Okul dergi isminin yasal boyutu konusunda fikirleriniz?

Kodla Büyü

tuana1981

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okul dergisi çıkarmayı düşünüyoruz. Okul müdürümüz dergi isminin daha önce kullanılan dergi isimleri ile aynı olmasının sıkıntı yaratabileceğini söyledi. Daha önce böyle bir araştırma yapmadım, patent araştırma sitesinden sorgu yaptım, herhangi bir sonuç alamadım. Bu konuda neler yapılabilir?

hocam net bir bilgim yok ama sonuçta okul dergisi ticari bir amaçla çıkartılmıyor. telif haklarında sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. ayrıca derginize seçeceğiniz isim sanıyorum çok tanıdık bir isimde olmayacaktır zaten. daha önce ben 3 farklı okul dergisi çıkarttım böyle bir sorun yaşamadım. ayrıca zaten çıkartacağınız derginize ilçedeyseniz kaymakamdan olur almanız gerekiyor. ildeyseniz validen. benden bu kadar zor bir işe kalkışmışsınız. yönteminiz nedir bilmiyorum ancak tavsiyem dergi dizaynı ve dizgisini kendi üzerinize almamanız bunu matbaacıya bırakmanızdır. isterseniz sadece kapak tasarımını kendiniz yapın.
allah kolaylık versin.

Çok teşkükkür ederim. Çok farklı olmasa da "Anadolu" ismi üzerinde duruluyor, bu ismin daha önce kullanılıp kullanılmadığı araştırmasını yapmak da bana kaldı, gerekli olmadığının farkındayım ancak yapacak birşey yok, arama motoruyla olcak birşey deil daha pratik bir yöntem hakkında bilginiz varmı?

bizde bu sene yapacaz,bende yapılmış hazır tasarımı kullanmayı düşünüyorum,içini değiştirip bide kapağını değiştirip verecez baskıyaaa

Klasik yöntem deneyin...
"aaaa okulu Anadolu dergisi" Anadolu 100 punto, aaa okulu 10 punto...

yada öle bişey... hem derginin adı Anadolu olmamış olur, hem de Anadolu kelimesi baskın gelir.

.. öyle bişey yapmasanız dahi ticari olmadığı sürece bir sıkıntı olmaz..

Ekli dosyalar

• dergiadı.jpg
    dergiadı.jpg
    17.3 KB · Görüntüleme: 847
ismini ne koyarsanız koyun eleştiri alırsınız o yüzden okul adı olarak çıkarın..
ben 3 yıldır çıkarıyorum ama sadece organizasyon işini yapıyorum
dizgi ve tasarım işini matbacı yapıyor..
ben sadece hangi sayfada ne olacağını ve içeriği düzenliyorum..

idril42' Alıntı:
ismini ne koyarsanız koyun eleştiri alırsınız o yüzden okul adı olarak çıkarın..
ben 3 yıldır çıkarıyorum ama sadece organizasyon işini yapıyorum
dizgi ve tasarım işini matbacı yapıyor..
ben sadece hangi sayfada ne olacağını ve içeriği düzenliyorum..
Eleştiri ihtimali var mı? Var, hem de %100. Müdür seçsin, oylama yapın ama ne olursa olsun siz karışmayın.. Karışacaksanız "bence şu bbbb ismi daha iyi olur çünki ..... , ama siz daha iyi bilirsiniz" cümlesi ile fikrinizi ortaya koyun.

Geri