empatichuman
Site Gezgini
arkadaşlar bilgisayar öğretmeniyim.okulumda norm fazlası olmuşum..bu normları kim belirliyor??
empatichuman' Alıntı:12 saat dersim olmasına rağmen benim normumu 0 göstermişler..benden daha az ders saati olanları ise 1 norm göstermişler.gidip müdüre mi çatayım ne yapayım ??
dizzy' Alıntı:Kimse kusura bakmasın..
Yeni atanan öğretmenleri hariç tutuyorum fakat..
Arkadaşlar biz yönetmelik falan hiç okumuyoruz kabul edelim lütfen..
Normu nasıl müdür ya da idare belirler? Kafan 1, 2,3 atsın sallasın isterseniz...
İdare sadece ders sayılarını girer.(Yanlış girebilme ihtimali de vardır)
Yalnız 11 saate 1 norm yok 12 şu normu idare belirlemez bölge normu otomatik belirler...
Bir eğitim bölgesin 11 saate 1 norm düşerken diğer bir egitim bölgesinde norm düşmeyebilir.
Köy okulları eğitim bölgesi dışındadır 6 saatten sonra 1 norm düşer
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/83.html
Lütfen arkadaşlar mevzuat konusunda kendimizi geliştirmeliyiz..
Özlük haklarımızı korumamız bu gerekli.
:alkis:hakand77' Alıntı:dizzy' Alıntı:İdare sadece ders sayılarını girer.(Yanlış girebilme ihtimali de vardır)
bölge normu otomatik belirler...
Bir eğitim bölgesin 11 saate 1 norm düşerken diğer bir egitim bölgesinde norm düşmeyebilir.
Köy okulları eğitim bölgesi dışındadır 6 saatten sonra 1 norm düşer
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/83.html
Lütfen arkadaşlar mevzuat konusunda kendimizi geliştirmeliyiz..
Özlük haklarımızı korumamız bu gerekli.
:+1: :+1:
cyln' Alıntı:peki müdür ders sayılarını nasıl giriyor?
benim bildigim seçmeli dersler Öğretmenler Kurulu tarafından sene basında seçiliyor.
yok eger sene sonunda seçiliyorsa o halde sene basındaki toplantıda seçmelin derslerin seçimi adlı gündem başlıgı ne işe yarıyor?
Yanlıs mıyım?
"Müdür dersimi seçmedi" cümlesinin anlamını çözemedim...
8 sınıfa 16 saat yazarak hata etmişler, Eylül norm güncellemesinde düzeltmeliler..kelebeketkisi' Alıntı:Tamamen idare ile alakalı, ornegin bizim bölgedeki okulların norm olurlarını inceledim. BT Ogretmeni olmayan okullar ders sayısını 0 girdikleri icin BT normunun adı bile gecmiyordu. Ama kendi okulumda su an Icin 8 şube=8 saat ders olmasına rağmen okulum ders sayısını 16 yazmış ve norm 1 olmuş.
empatichuman' Alıntı:arkadaşlar bilgisayar öğretmeniyim.okulumda norm fazlası olmuşum..bu normları kim belirliyor??