Okul ağı AP-Router Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zodiac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
merhaba arkadaşlar, okulumuz 4 katlı, her katta 4 adet AirtiesAir 4310 cihazlarımız var, 1. ve 2. katta bu Airties cihazların bir tanesi kablolu olarak yani AP olarak bağlanmış diğer 3 tanesi kablosuz yani Router olarak bağlanmış. Özel ve Meb hattı olmak üzere 2 ayrı hattımız var, bu modemler 1.katta.
1. ve 2.kattaki bu kablolu olarak bağlanmış Airties cihazların ayarlarını nasıl yapmam gerekiyor, kablosuz olanların ayarlarını nasıl yapmam gerekiyor?

buradaki bir hocam paylaşmıştı umarım işinize yarar. kablosuzlar verimli olacakmı hocam bende okuluma kuracağım 4 kat 4 router verim alırmıyım şüphelerim var

Ekli dosyalar

• image3.jpg
    image3.jpg
    74 KB · Görüntüleme: 706
  • image.jpg
    image.jpg
    71.8 KB · Görüntüleme: 706
  • 2009_06_17_195454.jpg
    2009_06_17_195454.jpg
    81.4 KB · Görüntüleme: 706
fatihtasoz' Alıntı:
buradaki bir hocam paylaşmıştı umarım işinize yarar. kablosuzlar verimli olacakmı hocam bende okuluma kuracağım 4 kat 4 router verim alırmıyım şüphelerim var

hocam bu dökümanı biliyorum ama pek bir işe yaramıyor sadece kağıtta kalıyor, cihaz farklılıkları oluyor çünkü :(

kablolu bağlananlar erişim noktası olacak, kablosuz alanlar universal repeater olacak.
cihazlar tüm airties ise zaten air touch ile mesh ile birbirine kolayca bağlayabilirsiniz, hangi cihazdan daha iyi sinyal alıyorsanız o cihaza bağlarsınız.

Aslında işlem basit hocam ama bence cihaz seçiminiz yanlış olmuş. Keşke tp link 941 nd olsaydı elinizde. modem + 2 tp link 941nd ile iş biterdi ya da en kötü modem + 4 tp link ile.

the_korsan' Alıntı:
kablolu bağlananlar erişim noktası olacak, kablosuz alanlar universal repeater olacak.
cihazlar tüm airties ise zaten air touch ile mesh ile birbirine kolayca bağlayabilirsiniz, hangi cihazdan daha iyi sinyal alıyorsanız o cihaza bağlarsınız.

Aslında işlem basit hocam ama bence cihaz seçiminiz yanlış olmuş. Keşke tp link 941 nd olsaydı elinizde. modem + 2 tp link 941nd ile iş biterdi ya da en kötü modem + 4 tp link ile.

hocam ben modem + 4lüsünü alsam verim nasıl olur kablosuzu güzel dağıtırmı

fatihtasoz' Alıntı:
the_korsan' Alıntı:

hocam ben modem + 4lüsünü alsam verim nasıl olur kablosuzu güzel dağıtırmı

hocam modem ile AP ler aynı marka olsa daha verimli oluyor, ayrıca bu AP'leri modeme kablolu olarak baglamak ta kablosuzu özellikle iyi dagıtmak için sinyallerin daha iyi yayılmasını sağlıyor. Modem çok önemli hocam bizim okulda uyduruk pikatel aiarmax101 var üst katlarda çok sıkıntı çıkıyor.

hocam okulun krokisi böyle bilgisayarcı kafamı karıştırdı çekmez hat düşer çok yavaş olur dedi güvenemiyorum merdivenlerin oraya koysam koridorun sonundaki sınıflar sıkıntı çekecek varmı kesin bir yol gösterecek olan

Ekli dosyalar

• okul.jpg
    okul.jpg
    45.2 KB · Görüntüleme: 677
Modem'le AP'ler arasına bir switch koyup, tüm AP'lere kablo ile bağlamak daha uygun bir çözüm olur ancak verdiğiniz çizimdeki gibi bir sistemle de işinizi görebilirsiniz.
AP'leriniz aynı marka model olursa, sistem daha kolay kurulup, sorunsuz devam etme şansı artar. Farklı markalar olmaları durumunda cihazları Universal Repeater olarak kullanmanız gerekecek.
AP seçiminde dikkat etmeniz gereken en önemli husus kablosuz N teknolojisini destekliyor olması. b ve g teknolojilerinde kapsama alanı konusunda sıkıntı olabilir.
Verdiğiniz şekilde eğer AP'ler ile uç sınıflar arasındaki mesafe fazla değilse, duvar sayısı fazla değilse çekim gücü açısından bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

the_korsan' Alıntı:

hocam bu dediğiniz airtouch ile bağlanma olayını yaptım ama üst katlarda full çekiyor görünmesine rağmen bağlanmıyor çok aşırı geç açılıyor, ne yapmam gerekiyor?

yakuphan' Alıntı:
Modem'le AP'ler arasına bir switch koyup, tüm AP'lere kablo ile bağlamak daha uygun bir çözüm olur ancak verdiğiniz çizimdeki gibi bir sistemle de işinizi görebilirsiniz.
AP'leriniz aynı marka model olursa, sistem daha kolay kurulup, sorunsuz devam etme şansı artar. Farklı markalar olmaları durumunda cihazları Universal Repeater olarak kullanmanız gerekecek.
AP seçiminde dikkat etmeniz gereken en önemli husus kablosuz N teknolojisini destekliyor olması. b ve g teknolojilerinde kapsama alanı konusunda sıkıntı olabilir.
Verdiğiniz şekilde eğer AP'ler ile uç sınıflar arasındaki mesafe fazla değilse, duvar sayısı fazla değilse çekim gücü açısından bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

hocam bizim sistemde 1. ve 2. kattaki tane cihaz kablolu bağlanmış, koridordaki diğer 3 cihaz kablolu bağlanmış ama internet sadece modemin olduğu katta çekiyor diğer katlarda çekmiyor, ne yapmam gerekiyor sizce?

ne zor işmiş bu arkadaş ya bende uğraşıyorum ama yapamadım. r1in ayarlarını yaptım r2 nin ipsini değiştirdim dhcp sini devre dışı bıraktım bu sefer r2 ye hiç bağlanamıyorum yardım edecek olan varmı

özgürgitarım paylaşmıştı. benim işime yaramıştı.
tekrar teşekkürler, özgürgitarım.

Ben hallettim hocam lan kablisunu wan girisine degil lan girisine tak

Geri