Okul Aile Birliği toplantısında başıma gelen bir olay...

Kodla Büyü

ijklmno

Aktif Üye
Bugün Okul Aile Birliği toplantısını yaptık. Gündem maddelerinin görüşülmesi bittikten sonra veliler öğretmenlerle görüşmeye başladı. Okuldaki ilk senem ondan dolayı veliler beni tanımıyor her gelen veli branşımı sordu bende Bilgisayar Öğretmeni olduğumu söyledim. Bir ara iki veli geldi, branşımın Bilgisayar olduğunu görünce bizim evde bilgisayar var çocuklar bilgisayar kullanıyor deyip çekip gittiler. Çok şaşırdım, öylece bakakaldım, herhangi birşey diyemedim.

Çok zoruma gitti, çok üzüldüm. :cry: :verymad: :cry:

Maalesef durum böyle. Aslında velilerin bu tavrına değil meb in tavrına üzülmemiz lazım.

geçen yıl sınıf rehber öğretmeniydim, toplantıya katılmıştım,(buyıl sınıfım yok katılmıyorum) branşım bilgisayar deyince;
veliler bana "çocuk çok bilgisayar başında kalıyor ne yapabiliriz, ben bilgisayar kullanmayı bilmiyorum ellersem bozulur diye çocuklar beni korkutuyo" dediler. bu yönde tavsiyeler vermiştim.
siz de bilgisayar kullanıyor diyen velilere kontrol ediyor musunuz nasıl kullanıyor nerelere giriyor, güvenliğine bakıyor musunuz diye sorabilirsiniz.

boşver hocam benim ilk senemde öyle bi toplantıda müzikçi bedenci resimci bide ben yanyana dizilmiştik en arkada hepimiz ilk atama. bi veli geldi sırayla sordu hocam siz ne öğretmenisiniz diye bizden cevapları aldıktan sonra hımm işe yarar öğretmenler nerde dedi :D gülüp geçmiştik..

bana gelen velilere bilgisayar dersi öğretmeniyim dediğimde haa öylmi gereksiz bir ders evlerde bilgisayar var dersini niyee koymuşlarki bilgisayarın nyini öğrenecek çocuklar klavye fare kasa monitör başka nesi var. derler bilmiş velilerimiz bende evet yaa bu kadarcık şey için dersmi açılırmış diyorum çekip gidiyorlar.
unutmayın müşteri haklıdır onlar istemedikten sonra boşuna kendinizi yıpratmayın fırsatınız imkanınız torpiliniz varsa başka aanlar rehber öğretmenler gibi yatış yapabileceğimiz türden bişeyler üretin boşverin zaten site teknik işler sunumlar istemesekte dayanamaz yardımcı oluruz merak etmyin o yardımlarıız karşılığı paradır tabi.
mesela okulda geçen ay 3-4 kere teknik servisi çağırdık adam 5-6 kalem iş yazdı
toner değiştirildi
3 format atıldı
projeksiyon kablosu çekildi
arıza tanımlandı
servis ücreti vs.
toplam ücret 793 TL cik ben bir ayda nerden baksan bunların kralını yapıyorum formatın babasını atıyorum o formatlarıda iş bilmez antin kuntin çınar öğretmenlerimiz attırmış bilip bilmeden, aldığımız ücret maksimum 550 TL nasıl hangisi daha katmerli helal ben her ay hesap çıkarıyorum en düşüğünden fiyat biçerek hatta her seferinde en az 2500 TL lik teknik servis bakım onarım güncelleme program kurulumu donanım bağlama ağ çekme vs bir bilgisayarcınn yaptığı herşey nerdeyse yapıyorum işime gelmeyince servise havale edip biraz nefes almaya çalışıyorum adam 3-5 geliyor okulu soyup gidiyor. Hatta her geldğinde okuldaki pc lere birşeyler oluyor daha da bozuluyorlar ağ sorunlar çıkarıyor bişeylerle kasten oynadığından şüphelerim var.

dijitalyerli' Alıntı:
geçen yıl sınıf rehber öğretmeniydim, toplantıya katılmıştım,(buyıl sınıfım yok katılmıyorum) branşım bilgisayar deyince;
veliler bana "çocuk çok bilgisayar başında kalıyor ne yapabiliriz, ben bilgisayar kullanmayı bilmiyorum ellersem bozulur diye çocuklar beni korkutuyo" dediler. bu yönde tavsiyeler vermiştim.
siz de bilgisayar kullanıyor diyen velilere kontrol ediyor musunuz nasıl kullanıyor nerelere giriyor, güvenliğine bakıyor musunuz diye sorabilirsiniz.

Bilgisayar bilmeyen velileri bize yönlendirin. Halk eğitime. Sırf çocuklarını kontrol etmeyi öğrenmek için gelen kursiyerlerim var.

aynı veliler birkaç yıl sonra çocuğum bilgisayar bağımlısı oldu ne yapacağım diye ağlar durur yardım isterler..

muallimim' Alıntı:
Bilgisayar bilmeyen velileri bize yönlendirin. Halk eğitime. Sırf çocuklarını kontrol etmeyi öğrenmek için gelen kursiyerlerim var.

köy okulu benim çalıştığım okul. ama öğrencilerin pc var çoğunun da oyun dan başka bişey bilmiyorlar..

Boşverin hocam, velisi de öğrencisi de bizim derse gereksiz gözüyle bakıyor.
Aferin o çocuklara ailelerinin bir bir zorlukla kazandığı paralarla aldıkları bilgisayarı ve faturasını ödettiikleri interneti çok verimli işlerde kullanıyorlar. Kendi kendilerine öğreniyorlar. O ailelere haklı olmadıklarını anladıklarında iş işten geçecek.

Geçen yıl ilk dönemki veli toplantısına gitmemiştim 2. dönemkinde de öğretmen arkadaşlara benimle görüşmek isteyen velileri BT sınıfına yönlendirin demiştim. 15 tane sınıftan sadece 1 veli gelmişti. O da eski okulumdan tanıdığım bir öğretmen arkadaştı.

ben ilköğretimde olsaydım md yrdım. olamaya çalışırdım .. bana göre değil ...herkesin beni gereksiz gözüyle balması..1 sene çalıştım iö de gıcık oldum.

sene sonu şök teyiz yaklaşık 250-300 öğrencileri geçirmek için imza atıcaz.. imza atan toplantıdan çıkabiliyo...

salonda oturma düzeni U şeklinde.. müdür, zümreleri kendi aralarında toplayarak sırayla oturttu..mat -türk-fen......ve en son salonun ortasındaki masaya geresiz dersler diye resim beden müzk bilgisayar gıcık olmuştum en son biz çıktık.

Geri