okul branş normunu kim belirliyor?

Kodla Büyü
12 saat dersim olmasına rağmen benim normumu 0 göstermişler..benden daha az ders saati olanları ise 1 norm göstermişler.gidip müdüre mi çatayım ne yapayım ??

empatichuman' Alıntı:
12 saat dersim olmasına rağmen benim normumu 0 göstermişler..benden daha az ders saati olanları ise 1 norm göstermişler.gidip müdüre mi çatayım ne yapayım ??

müdüre çatma hocam.. müdüre sor niye böyle bir durum oldu diye? bazen idareciler yanlış yapabiliyorlar.

hocam müdür sadece ders sayısını girer ona göre norm otomatik belirlenir.bölge normuna göre siz 12 saatle norm fazlası olurken başka branştan arkadaş 12 saatle norm fazlası olmayabilir.

vanda görev yapıyorum.bende müdüre sordum biz normu belirlemiyoruz dedi.ona inanasım gelmiyor çünkü 11 saatle din kültürü öğretmeni ve 11 saatle müzik öğretmeni norm fazlası olmuyorken ben 12 saatle neden norm fazlası oluyorum..bu nasıl bir sistemdir böyle .seneye öss ye girip bırakacam bu mesleği.1 senede nefret ettirdiler

Kimse kusura bakmasın..
Yeni atanan öğretmenleri hariç tutuyorum fakat..
Arkadaşlar biz yönetmelik falan hiç okumuyoruz kabul edelim lütfen..

Normu nasıl müdür ya da idare belirler? Kafan 1, 2,3 atsın sallasın isterseniz...

İdare sadece ders sayılarını girer.(Yanlış girebilme ihtimali de vardır)

Yalnız 11 saate 1 norm yok 12 şu normu idare belirlemez bölge normu otomatik belirler...

Bir eğitim bölgesin 11 saate 1 norm düşerken diğer bir egitim bölgesinde norm düşmeyebilir.

Köy okulları eğitim bölgesi dışındadır 6 saatten sonra 1 norm düşer

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/83.html

Lütfen arkadaşlar mevzuat konusunda kendimizi geliştirmeliyiz..
Özlük haklarımızı korumamız bu gerekli.

peki müdür ders sayılarını nasıl giriyor?
benim bildigim seçmeli dersler Öğretmenler Kurulu tarafından sene basında seçiliyor.
yok eger sene sonunda seçiliyorsa o halde sene basındaki toplantıda seçmelin derslerin seçimi adlı gündem başlıgı ne işe yarıyor?
Yanlıs mıyım?

"Müdür dersimi seçmedi" cümlesinin anlamını çözemedim...

dizzy' Alıntı:
Kimse kusura bakmasın..
Yeni atanan öğretmenleri hariç tutuyorum fakat..
Arkadaşlar biz yönetmelik falan hiç okumuyoruz kabul edelim lütfen..

Normu nasıl müdür ya da idare belirler? Kafan 1, 2,3 atsın sallasın isterseniz...

Yalnız 11 saate 1 norm yok 12 şu normu idare belirlemez bölge normu otomatik belirler...

Bir eğitim bölgesin 11 saate 1 norm düşerken diğer bir egitim bölgesinde norm düşmeyebilir.

:+1: :+1:

hakand77' Alıntı:
dizzy' Alıntı:
bölge normu otomatik belirler...

:+1: :+1:
:alkis:

cyln' Alıntı:
peki müdür ders sayılarını nasıl giriyor?
benim bildigim seçmeli dersler Öğretmenler Kurulu tarafından sene basında seçiliyor.
yok eger sene sonunda seçiliyorsa o halde sene basındaki toplantıda seçmelin derslerin seçimi adlı gündem başlıgı ne işe yarıyor?
Yanlıs mıyım?

"Müdür dersimi seçmedi" cümlesinin anlamını çözemedim...

Katılıyorum..bende aynı sekilde norm fazlası oldum..ders sayısı 0 girilmiş..yanlışlık olmuyor dolayısıyla..

Tamamen idare ile alakalı, ornegin bizim bölgedeki okulların norm olurlarını inceledim. BT Ogretmeni olmayan okullar ders sayısını 0 girdikleri icin BT normunun adı bile gecmiyordu. Ama kendi okulumda su an Icin 8 şube=8 saat ders olmasına rağmen okulum ders sayısını 16 yazmış ve norm 1 olmuş.

kelebeketkisi' Alıntı:
Tamamen idare ile alakalı, ornegin bizim bölgedeki okulların norm olurlarını inceledim. BT Ogretmeni olmayan okullar ders sayısını 0 girdikleri icin BT normunun adı bile gecmiyordu. Ama kendi okulumda su an Icin 8 şube=8 saat ders olmasına rağmen okulum ders sayısını 16 yazmış ve norm 1 olmuş.
8 sınıfa 16 saat yazarak hata etmişler, Eylül norm güncellemesinde düzeltmeliler..

empatichuman' Alıntı:
arkadaşlar bilgisayar öğretmeniyim.okulumda norm fazlası olmuşum..bu normları kim belirliyor??

norm kadro yönetmeliklerinde yazan kurallara göre okul idaresi işlemleri yapıyor bazen okullara yetki veriyorlar okullar kendisi kadro güncellemesini yapıyorlar.. il-ilçede yapabilir.

ben haziranda norm fazlası oldum yeni açılan ortaokulun müdürüne neden norm göstermediniz dedim. dersinizden dolayı bt sınıflarını açamadığımızdan dolayı gösteremedik dedi..sonra tercih yaptım 5 tane ama gelmedi hiçbiri.. yine yeni açılan ortaokul müdürünü aradım benim tercihler gelmedi dedim eylülde bir daha tercih yapacakmışız dedim o da bana ben eylülde eğer öğrenciler senin dersi seçerlerse (sonuçta zorunlu seçmeli bir ders değil bt dersi, seçemeyebiliriz anlamında cümleler kurdu) ben de dersi seçer ve norm gösteririm dedi..ben de eğer norm gösterirseniz ben okulunuzu seçeceğim dedim..artık bakacağız..gözüken o ki müdürlerin ve öğrencilerin insafına kaldık..o kadar ayaklar altı işt..neydik nolduk.

Valla ben meslek lisesindeyim müdür baş yardımcıyla birlikte bilişim normunu beraber hesaplayıp sisteme işledik sorumluluk sınavları zamanı

Geri