek
- Sosyal Kulüpler BT Tarafından Tanımlanıyor. Öğretmen Sosyal Kulübe Öğrencileri Ekleyecek
- TÜBİTAK Fuarları BT Tarafından Tanımlanıyor. Öğretmen Proje ve Öğrencileri Giriyor
- İstiklal Marşına Geç Kalanlar Nöbetçi Öğretmen Tarafından Girilebiliyor.
- Sınıf Öğretmen Öğrenci Bilgilerini (TC, Anne Ad, Anne Tel, Baba Ad,Baba Tel, Sınıf VB. Bilgileri Girecek.
- Özel Sorunları Olan Öğrenciler Öğretmenler Tarafından Sisteme Eklenecek (Aile, İhtiyaç vb.)
- Proje Ödevleri Sisteme Eklenecek.
- Proje Değerlendirme Kriterleri İle Puanlama Eklenecek.

Bunlar şu an aklıma gelenler.

Sistem pythonanywhere.com üzerinden açacağınız beginner account üyelikle kurulacak. 500 MB ücretsiz ömür boyu hesabınız var. 3 aylık periyotta ücretsiz siteden uzatma yapıyorsunuz. Sistemin daha hızlı çalışması için aylık abonelik alabilirsiniz ama gerek yok.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-03-03 064914.webp
    Ekran görüntüsü 2025-03-03 064914.webp
    31.4 KB · Görüntüleme: 339
  • Ekran görüntüsü 2025-03-03 070245.webp
    Ekran görüntüsü 2025-03-03 070245.webp
    16.1 KB · Görüntüleme: 316
  • Ekran görüntüsü 2025-03-03 070443.webp
    Ekran görüntüsü 2025-03-03 070443.webp
    57.2 KB · Görüntüleme: 276
  • Ekran görüntüsü 2025-03-03 071023.webp
    Ekran görüntüsü 2025-03-03 071023.webp
    48.1 KB · Görüntüleme: 344
Son düzenleme:
Eline sağlık hocam. Bu idarenin isteği, fakat öğretmenler memnun kalacak mı acaba onu merak ediyorum. Onlar açısından veri girişi yapılacak yani bir yer, yeni bir iş demek.

Öğrenci, idareci, öğretmen bilgilerinin MEB dışı bir sunucuda barındırılması KVVK açısından sıkıntılı olabilir. Hele bir de veli telefonları filan. Büyük risk. Herhangi bir sorun olması halinde talep eden idareciler bizim haberimiz yok hoca kendisi birşeyler yapmış derse şaşırmam.

Öğrenci, idareci, öğretmen bilgilerinin MEB dışı bir sunucuda barındırılması KVVK açısından sıkıntılı olabilir. Hele bir de veli telefonları filan. Büyük risk. Herhangi bir sorun olması halinde talep eden idareciler bizim haberimiz yok hoca kendisi birşeyler yapmış derse şaşırmam.
OMD hocamız haklı. İdarecinize bu durumu belirtin hocam. İlla ki yok hayır yapacaksın derse bu isteğini yazılı isteyin. Yazılı verirse cevap için dilekçe yazın. Dilekçenizde öğrenci ve veli bilgilerinin onlardan habersiz meb sunucuları haricinde bir yerde barındırılmasının KVKK ya aykırı olacağını ve bu isteği yerine getiremeyeceğinizi yazın. İşler ters giderse kimse arkanızda durmaz. İdareniz arkanızda dursa bile oluşabilecek bir soruşturmada yine size sorarlar hesabını "İdaren sana yap demiş olabilir ama sen onları uyaracaktın, yapmayacaktın." diye.

Dışarıya kapalı sistem. O zaman hiç yapmayım sıkıntı olacaksa. Size de verecektim. Sunucu dışarıda diye hiçbir şey yapmayalım o zaman.

Son düzenleme:
OMD hocamız haklı. İdarecinize bu durumu belirtin hocam. İlla ki yok hayır yapacaksın derse bu isteğini yazılı isteyin. Yazılı verirse cevap için dilekçe yazın. Dilekçenizde öğrenci ve veli bilgilerinin onlardan habersiz meb sunucuları haricinde bir yerde barındırılmasının KVKK ya aykırı olacağını ve bu isteği yerine getiremeyeceğinizi yazın. İşler ters giderse kimse arkanızda durmaz. İdareniz arkanızda dursa bile oluşabilecek bir soruşturmada yine size sorarlar hesabını "İdaren sana yap demiş olabilir ama sen onları uyaracaktın, yapmayacaktın." diye.
hocam size katılmakla birlikte, bize nasıl illaki yapacaksın diyebilir. ben öğretmenim(ki bilsem bile) böyle bir şey yapmak istemeyebilirim? bu yapılacak işin öğretmenlikle alakası yok ki.

Arkadaşlar kolaylık olsun diye yapacaktım. Takip açısından. Neyse vazgeçtim. Sadece kendim kullanacağım. Çoğu bitti zaten.

Arkadaşlar okullarda kullanabileceğimiz bir panel hazırlıyorum Django ile. Siz superuser olacaksınız. Öğretmen kullanıcısı tanımlayabileceksiniz. Öğremen login olup ilgili alanlara kayıt girebilecek. Siz tüm alanlara erişebiliyorsunuz. İdarecilerimden böyle bir talep geldi. Akışı hızlandırma, verileri filtreleyebilmek ve excel tablo olarak sistemden alabilmek için.

Şu bölümleri yaptım.
- Öğretmen ET Arıza Girebilecek
- Sosyal Kulüpler BT Tarafından Tanımlanıyor. Öğretmen Sosyal Kulübe Öğrencileri Ekleyecek
- TÜBİTAK Fuarları BT Tarafından Tanımlanıyor. Öğretmen Proje ve Öğrencileri Giriyor
- İstiklal Marşına Geç Kalanlar Nöbetçi Öğretmen Tarafından Girilebiliyor.
- Sınıf Öğretmen Öğrenci Bilgilerini (TC, Anne Ad, Anne Tel, Baba Ad,Baba Tel, Sınıf VB. Bilgileri Girecek.
- Özel Sorunları Olan Öğrenciler Öğretmenler Tarafından Sisteme Eklenecek (Aile, İhtiyaç vb.)
- Proje Ödevleri Sisteme Eklenecek.
- Proje Değerlendirme Kriterleri İle Puanlama Eklenecek.

Bunlar şu an aklıma gelenler.

Sistem pythonanywhere.com üzerinden açacağınız beginner account üyelikle kurulacak. 500 MB ücretsiz ömür boyu hesabınız var. 3 aylık periyotta ücretsiz siteden uzatma yapıyorsunuz. Sistemin daha hızlı çalışması için aylık abonelik alabilirsiniz ama gerek yok.
Elinize sağlık hocam. Projeyi kullanan birileri olacaksa yapmanız emek vermeniz hayırlı olacaktır.

Ben pythonanywhere.com kısmına takıldım. Django ile geliştirilmiş web siteleri normal hostinglerde yayınlanmıyor mu?

Hocam bunu yazıyla da isteyemezler. Bu iş öğretmenden yapması istenecek bir iş değil.
@server06 hocam haklı. Bu işin bize verilebilecek görevle alakası yok.
@emrahsahan hocam da çok iyi niyetle yapmış ama başına dert olma potansiyeli olan bir konu. Aman hocam dikkatli ol bence de

Elinize sağlık hocam. Projeyi kullanan birileri olacaksa yapmanız emek vermeniz hayırlı olacaktır.

Ben pythonanywhere.com kısmına takıldım. Django ile geliştirilmiş web siteleri normal hostinglerde yayınlanmıyor mu?
Normal hostinglerde yok hocam Türkiye'de. Türkiye'de bu işi yapacak profesyonel servis sağlayıcı da yok. Ben bilmiyorum. Digitalocean, Amazon AWS, Railway, Google Cloud, Render, GoDaddy, Pythonanywhere gibi şirketlerde yayınlayabiliyorsunuz. Yalnız herkesin öğrenmesini şiddetle tavsiye ediyorum. Yönetim panelini oluşturduğunuz modele göre otomatik oluşturuyor. CRUD işlemlerini yani.

Son düzenleme:
Hocam eline sağlık öncelikle seni tebrik ediyorum, olayı resmi olan kısmı bir yana idarenin istemisinde ziyade senin bu işte hevesli ve istekli olan bence daha önemli ilk olarak kendini geliştirmene eminim büyük katkı sağlamıştır, idare sizin nimetlerinizde yararlanmış yoksa her idare zaten istemez onlar sizi bildiklerinde istemeleri gayet bana göre normal. Tekrar tebrikler soracağım soru ise django konusunda kendini nasıl geliştirdin bende bu aralar hevesliyim bu konuda, yardım olabilecek bir kaynak önerin varsa öğrenmek isterim. Şimdiden teşekkürler. (Daha önce asp.net site yaptım, mvc hiç kullanmadım hevesim python ve django, amacım web üzerinden raspberry ile uyumlu bir proje geliştirmek. )

Hocam eline sağlık öncelikle seni tebrik ediyorum, olayı resmi olan kısmı bir yana idarenin istemisinde ziyade senin bu işte hevesli ve istekli olan bence daha önemli ilk olarak kendini geliştirmene eminim büyük katkı sağlamıştır, idare sizin nimetlerinizde yararlanmış yoksa her idare zaten istemez onlar sizi bildiklerinde istemeleri gayet bana göre normal. Tekrar tebrikler soracağım soru ise django konusunda kendini nasıl geliştirdin bende bu aralar hevesliyim bu konuda, yardım olabilecek bir kaynak önerin varsa öğrenmek isterim. Şimdiden teşekkürler. (Daha önce asp.net site yaptım, mvc hiç kullanmadım hevesim python ve django, amacım web üzerinden raspberry ile uyumlu bir proje geliştirmek. )

Hocam Django öğrendikten sonra web in ne kadar kolay olduğunu anlayacaksın inan. Html kodlarında if deyimi ve döngüler kullanılıyor. Yani daha ne deyim :)

İş mi arıyorsun hoca msen kendine :))
Ben yapmıyorum hocam öğretmenler girecek kayıtları. Benlik bir durum yok. Ben sadece sistem kurarım. Ben sadece ana başlıkları gireceğim. Örneğin Proje ID, Sınıf Adı, Branş Adı bide öğretmenlere şifre tanımlayacağım. Bunlar bir saat bile sürmez. Bence siz olayı anlamadınız :)

Şöyle düşünün 600 kişilik bir liseyiz biz. Özel ihtiyacı olan, fakir veya ailesinde sorunlu öğrencilerin hakkında tüm öğretmenlerin veri eklediği bir sistem. Tanıma amaçlı. Çoğumuz derse girip çıkıyoruz, bir öğrencinin gerçek dünyasını bilmiyoruz. Sistemi açtığınızda bunu görebileceksiniz. Kaydı hangi öğretmen eklemiş görebileceksiniz.

Geri