Okul ağında anlaşılmayan problem.

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ktektas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ktektas

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
845
Arkadaşlar okulumda resimdeki gibi bir sistem var anlayamadığım bir şekilde bazı yerlerde sorunlar var. 2. kabloyu bilgisayara direk taknca da sınırlı bağlantı diye uyarı veriyor. internette araştırmalarımda modemden dhcp ayarlarıyla ilgili olabileceği yazıyordu ama çözüm için ne yapmam gerektiğini bulamadım. yardım ederseniz sevinirim.


 
switch ten masaüstüne gelen portla, switchten acces pointe gelen portu değiştirdinmi? Kabloları değişerek kontrol ettinmi?
 
hocam 3 numaralı masa üstünün yerine laptop tak bir dene baktın internete giriyor o zaman sizin agınızda problem yok masaüstü bilgisayarda sıkıntı var.hocam önce problemin bilgisaayrda mı ag damı oldugunu bir analmak gerek. Birde bilgisayarda eset nod 32 varsa bazen switch ve ap baglanmakta sıkıntı yaratıyor
 
mutlu112' Alıntı:
hocam 3 numaralı masa üstünün yerine laptop tak bir dene baktın internete giriyor o zaman sizin agınızda problem yok masaüstü bilgisayarda sıkıntı var.hocam önce problemin bilgisaayrda mı ag damı oldugunu bir analmak gerek. Birde bilgisayarda eset nod 32 varsa bazen switch ve ap baglanmakta sıkıntı yaratıyor
denedim hocam notebookta giremedi internete.
 
Masaüstü ile switch arasındaki kablo sağlam mı? Çalışan başka bir kablo ile Kontrol etmeyi deneyin.
 
Ben de eğer 10 yıllık bilgisayar öğretmeni isem ve çifte diploma sahibi isem kalıbımı basarım switch ile modem arasındaki kabloda sorun var.... :-1:
 
halk' Alıntı:
Ben de eğer 10 yıllık bilgisayar öğretmeni isem ve çifte diploma sahibi isem kalıbımı basarım switch ile modem arasındaki kabloda sorun var.... :-1:
bende seninle aynı fikirdeyim ama kablo iki bina arasında istediğim gibi değiştiremiyorum.
 
Yapılabilecek fazla bir şey yok birkaç madde sadece;

1- switch'den bağlanamayan pc için ip'yi elle verin...
2- @halk'ın dediği gibi swich modem - swcih pc arası başka bir yerde çalışan sağlam bir kablo ile deneyin... ( kabloları takdığınız switch portlarını değişin diğer girişlerden de deneyin..Denemeyi yaparken switchden sadece pc'ye kablo çıkartın ekstra ap kablosu filan takılı olmasın.
3- yedek bir başka switch varsa onunla deneme yapın...

Bunlardan başka bir ihtimal zaten yok hocam...
 
acces pointin kablosunu çıkartıp dene masaüstünden bağlanmayı eğer olmazsa manuel ip vererek dene. yok hala olmazsa kabloları değiştir.
 
DHCP ile kaç tane ve hangi aralıkta IP dağıtacağını belirlersin hocam. Switch'in kaç portu varsa o kadar IP gerekir, Access Point de oldukça fazla Ip dağıtıyordur tahminimce. Dhcp ayarlarını modemin LAN ile ilgili kısmından değiştiriebilirsin. Modemin modeline göre değişir LAN ayar kısmı.
 
Benzer problem bizde de vardı. Ya kabloda problem vardır, ya da modem ve switch' in birbirine-switch ile pc'lerin birbirine bağlandığı portlarda temassızlık vardır. Kabloyu test etme imkanınız yoksa kabloların uçlarını değiştirerek deneyin birde.
 
benimde başıma böyle bi olay gemişti ama benim switch ile modem duvar altından gelen kabloyla birbirine bağlıydı. ne kadar uğraştıysam olmadı hatta kabloyu direk bilgisayar bağladığımda nete girerken switch ile bağladığımda sınırlı bağlantı diyordu. switch bozuk zannettim ama başka yerde çalışıyordu. sonucta duvar prizindeki kablo bağlantılarının standarta göre değil kafalarına göre takmışlar "elektirikçiler". Prizdeki kabloları değiştirdiğimde switch neti dağıtttı. bir öneri kablolarınızın renk dizilimine bi bakın karambole yapılmış olabilir. Bazen kablo çalışıyo gözüksede bazı durumlarda sıkıntı çıkrabiliyolar.
 
hocam kablo uçlarında veya switch e giden kabloda sorun vardır başka açıklaması yok...
 
ip yi elle verince bağlandı diyor ama internete bağlanamıyoruz. kablodan başka bir ihtimal kalmadı gibi olmazsa uzun bir kablo ile denememiz gerek.
 
Geri
Üst