okul dönüşümleri ve bt sınıfı sorunu...

Kodla Büyü

hll_bilisim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar İstanbulda okul dönüşümleri sonucu çalıştığım okul ilkokul oldu hemen yanımızdaki okul da ortaokul oldu bizi kadromuzla beraber oraya aktardılar ama 20+1 bt sınıfı ilkokul binasında kaldı dersler zorunlu oldu ama bt sınıfı yok bu durumda olan var mı başka...herhangi bir çalışma var mı hiç bu konuda İstanbul genelinde

ilçe milli eğitim müdürü ile konuş veya il milli eğitim müdürüyle.deki hocam bizim okul ortaokul oldu.fakat bt sınıfı yok.diğer hemen yanımızdaki okul ise ilkokul oldu ama onlarda bt sınıfı var de.karşılıklı yer değiştirsinler.olmadı sizin müdür resmi yazıyla okuldan bt sınıfının kendi okuluna taşınmasını istesin.

benim okulum da ders seçmeli diye labı kapatmaya kalktılar, bilgisayarların yarısını okulun değişik yerlerine (konferans salonu, reh. odası müdür yard. sınıflar vs) dağıttılar. şimdi kalan 3-5 bilgisayar ile sınıf yapılacakmış. Labı eski yerine bütün bilgisayarlar ile kurdurmanın bir yolu yok mu acaba?

aslise' Alıntı:
benim okulum da ders seçmeli diye labı kapatmaya kalktılar, bilgisayarların yarısını okulun değişik yerlerine (konferans salonu, reh. odası müdür yard. sınıflar vs) dağıttılar. şimdi kalan 3-5 bilgisayar ile sınıf yapılacakmış. Labı eski yerine bütün bilgisayarlar ile kurdurmanın bir yolu yok mu acaba?

Okul dönüşümleriyle ilgili olarak bakanlığın lab aktarımıyla ilgili bir yazı göndermesi gerekiyor İl Memlere.
Ayrıca dağıtılan Labdaki bilgisayarları zaten eski LAB dağıtılamaz yazısını ilgi göstererek bütün pclerinizi toplayabilirsiniz. Okul idaresi toplamaya gönüllü değilse okula dilekçe verin. Ders araç gerecini okul sağlamak zorunda.
İl MEM müdürünüzü veya şube müdürünüzü bu konuda ikan edip okullara yazı göndermesini sağlayabilirsiniz.

ist_koord' Alıntı:
evet bir yolu var mı görüşleri bekliyorum

Hocam sizin bununla ilgili ilde bir çalışmanız var mı? Neticede bunun ilden yapılması daha koordineli olur diye düşünüyorum.

Çoğu okulda lab var ve yarısı neredeyse ilkokul oldu. Benim okulumda da aynı problem var.
Müdür labı derslik yapacak ve bilgisayarları sınıflara dağıtacağını söylüyor.

ist_koord' Alıntı:

sayın hocam ben de bu konuda yukarıdan bi çalışma yürütülmesini umuyorum öğretmenlerin normlarının uygun okullara kaydırılması gibi bilişim sınıfı malzemelerinde de bir uygulama yapılmalı bence

Kadromun aktarıldığı okulda bt var, eski okulumda da vardı. Yeni okulumda 2 bt olması için bazı girişimlerde bulunacak yeni idare bakalım sonuç ne olacak...

ist_koord' Alıntı:

Bizden öneri mi bekliyorsunuz tam olarak anlayamadım ama bence MEM'ler ilk önce bilişim teknolojileri sınıfları var olan ortaokulların sınıflarını kafasına göre bozup bilgisayarları dağıtmasına engel olmalı. 30 öğrencinin sıralar (15 sıra) ile zor sığdığı sınıfları BTS yapacağım sığdırırsınız öğrencileri bir şekilde diyebilmesine çözüm bulmalı. Bu da idarecilerin dersimize bakış açısı değiştirilmeli. Ders zorunlu oldu ama idarecilerde kafa aynı!

aslise' Alıntı:
Aynen bence ilçe milli eğitim müdürüyle görüş.

ist_koord hocam;

İl milli eğitim müdürlüğünde ilgili şube müdürü veya bizim bilmediğimiz yetkililere durumu aktararak bu konuda bir adım atmanızı rica ediyoruz. Size bu konuda özelden de mesaj atmıştım.

saygılarımla

Geri