Okul bilgisayarlarının MAC sayıları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aydin67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

aydin67

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar benim branş bilişim değil, Md Yrd yım.bilgisayar konusunda çözümler için bu siteye giriyorum.
sorun şu çevre köylerde bilgisayar hırsızlığı olmuş.güvenlik tedbirleri açısından bizden bilgisayarların mac n0ları istemişler
yalnız gönderdikleri açıklamada Windows 200ve XP işletim sistemi için tarif yazmışlar
başlat-çalıştır-CMD enter-çıkan siyah ekrandan IPCONFİG/ALL enter denmiş ;
ancak bizim bilgisayarlar window7,vista şimdi nasıl alacız bu IMEI noları liste halinde istiyorlar ben bulamadı yardımlarınızı bekliyorum selamlar.

Hocam sağ koşe de iki bilgisayar ikonu var oraya sağ tıklayın. ağ ve paylaşım merkezini açın gelen ekranda mavi yazılı yerel ağ bağlantısı(yada varsa başa bir bağlantı adınızı tıklayın) sonra gelen ekranda ayrıntılara tıklayın fiziksel adres yazar onu sizin mac adresinizdir.

daha basit bir çözüm yok mu?
bazı bilgisayarlar internete giriyor bazıları girmiyor tüm bilgisayarların MAC lerini MEM liste halinde istiyor

Ekli dosyalar

• 01a.JPG
    01a.JPG
    63.3 KB · Görüntüleme: 707
aydin67' Alıntı:
arkadaşlar benim branş bilişim değil, Md Yrd yım.bilgisayar konusunda çözümler için bu siteye giriyorum.
sorun şu çevre köylerde bilgisayar hırsızlığı olmuş.güvenlik tedbirleri açısından bizden bilgisayarların mac n0ları istemişler
yalnız gönderdikleri açıklamada Windows 200ve XP işletim sistemi için tarif yazmışlar
başlat-çalıştır-CMD enter-çıkan siyah ekrandan IPCONFİG/ALL enter denmiş ;
ancak bizim bilgisayarlar window7,vista şimdi nasıl alacız bu IMEI noları liste halinde istiyorlar ben bulamadı yardımlarınızı bekliyorum selamlar.

Win7 de de çalışır hocam. Arkadaş üstte vermiş zaten.
başlat-programları ara kısmı var-CMD yaz entera bas-çıkan siyah ekrandan ipconfig/all yaz entera bas.
Ethernet Kartı Denetleyicisi Bölümünde Fiziksel Adres yazan senin bilgisayarın MAC adresidir.
Daha da kolayı Wireless Network Watcher programını kur.

çok teşekkürler bilişimci arkadaşlar
yukardaki bilgiler için Hasan kardeşin proğramı işe yaradı.

Gayet güzel bir güvenlik uygulaması.Ben web sayfamda java scrit ile ip ve mac leri log luyordum.

Geri