Okul Ağındaki İlginç Problem

Kodla Büyü

beyzadem

Aktif Üye
Arkadaşlar okulumda idare bilgisayarları ile bts bilgisayarları farklı çalışma grublarına dahil. Normalde bts sınıfındaki bir bilgisayar idari bilgisayarlardan herhangi birinin dosyasını görmemesi gerekirken görüyor. Memur bilgisayarı da öğrenci bilgisayarlarını görüyor. Bunu ben anlayamadım sorun nerde.

Grupları farklı olsa bile alt ağ maskesi aynı ise görür. Manuel olarak alt ağ maskelerini farklı yaparsan görmez.

Hocam sonuçta onlar aynı modemden internet alıyor.. Ağa bağlanıyor. Görmese ayıp eder.. tturkmen hocama katılıyorum..

Anladım hocalarım. idarecilere sabit ip verilmiş ve alt ağ maskeleri aynı yapılmış. Bende dediğiniz gibi yapıp alt ağ maskelerini değiştrdim sorun haloldu. Ama bütün bilgisayarlarım virüs uyarısı veriyor tek tek onları temizliyorum iş çıktı:)

Arkadaşlar okulda öğrenci bilgisayarlarında win7 professional öğretmen bilgisayarı win7 ultimate kurulu.Ağ bağlantısında öğrenci bilgisayarlarından öğretmen bilgisayarı ve diğer bilgisayarlar görünüyor ama öğretmen bilgisayarından hiç birisi görünmüyor.
Nasıl çözebilirim.

Geri