Okul İci telefon santral?

Kodla Büyü

sivayseri

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaslar telefon hattı okulda doğrudan müdür odasına bağlı. İki sorum olacak .
1. Müdür odasında telefon çaldığı an müdür yardımcisinda da çalmasını istiyoruz ve müdür yada müdür yardımcısı birbirlerine normalde de santral gibi bağlanıp görüşmelerini istiyoruz. Sanırım paralel bağlamak gerekiyor bunu nasıl yapacağız?
2. İlk seçenek yapmasak santral kurmaya çalışsak belli tuşlara basınca birbirlerine bağlanmaları için nasıl bir sistem kurmaliyiz?
Bana yardımcı okur musunuz?

Sadece müdür yardımcısı ile müdür odaları haberleşmeleri için biraz pahalı olmuş sanki!

hocam santral diye basliga yaziyorsunuz ama sonra pahali diyorsunuz. belki daha ilkel modelleri vardir, bi arastirin. ilk secenekteki paralel baglama isi kolay, iki telefonuda ayni hatta baglayacaksiniz olup bitecek. ama numara tuslasin, okuldaki x kisisini arasin derseniz bir sekilde o pahali kutuya ihtiyaciniz olacak.

Suicide' Alıntı:
hocam santral diye basliga yaziyorsunuz ama sonra pahali diyorsunuz. belki daha ilkel modelleri vardir, bi arastirin. ilk secenekteki paralel baglama isi kolay, iki telefonuda ayni hatta baglayacaksiniz olup bitecek. ama numara tuslasin, okuldaki x kisisini arasin derseniz bir sekilde o pahali kutuya ihtiyaciniz olacak.
Yani pahalı dedim çünkü bu kadar basit düzenek iki telefon arası iletişim kurmak bu zamanda bu kadar pahalı olmamalı diye düşündüm. İşte bende o ilkel modelleri öğrenebilmek için yazıyorum. Okulun öğrenci sayısı zaten 90 kişi o okulumuzda o kadar modern zengin bir okul değil. Ondan dolayı ilkel dedim. Belki sizlerin okulları binlerce kişiliktir ve milyarlar okul aile birliği hesabındadır. Kaloriferi bile okul müdürünün yaktıı bir okul için araştırma yapıyorum. Bundan dolayı PAHALI geldi. Eğer sizin için pahalı deilse okulumuza bir adet bağış yapabilirsiniz?

1- paralel bağlamak işini görür, müdür odasındaki telefon hattını müdür yardımcısı odasına kadar ilave kablo ile uzatırsın ikisinide paralel bağlamış olursun.
2- birbirleri ile konuşmaları için illa ki telefon üzerinden olsun diyorsan 2 tane 5-10 tl ye satılan uzaktan kumandalı kapı zili alırsın, kumandalarını karşılıklı değiştirirsin, konuşmak istediklerinde çağrı yaparlar, paralel bağlı hattan konuşurlar. (kapı zilleri konuşma isteğini belirtmek için, yoksa bunlarla konuşmayacaklar :) )

alternatif yöntem olarak telsiz deneyebilirsin ucuz olanlardan.
illaki santral kurayım diyorsan fiyatları görüyorsun en azından 2. el düşük kapasiteli bir şeyler denk getirmeye çalış.
ağ üzerinden sesli sohbet programlarını araştırabilirsin.

son olarak biraz elektronik bilgim, raspberry pi deneyimim, ingilizcem ve merakım var diyorsan
http://www.instructables.com/id/Cheap-a ... e-Telepho/

systran' Alıntı:
1- paralel bağlamak işini görür, müdür odasındaki telefon hattını müdür yardımcısı odasına kadar ilave kablo ile uzatırsın ikisinide paralel bağlamış olursun.
2- birbirleri ile konuşmaları için illa ki telefon üzerinden olsun diyorsan 2 tane 5-10 tl ye satılan uzaktan kumandalı kapı zili alırsın, kumandalarını karşılıklı değiştirirsin, konuşmak istediklerinde çağrı yaparlar, paralel bağlı hattan konuşurlar. (kapı zilleri konuşma isteğini belirtmek için, yoksa bunlarla konuşmayacaklar :) )

alternatif yöntem olarak telsiz deneyebilirsin ucuz olanlardan.
illaki santral kurayım diyorsan fiyatları görüyorsun en azından 2. el düşük kapasiteli bir şeyler denk getirmeye çalış.
ağ üzerinden sesli sohbet programlarını araştırabilirsin.

son olarak biraz elektronik bilgim, raspberry pi deneyimim, ingilizcem ve merakım var diyorsan
http://www.instructables.com/id/Cheap-a ... e-Telepho/
Sayın hocam ilginiz için teşekkür ederim. Şu konuda da yardımcı olabilir misiniz? "... müdür odasındaki telefon hattını müdür yardımcısı odasına kadar ilave kablo ile uzatırsın ikisinide paralel bağlamış olursun." diye belirtmişin bu kabloları nerelerinden bağlayacağız? bu konuda evet bayağı zayıfım Telefon hattı direk müdür odasın da telefona bağlı bunu nasıl uzatacağız?

odadaki telefon prizinin içini açıp sinyal gelen 2 kabloyu bulman lazım.
eski tip 3 lü soket veya yeni tip rj11 soket olabilir, sadece 2 kabloda sinyal vardır bunu tespit ettikten sonra resmi incele,
çok fazla bilgin yoksa uğraşma çağır elektrikçi anlat istediğini çeksin hattı.

Ekli dosyalar

• paralel hat.JPG
    paralel hat.JPG
    18.5 KB · Görüntüleme: 334
Geri